Connery

Test: Xiaomi 12 Pro

Det her er en lækker og lynhurtig smartphone!

6 ud af 6 stjerner

Xiaomi er egentlig et gigantisk elektronikmærke, der har været på smartphone-markedet i mange år - men herhjemme har mærket ikke gjort for meget væsen af sig, Tele-selskaber har af flere omgange taget det ind, for at stoppe igen (muligvis fordi Huawei løb med al opmærksomheden) Men Xiaomi er efterhånden tilbage på hylderne de fleste steder - og det er ikke en dårlig ting, for mærket har virkelig oppet deres game over de seneste par produktgenerationer.

Der er meget at elske ved kinesernes seneste topmodel Xiaomi 12 Pro. 

Flagskibsmodellen blev lanceret i Danmark i april 2022, og er en reel modstander til de øvrige mærker der er etableret i landet. 

ANNONCE
Xiaomi 12 Pro - Test: Xiaomi 12 Pro Xiaomi 12 Pro

Den nye high-end mobil formår at placere sig lige under en magisk 8000-kroners klasse, med en vejledende salgspris på 7990 kroner - og der følger et pænt featuresæt med. 

Blandt andet en meget lysstærk 6.73" AMOLED-skærm med variabel opdateringshastighed op til 120 Hz. 

Højttaler-optimeringen er leveret af Harman Kardon, og lyden er faktisk rigtig god. Dog er der - som i mange andre nutidige top-mobiler, ingen 3.5 mm jack-indgang, så det er altså true wireless, hvis man skal have gang i personlig lyd.

ANNONCE
Xiaomi 12 Pro - Test: Xiaomi 12 Pro Xiaomi 12 Pro

Design

En af de første ting, der imponerer er selve kvaliteten og designet af smartphonen. Aluminiumsrammer, gorillaglas og detaljer, der kombinerer matte og blanke overflader til et samlet udtryk der både udstråler overskud og kvalitet. Xiaomi holder fast i et design hvor bade bagsiden og selve skærmen på fronten kurver ned ved siderne, det er ret genkendeligt og har også været prominent på topmodeller hos Samsung, OnePlus, Huawei og til dels Motorola. Det holder egentlig stadig. Resultatet af de kurvede former er, at den forholdsvis store smartphone ligger ret godt i håndfladen. 

Særligt glad er jeg for det satinmatte finish, som bagsiden af smartphonen har fået - det fremhæver det fremtrædende kameranotch, med en gigantisk hovedlinse. 

Denne smartphone har ikke fået en officiel IP-rating for støv- og vandtæthed, men jeg er ret overbevist, at det handler om at man har sparet på udgiften ved at lade sig certificere, for der er tydelige forseglinger ved SIM-skuffen. 

Når man får tændt for smartphonen bliver man præsenteret for en Android 12 bruger-interface med Xiaomis egen MIUI 13 interface trukket over. Det er ikke så ren en Android-installation som, eksempelvis Motorola byder på, men den er hurtig og let at finde rundt i - dog er der en del specifikke Xiaomi-apps, som man enten kan udforske eller vælge at finde alternativer til - alt efter temperament. 

Efter at have testet smartphonen et par uger, er jeg blevet meget fortrolig med MIUI, og jeg tror de fleste brugere vil have samme oplevelse.

ANNONCE

En topmobil i et spændende felt

Xiaomi 12 Pro er udviklet omkring Qualcomms Snapdragon 8 Gen ! chipset, der også benyttes i topmodeller fra Motorola, OnePlus, og kommende modeller fra Sony og Asus. Det chipset er et stort spring i performance og energibesparelse fra sidste års modeller, og årsagen til at Android-smartphones igen er konkurrencedygtige med iPhone på trækkraften. Et godt spørgsmål ville være, hvem der gør det bedst - og det kigger vi nærmere ind i senere på året. I mellemtiden:

Xiaomi 12 Pro formår at score 9948 point på 3DMarks WildLife test - Det er et højere end både Motorola Edge 30 Pro, OnePlus 10 Pro og Samsung S22 Ultra - og Xiaomi ligger altså lunt i svinget, men rå processorkraft er ikke alt - og alle performer rigeligt til helt almindeligt smartphonebrug. 

