Connery

Test: Razer Barracuda Pro

Razers nye støjreducerende gamerheadset er også til hverdagsbrug

5 ud af 6 stjerner

Der er ikke meget ved Razers seneste headset der skriger "gamer!" i fjæset på dig. Razer Barracuda Pro er endnu et i rækken af hybrid-headsets, som veksler en forholdsvis høj anskaffelsespris til et headset der ikke alene er udviklet til gaming - men som også kan bruges til alt, hvad du ellers kunne finde på at bruge hovedtelefoner til. 

Razer Barracuda Pro kan lidt af det hele. Vil du have mulighed for at forbinde det trådløst til flere forskellige typer af enheder gennem både Bluetooth og 2.4 GHz radiofrekvens? Det kan du. 
Har du brug for støjreducering? Barracuda Pro er udstyret med ANC støjreducering OG ambient mode. 
Vil du have stor lyd, så er det heldigt de kommer med potente 50mm højttalerenheder og THX Spatial surround sound. 

ANNONCE
Razer Barracuda Pro - Test: Razer Barracuda Pro Razer Barracuda Pro

Den trådløse batteritid er angivet med op til 40 timer, men alt efter hvor meget der køres med ANC og om det er Bluetooth eller 2.4 GHz der køres, trækker det ned mod 30 timer - stadig acceptabelt. 

Razers seneste headset er ikke et klassisk gamer-headset, her er der ingen ekstern mikrofon, hverken aftagelig eller udtrækkelig - til gengæld er der indbyggede mikrofoner i den mere klassiske forstand, som vi efterhånden kender godt fra andre trådløse musikheadset - og det er tydeligt, at Razer går efter en bred anvendelighed. 

Helt tydeligt er det, når man kigger på designet - der langt hen ad vejen virker inspireret af Sonys støjreducerende WH-1000X-serie - og det er ikke en dårlig ting. 

ANNONCE
Razer Barracuda Pro - Test: Razer Barracuda Pro Razer Barracuda Pro

Design

Barracuda Pro er det headset fra et gamermærke, jeg lettest ville kunne bære på toget eller flyet, uden folk sende mig blikke og tænke at jeg nok var på vej til et e-sport event. Ikke at det ville være dårligt - men designet signalerer en bredere appeal, end vi ellers ser i den type headset. Designet er "for the streets" lyder det fra Razer selv. 

I designet har Razer holdt sig fra alt for mange materialer og det er primært udført i plastik - ingen metal til at shine det op, men til gengæld er konstruktionen virkelig solid og uden slinger i valsen. 

Headsettet vejer 340 gram, hvilket er på den høje side for et sæt gamerheadphones, men trods det har Razer formået at lave et produkt der er rigtigt behageligt og som ikke giver træthed i ørerne over længere sessioner. 
Komforten skal primært tilskrives de læderette-bklædte ørekopper og ditto hovedbånd, der er bløde og komfortable hele vejen igennem. 

Hele vejen igennem føles Barracuda Pro faktisk som et high-end støjreducerende headset, og det er ikke en dum ting. 

ANNONCE
Razer Barracuda Pro - Test: Razer Barracuda Pro Razer Barracuda Pro

Lyd

Barracuda Pro har ikke blot nailet designet, men lyden sidder også lige i skabet. Mens mange gamer-headsets har det med at gå lidt for meget all-in på bassen, er dette sæt mere velbalanceret - det betyder ikke at den mangler bas - overhovedet, for der er masser af punch at hente - men også mellemtonerne og diskanten bliver tilgodeset, hvilket er en god ting, når man har lavet et headset, der i praksis skal kunne benyttes til de fleste scenarier - og det betyder selvfølgelig, at de også er glimrende til musik. 

Lyden har også været rigtig god til gaming - her har jeg også leget med Razers THX Spatial Audio (virtuel surround), som er en sjov gimmick, der dog for mig ikke var en bedre oplevelse end den rendyrkede stereo-oplevelse, som headsettet altså leverer bedst på. 

