Connery

The Blair Witch Project viste måske den famøse skovheks undervejs - spottede du hende?

Et gensyn med filmen?

"The Blair Witch Project" fra 1999 blev en banebrydende film inden for gysergenren, delvist takket være dens innovative markedsføringskampagne. Filmen blev præsenteret som autentiske optagelser af en gruppe unge filmskabere, der forsvandt i skovene omkring Burkittsville, Maryland, mens de søgte efter den legendariske Blair Witch.

Med andre ord - det fik voksne mennesker til at skide i bukserne!

Selvom heksen aldrig vises direkte, tyder en teori på, at hun måske gemte sig i fuld synlighed. Sådan lyder det fra en gammel reddit-tråd, vi er stødt på - som faktisk giver ret god mening, hvis man genser filmen her små 25 år senere. 

Historien følger Heather, Josh og Mike, der rejser til Burkittsville for at lave en dokumentar om Blair Witch. Efter at have interviewet lokale om heksens legende og grusomme gerninger, går gruppen ind i skoven for at finde beviser. Mystiske hændelser begynder at plage dem, og de mister snart orienteringen. Filmens afslutning antyder, at trioen omkom på grund af heksens indgriben, men hendes tilstedeværelse forbliver uset – eller gør den?

Sådan lyder teorierne fra en Reddit-bruger:

En teori foreslår, at Mary Brown, en kvinde interviewet af gruppen af lokale, faktisk er Blair Witch.

Brown, spillet af Patricia DeCou, hævder at have set heksen som barn, beskrevet som dækket af tyk pels. Selvom hendes optræden er kort og let at glemme, har en Reddit-bruger foreslået, at hun faktisk kunne være heksen selv.

Mary Brown fremstår mentalt ustabil, og Heather bemærker i bilen efter interviewet, at hun kom med mærkelige udsagn og et bibelcitat, der syntes irrelevant. En Reddit-bruger mener, at citatet, muligvis fra Genesis 31:52, var en skjult advarsel:

“Denne stenstøtte og denne sten hjælper os med at huske vores aftale. Jeg vil aldrig gå forbi disse sten for at bekæmpe dig, og du må aldrig gå over på min side af stenene for at bekæmpe mig.”

Dette kunne tolkes som en advarsel mod at overskride visse grænser i skoven. Da gruppen ignorerer dette og ødelægger stenhobene, slipper heksen sin fulde kraft løs.

En anden Reddit-bruger påpeger, at døren til Mary Browns trailer er pyntet med pinde og snor, som ligner de figurer, gruppen finder i skoven. Dette antyder, at Mary Brown, alias Blair Witch, er skaberen af disse mystiske symboler. Stenbunkerne og figurerne var advarsler om heksens territorium, og ved at krænke dette område, aktiverede gruppen hendes vrede.

Hvis Mary Brown er Blair Witch, opstår spørgsmålet: Er hun en overnaturlig væsen eller en menneskelig heks? Filmen antyder, at Mike og Josh bliver besat på forskellige tidspunkter, især da Mike afslører, at han har smidt kortet væk. Dette kan tyde på, at heksen manipulerer tiden, hvilket gør det umuligt for dem at finde tilbage til deres bil.

Mary Brown kunne være en overnaturlig skikkelse, der forklæder sig som menneske, eller en dygtig menneskelig heks, der formår at skabe kaos gennem frygt og mystik.

Så måske lykkedes dokumentaren alligevel? Blot med lidt fatale konsekvenser..

ANNONCE
Del

Seneste nyt