Smartphonen har i øvrigt fået 12 GB RAM og 256 GB lagerplads, dog uden mulighed for yderligere lagerplads, da der ikke er plads til et ekstra hukommelseskort. 

ANNONCE
Xiaomi 12 Pro - Test: Xiaomi 12 Pro Xiaomi 12 Pro

IM-PO-NERENDE kamera

Xiaomi 12 Pro har på papiret et af årets mest imponerende kamerasetups - et triple-setup med tre styks 50 megapixel kameraer - Det primære hovedkamera har en ekstra stor sensor  (Sony IMX707) der har Dual Pixel teknologi og optisk billedstabilisering. Telefotolinsen har 2x optisk zoom - men en tredje ultrawide-linse også på 50 MP, skyder ultravidvinkel op til 115 grader. 

Frontkameraet er et ret habilt 32 MP kamera, der gemmes i det lille hole-punch notch. 

Kameraet skyder ekstremt gode fotos med Sony-linsen, og der er egentlig alt hvad man kan drømme om af detaljegrad - men særligt video-funktionaliteten har nogle ret cool funktioner. Det skyder selvfølgelig i 8K hvis man vil, 4K i 30 FPS og så er det blandt andet muligt at at optage video med slukket skærm - en feature der hjælper til at spare ret meget strøm, hvis man er flittig smartphone-instruktør. 

Xiaomi 12 Pro's kameraer har fået en DXOMark rating på 131, hvilket sætter den i direkte clinch med den væsentlig dyrere med Samsun Galaxy S22 Ultra og blot 6 point under den dyreste iPhone. Det er en flot bedrift. 

ANNONCE
Xiaomi 12 Pro - Test: Xiaomi 12 Pro Xiaomi 12 Pro

Endnu mere imponerende opladningshastighed

Xiaomi 12 Pro er udstyret med et 4.600 mAh batteri, det er ikke det største i en mobil på markedet i dag, men det kan sagtens holde dagen ud - og så er det i øvrigt herligt med hurtigopladning. Der er tale om 120 Watt (lynhurtig opladning) og den medfølgende lader kan fylde 100% på batteriet på kun 18 minutter - latterligt hurtigt. Trådløs opladning understøttes med 50 Watt. 

ANNONCE
Xiaomi 12 Pro - Test: Xiaomi 12 Pro Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro er en ret gennemført smartphone, og den samlede pakke er ekstremt tillokkende, prisen taget i betragtning. På nuværende tidspunkt er Xiaomi 12 Pro den smartphone der der kommer tættest på de to største (Apple og Samsung), for en væsentlig lavere pris. 

Skærm, kamera, performance og opladningshastigheder er alle kæmpe plusser i bogen. Batteriet er lige på den minimale side for så kraftig en smartphone, men en total opladning på under 20 minutter kan formentlig opveje den ulempe for de fleste. 

Hvis du er på udkig efter en lækker Android-smartphone med gennemtænkte detaljer og en god smæk-for-skillingen pakke, er vi slet ikke kede af, at anbefale Xiaomi 12 Pro!

Pris og tilgængelighed

Xiaomi 12 Pro med 12 GB RAM + 256 GB lagerplads har en vejledende salgspris på 7.990 kroner. Smartphonen findes tre forskellige farvevalg; sort, lilla og blå.
*Hos Proshop får man desuden et Xiaomi Watch S1 med i prisen. 

ANNONCE
Xiaomi 12 Pro - Specifikationer

Xiaomi 12 Pro
Styresystem: Android 12 + MIUI 13
Skærm: 6,73" LPTO AMOLED 120 Hz, Dolby vision, HDR10+. 1440x3200 pixels
Størrelse: 163,6x74,6x8,2mm
Vægt: 204 gram
Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
Hukommelse: 12 GB
Lagerplads: 256 GB
Hovedkamera: 50 MP Main, 50 MP telefoto, 50 MP ultrawide
Selfiekamera: 32 MP
Batteri: 4600 mAh. 120 Watt ultra-fast opladning. 50 Watt trådløs opladning

ANNONCE
Del

Seneste nyt