ANNONCE

Støjreducering

Støjreduceringen i Barracuda Pro er en af de helt vigtige features i netop dette headset, og den hybride ANC-teknologi er set veludført flere andre steder - og den fungerer også her. Støjreduceringen fungerer særligt godt i indendørs miljøer, hvor baggrundsstøj kan være irriterende. Støjreduceringen har her i varmen formået at blokke larmen fra min ventilator totalt ude, og det har været en rigtig god ting.

ANC-teknologien fungerer også ganske godt i trafikken. Niveauet er ikke på samme højde som de seneste Sony eller Bose Quiet-Comfort, men det er måske også lidt meget at antage. 

På PC kan lyden tweakes til ukendelighed og tilbage igen ved hjælp af Razers Synapse-software, og det kan man bruge lang tid på at lege med. 

 

Mikrofon

Mikrofonen er en vigtig del af headsettet for mange gamere, og Razer Barracuda Pro vil uden tvivl komme til at dele vandene, for ikke at have en dedikeret boom-mikrofon. I stedet gør man brug af indbyggede mikrofoner med beamforming og støjreducering: Det fungerer ok. 

Mikrofonerne i headsettet er en allround-løsning - et kompromis der gør det lettere at bruge til mange ting, men knapt så fantastisk i dedikerede gamer-situationer. Især hvis man har en forkærlighed for at streame eller udgive eget content, vil man nok føle at lydkvaliteten i Barracuda Pro-mikrofonerne falder lidt til jorden - men til casual gaming og lidt trash-talk i Warzone fungerer de glimrende. 

ANNONCE
Razer Barracuda Pro - Test: Razer Barracuda Pro Razer Barracuda Pro

 

Kontrolfunktioner

Barracuda Pro er trådløst og tilsluttes til enheder ved hjælp af enten Bluetooth eller 2.4 GHz dongle. Man vælger selvfølgelig 2.4 GHz-løsningen til gaming, hvor lydforsinkelsen skal være minimal - og her får man et USB-C adapter (og et medfølgende USB-C til USB-A forlængerkabel). USB-C adapteret i sig selv er en god ting, da det kan plugges direkte i nyere laptops - men det ser en smule rodet ud, når den skal kobles til ældre desktops med en USB-A forlængerledning der hænger og slasker. 

På selve headsettet finder tre knapper og et volumen-hjul. En knap styrer tænd/sluk, bluetooth-parring, opkaldsfunktioner og remote play/pause og skip track-funktioner. Smart Switch knappen på højre øre styrer de forskellige ANC-tilstande og skift mellem 2.4 Ghz signal og Bluetooth - og aktivering af Gaming Mode. Den tredje knap styrer alene mute-funktionen af mikrofonen. 

Det tager lidt tid at få alle funktionerne kodet ind i hukommelsen, men til gengæld er knapperne lette at føle sig frem til, mens man famler i blinde.   

ANNONCE
Razer Barracuda Pro - Test: Razer Barracuda Pro Razer Barracuda Pro

Razer Barracuda Pro er et meget versatilt headset, der kan bruges lidt over det hele. De helt store forcer er en fantastisk komfort kombineret med en lang række af funktioner, der er brugbare gennem hele hverdagen. 

Razer har lavet en fin løsning i deres SmartSwitch, men det er ikke muligt at høre lyd fra både Bluetooth og 2.4GHz enheder på samme tid - man skal skal altså skifte mellem PC og smartphone. Det er fint nok, men hvis man har behovet for at kunne lytte til flere ting på en gang, er det ikke her man skal bruge sine penge. 

Razer er gode til at lave vellydende headsets, og Barracuda Pro er endnu et i rækken - denne gang med deres måske mest appellerende design til dato. Kombineret med støjreduceringen vil det uden tvivl byde op til en ny kundegruppe for Razer, mens fraværet af en fysiks boom-mikrofon sender dedikerede, snaksalige gamere, i en anden retning. 

Pris og tilgængelighed

Razer Barracuda Pro sælges fra Razer.com til en vejledende pris på 289,99 euro (2.157,- kroner) 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce