Connery

Første trailer til De Lydløse har Gustav Dyekjær Giese i front på Danmarks største røveri

Fra instruktøren bag Shorta.

Frederik Louis Hviid er inden længe på trapperne med sin næste film - og selvom han er ny på det danske filmmarked, har han gjort sig aldeles bemærket med sin actionfilm Shorta.

Den nye film går under navnet De Lydløse og er lige blevet udtaget til en særlig visning til årets Toronto Film Festival - en kategori, som går under navnet Discovery, hvor man sætter lys på nye instruktører og kreative hjerner. 

Flere og flere kategorier tager afsæt i nytænkende visioner og kreative filmfolk, så der er bred diversitet og nemmere for nye instruktører at blive set og hørt. 

De Lydløse vil tage afsæt i danmarkshistoriens største røveri - bedre kendt som det store kup mod Dansk Værdihåndtering.

Netop navnet refererer til gadeslanget for kontanter i den kriminelle underverden - det omtaler de kontanter, der ikke figurerer i 'systemet' og som skifter hænder uden hverken skattefar eller andre har overblik over. 

Hvor man med danske kup som i Olsen Banden ikke ligefrem får succes med de mange planlægninger, så bygger denne fortælling fra virkeligheden på et røveri, der lykkedes.

Det professionelle røveri fandt sted tilbage i 2008, hvor gerningsmændene formåede at slippe væk fra røveriet med hele 70 millioner kroner. 

Hovedrolleindehaveren har Gustav Dyekjær Giese og Amanda Collin i front - Giese har brilleret i action-genren tidligere med blandt andet Nordvest, og Collin fik en bragende medfart på karrieren efter hendes flotte præstation i Nikolaj Arcels Bastarden. 

Filmen De Lydløse får sin verdenspremiere til Toronto Film Festival og de heldige gæster og journalister, som medvirker til festivalen fra 5-15. september - mens 'almindelige' biografgængere må vente til d. 31. oktober.

Se traileren herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt