Connery

Test: Jabra Elite 5

Jabra leverer solid støjreducering og velbalanceret musiklyd i trådløs prismæssigt sweetspot

6 ud af 6 stjerner

Jabra har for vane at være med i toppen, når det kommer til trådløse earbuds med støjreducering, det er selvfølgelig ikke en produktkategori der har årtier på bagen, men ikke desto mindre har Jabra været på deres game, lige siden kategorien opstod for et par år siden. 

I 2021 var Jabra klar med en ny generation af trådløse buds, der blev ført an med de fantastiske Jabra Elite 7 Pro og de mere budgetvenlige Elite 3 - og efteråret 2022 bød på en ny tilføjelse til lineuppet: Jabra Elite 5

ANNONCE
Jabra Elite 5 - Test: Jabra Elite 5 Jabra Elite 5

De nye TWS-buds fra Jabra placerer sig, som navnet antyder ret meget i midten af serien - og resten af markedet, med et sæt earbuds der vil rigtigt meget - i prislejet omkring 1200 kroner. 

Elite 5 er ikke det vildeste der er set fra Jabra, men det låner godt fra de dyrere modeller, og det betyder på det allervigtigste punkt, at man får en helt fantastisk god støjreducering - der takket være 3 mikrofoner på hver bud, og Jabras imponerende hybrid-teknologi, at man får et ANC-system der fungerer godt på alle lydfrekvenser. 

ANNONCE
Jabra Elite 5 - Test: Jabra Elite 5 Jabra Elite 5

Jabras lyd har gennem de forskellige variationer leveret et meget rent lydbillede, med en rigtig fin balance: Den er en knap så bastung out-of-the-box oplevelse, i forhold til mange af konkurrenterne - men savner man bassen, er der altså mere bund at hente i 5-bånds equalizeren i Jabras App. 

Lydkvaliteten fra de moderate 6mm højttalerenheder som Jabra har benyttet, er overraskende god - overraskende god! Hvis man skal finde en endnu bedre lyd i et sæt trådløse buds med ekstra-funktioner, er vi oppe og kigge på en anden priskategori i omkring 2000-kroners klassen. 

ANNONCE
Jabra Elite 5 - Test: Jabra Elite 5 Jabra Elite 5

Designmæssigt er Elite 5 nærmest som spyttet ud af samme støbeform som de øvrige nyere produkter i Elite-serien, og mens der ikke er kælet helt så meget for designdetaljerne som i den dyrere Pro-version, er det et ret clean look, som er tilgængelig i enten sort eller guldtoner. 

Formen på disse earbuds er en af vores favoritter - og når vi hører fra andre i branchen, lader det til at være en gængs opfattelse. 

ANNONCE
Jabra Elite 5 - Test: Jabra Elite 5 Jabra Elite 5

Jabra Elite 5 har en rigtig pæn batteritid, der med ANC aktiveret giver op til 7 timers spilletid på en opladning og 21 ekstra timer i ladeetuiet - og endnu længere, hvis man kører uden støjreducering. Opladningsetuiet er i øvrigt både kørselsklart til USB-C kabel og trådløs Qi-opladning. 

Er der slet ikke noget dårligt ved Elite 5, kan man spørge...

 
Egentlig ikke: De største udfordringer jeg oplever ved disse ear-buds, er når de bruges i situationer, de ikke helt er tiltænkt: De sidder ikke lige så godt i ørerne som Jabras 'Active'-modeller, der til gengæld er udviklet til sportsbrug. Man må også 'nøjes' med en IP5-rating til vandtæthed - hvilket betyder at disse buds godt kan håndtere regn, men ikke skal en tur med under bruseren eller i poolen. 

ANNONCE
Jabra Elite 5 - Test: Jabra Elite 5 Jabra Elite 5

Jabra Elite 5 er uden tvivl det helt fornuftige valg, hvis man er på udkig efter et sæt hverdagslyd, der både skal kunne filtrere baggrundsstøj fra og samtidig spille musik uden dikkedarer. 

Det eneste der egentlig kan stilles spørgsmålstegn ved, er om man skal gå op i et sæt Elite 7 Active for 200 kroner mere, eller Elite 7 Pro med endnu mere lig og bedre opkaldskvalitet for en merpris på 400 kroner.

Jabra Elite 5 - Pris og tilgængelighed

Jabra Elite 5 findes i enten sort eller guld, til en vejldende salgspris på 1.199 kroner. 

ANNONCE
Jabra Elite 5 - Specifikationer
  • Vægt: 5 gram per bud - Ladeetui 40g
  • Lydenhed: 6mm
  • Støjreducering: Hybrid ANC 
  • Batteritid Buds: Op til 9 timer. Med ANC op til 7 timer
  • Batteritid Buds + etui: Op til 36 timer: 28 timer total med ANC.
  • Opladning: USB-C, Wireless Qi-charging
  • Vandtæthed: IP5 støv og vandstænk
  • Platfome: Bluetooth 5.2 
  • Ekstra tilbehør: USB-C til USB-A kabel, ørepropper
ANNONCE
Del

Seneste nyt