Connery

Test: Bowers & Wilkins PX8

B&W går et niveau over konkurrenterne i støjreducerende headset med fabelagtig lyd

6 ud af 6 stjerner

Bowers & Wilkins er tilbage med et sæt trådløse headphones, der tager prisen som flagskibet i lydmærkets serie af støjreducerende headphones. Vi befinder os i den helt høje ende for trådløse høretelefoner - med en pris på 5200 kroner, er der på ingen måder tale om en billig contender - der herhjemme kun overgåes på prisen af Bang & Olufsens H95 hovedtelefoner. 

Bowers and Wilkins PX8 er steppet over de ganske udmærkede B&W PX7 S2, der i højere grad går i clinch med de støjreducerende konkurrenter fra Bose, Sony og Sennheiser - PX8 - de er lige en prisklasse højere. 

ANNONCE
Bowers & Wilkins PX8 - Test: Bowers & Wilkins PX8 Bowers & Wilkins PX8

Allerede fra første færd er der ingen tvivl om, at det er et sæt premium hovedtelefoner man leger med: Materialekvaliteten er helt i top - der er en heft i de 320 gram, uden det bliver alt for tungt, er der mening bag det hele:

Headsettets arme er lavet i støbt aluminium med mulighed for at svinge i begge retninger - ørekopperne er beklædt med Nappa-læder over memoryfoam og metalrammen der omkranser koppen er et skarpt element der byder på en række fingerlækre fysiske knapper - ingen touchpaneler, og det fungerer bare. 

ANNONCE
Bowers & Wilkins PX8 - Test: Bowers & Wilkins PX8 Bowers & Wilkins PX8

Bowers & Wilkins PX8 er high-end i alle henseender, de heftige 40 mm-drivere er modelleret med kulfiberskærme efter mærkets gulvhøjttalere, der sørger for at holde bassen kørende helt fri for forvrængning - det trådløse signal drives afsted med 24-bit DSP-forstærkning der leverer højopløselig lossless lyd via Bluetooth aptX-codec, som man skal have en kompatibel Android-mobil for at få det fulde potentiale ud af. 

Der er selvfølgelig også aktiv støjreducering med både ANC og Ambient-mode - her benytter man 6 mikrofoner, der både arbejder for støjreduceringen og samtidig hjælper til en bedre opkaldskvalitet. 

Slutteligt er batteritiden 30 timer per opladning - identisk med strømforbruget på lillebrormodel PX7. 

ANNONCE
Bowers & Wilkins PX8 - Test: Bowers & Wilkins PX8 Bowers & Wilkins PX8

Vægten på de 320 gram er ikke en udfordring - takket være den bløde læder, memoryskummet og et godt - ikke for stramt - greb om hovedet, er headsettet komfortabelt nok at bære mange timer i træk. 

Den aktive støjreducering på PX8 er hentet direkte fra PX7 S2 - og det er ingen skam, for hovedtelefonerne der er bygget til at tage kampen op mod Bose og Sony leverer noget af det bedste man kan finde udenfor de to nævnte mærker - støjreduceringens niveau er en fin balance med at levere en så kompromisløs lydoplevelse som muligt - det betyder at de ikke lukker 100% af for støj - men den er så minimeret, at det ikke er mærkbart, når man samtidig hører musik. 

ANNONCE

Bowers & Wilkins har givet en hel suite af indstillingsmuligheder i deres apps - og diverse ANC-indstillinger og nemmet EQ-indstillinger flankeres af in-app tilstedeværelse af high-res musiktjenesterne Deezer og Tidal (m.fl) der er tilgængelige direkte fra B&W'appen. For at få den bedst mulige lydkvalitet ud af PX8 skal man benytte en smartphone der understøtter Bluetooth 5.2 og signalet aptX - det vil sige en nyere Android-mobil, for Apple er ikke med på bølgen - endnu.

ANNONCE
Bowers & Wilkins PX8 - Headsettet kommer med en lækker hardcase rejsetaske med dedikeret tum til de medfølgende strøm og usb-til-3.5-kabler - Test: Bowers & Wilkins PX8 Bowers & Wilkins PX8 - Headsettet kommer med en lækker hardcase rejsetaske med dedikeret tum til de medfølgende strøm og usb-til-3.5-kabler

Audiofil lydkvalitet

Det er svært at udsætte noget på lyden af PX8, lyd er selvfølgelig en meget subjektiv ting - men disse headphones har en meget defineret lyd, der spænder i hele bredden - og også stemmer fra podcasts går sprødt igennem med klar tyngde i mellemområdet. 

Bassen er insisterende og diskanten er tydelig uden at skære i ørerne - og hele spektret imellem sidder bare lige i skabet. 

Det er klart at et sæt hovedtelefoner til over 5000 kroner ikke er for alle - og hvis man for alvor vil trække potentialet ud af PX8, skal man nok have en audiofil tilbøjelighed - hvis man 'bare' trækker derudaf efter den bedste mobile lydoplevelse på Spotify, er man praktisk talt lige så godt tjent med at spare 2000 kroner og tjekke B&W PX7 s2 ud, der dog ikke har fået helt den samme kærlighed i læderindtræk. 

Hvis man primært er i markedet for at få fat på den bedste støjreducering, er det muligt at finde lige en tand mere effektivt i seneste skud af Sonys X1000-serie - men går man efter lydkvaliteten først, er PX8 en af de to mest seriøse contendere i den trådløse kategori - solidt produkt!

ANNONCE
Bowers & Wilkins PX8 - Test: Bowers & Wilkins PX8 Bowers & Wilkins PX8

Pris og tilgængelighed

Bowers & Wilkins PX8 har en vejledende salgspris på 5.199 kroner. De kommer i farverne tan og sort - eller den specielt licenserede 007-edition, der forhandles til 5.899 kroner. 

Begge versioner af B&W PX8 forhandles i Danmark hos HiFiKlubben

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce