Connery

Mattel er på trapperne med den første blinde Barbie-dukke nogensinde

Barbie-universet ekspanderer!

Mattel, Inc. har netop annonceret en banebrydende nyhed i deres populære Barbie Fashionistas-serie: verdens første blinde Barbie-dukke. Denne lancering er en del af Mattels dedikation til at fremme inklusion og mangfoldighed i deres legetøjslinje. I samarbejde med American Foundation for the Blind (AFB) har Mattel skabt en dukke, der præcist repræsenterer personer med synshandicap, og dermed giver endnu flere børn mulighed for at se sig selv repræsenteret i deres legetøj.

Med tilføjelsen af en blind Barbie-dukke til Barbie Fashionistas-serien, ønsker Mattel at styrke deres engagement i at skabe produkter, der afspejler verdens mangfoldighed og fremmer inklusivitet. "Vi er stolte over at kunne introducere en ny, blind Barbie-dukke, der yderligere understøtter vores mission om at repræsentere global mangfoldighed og tilhørsforhold," udtaler Krista Berger, senior vicepræsident for Barbie og Global Head of Dolls hos Mattel.

Dukken kommer med en hvid og rød stok, stilfulde og funktionelle solbriller og er designet med farvestrålende og teksturrige materialer, der gør den både tilgængelig og spændende for børn med synshandicap. Indpakningen inkluderer også "Barbie" skrevet i braille, hvilket gør det lettere for blinde børn at identificere deres nye dukke.

Udover den blinde Barbie-dukke, introducerer Mattel også en ny sort Barbie-dukke med Downs syndrom i årets Barbie Fashionistas-lineup. Denne dukke er skabt i samarbejde med National Down Syndrome Society (NDSS) for at sikre en nøjagtig og respektfuld repræsentation af personer med Downs syndrom. Den sorte Barbie-dukke med Downs syndrom har specifikke træk, som er nøje udformet for at repræsentere fællesskabet, inklusive kortere højde, længere torso, og typiske ansigtstræk for personer med Downs syndrom.

Mattels initiativ med at udvide Barbie-serien til at inkludere dukker med forskellige handicap er en del af deres mål om at afspejle en mangfoldig verden, hvor alle børn kan se sig selv repræsenteret. Dette initiativ har også tidligere inkluderet dukker med vitiligo, rullestole, proteser, høreapparater og dukker uden hår. De nye dukker vil være tilgængelige online og i butikker senere på sommeren 2024.

ANNONCE
Del

Seneste nyt