Connery

10 tegn på, at du måske har ADHD

Hvor mange kan du krydse af?

En psykiater har delt en liste med 10 almindelige tegn, der kan tyde på, at du lever med ADHD.

Antallet af personer, der har fået diagnosticeret ADHD, Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), i det sidste årti er steget markant, med en stigning på 400 % i antallet af personer, der søger en diagnose. Dette betyder, at mange voksne sandsynligvis lider alene med tilstanden.

Med ventelister for at se en psykiater, der strækker sig fra måneder til endda år, har flere læger delt råd online til dem, der tror, de måske lider af ADHD.

En af disse læger er Dr. Daniel Amen, som har delt en liste på TikTok med 10 ting, han mener er almindelige indikatorer på ADHD. Han tilføjer, at hvis du kan relatere til 'to eller flere' af tingene på listen, bør du overveje at søge en diagnose.

Hvor mange kan du krydse af herunder?

ANNONCE
10 tegn på, du måske har ADHD

1. Kort opmærksomhedsspænd

Det første tegn er en kort opmærksomhedsspænd, da ADHD ofte påvirker, hvor godt du udfører 'rutineopgaver' som arbejde, skolearbejde, husarbejde eller blot at følge med i en samtale med en partner.

2. Hyppig kedsomhed

Mennesker med ADHD oplever ofte følelser af kedsomhed mere intenst og hyppigt end neurotypiske personer på grund af et højere behov for stimulation.

3. Rastløshed og uro

Ekstrem kedsomhed kan ofte føre til frustration. Dr. Amen forklarer, at personer med ADHD typisk er 'rastløse, urolige og ophidsede'.

4. Kronisk forsinkelse

"Du er kronisk forsinket, eller kommer lige præcis til tiden, fordi du ikke gik i gang med at gøre dig klar, før du tænkte 'åh nej, jeg er sent på den.'"

5. Hyppig forlægning af ting

De fleste mister ting fra tid til anden, men personer med ADHD har ofte en lavere arbejdshukommelse, hvilket fører til, at ting ofte bliver forlagt.

6. Prokrastination

Dårlig organisering, planlægning og prokrastination er andre tydelige symptomer på ADHD. Dr. Amen tilføjer, at personer med tilstanden ofte udskyder ting til sidste øjeblik, hvilket kan føre til problemer med præstation på arbejde og i skole.

7. Hyppige jobskifte

Prokrastination er ikke den eneste del af arbejdslivet, der påvirkes af ADHD. Mange, der lider af tilstanden, 'skifter job ofte' på grund af pludselige interesseændringer.

8. Skiftende romantiske forhold

Romantiske forhold kan også blive påvirket af ADHD, da personer ofte oplever hyperfokus i begyndelsen af et forhold, men pludselig mister interessen efter nogle måneder.

9. Problemer med at følge instruktioner

Et almindeligt symptom på ADHD er problemer med at følge instruktioner, da det kræver vedvarende opmærksomhed at forstå detaljer. ADHD påvirker også arbejdshukommelsen, hvilket gør det sværere at huske specifikke sæt instruktioner.

10. Følelse af ikke at nå sit potentiale

Måske en af de mest frustrerende dele ved at have ADHD er ofte følelsen af ikke at kunne nå sit fulde potentiale på grund af nedsat opmærksomhedsspænd og pludselige interesseændringer.

Dr. Amens liste er selvfølgelig ikke en endelig diagnose for ADHD, men observationerne kan være nyttige for nogen, der altid har haft problemer med koncentration uden at vide hvorfor.

@docamen Do you struggle with any of these? #ADHD #adhdawareness ? original sound - BrainMD
ANNONCE
Del

Seneste nyt