Connery

Test: Logitech G502 X Lightspeed

Den populære mus har smidt sin hale

5 ud af 6 stjerner

Det er nok særligt udbredt blandt gamere, at nogle computer-mus bare har en helt særlig plads, i hukommelsen - slevfølgelig har alle forskellige præferencer, men alligevel er der nogle designs og teknologier der bare vinder ind på masserne: Razer DeathAdder fra 2006, Logitech G500 fra 2009 - og Logitech G502 fra 2014 - allesammen nogle af de største bestsellere blandt gamere i tidens løb. 

Som den yngste contender i denne Top 3, er Logitech G502 stadig en gammel traver med 9 år på bagen - og selvom designet stadig holder den dag i dag, har teknologien ikke stået stille. 

ANNONCE
Logitech G502 X Lightspeed - Test: Logitech G502 X Lightspeed Logitech G502 X Lightspeed

Logitech klippede i 2022 kablet på G502 - eller, den fås stadig i en kablet HERO-version, men Logitech G502 X Lightspeed - den er helt optimeret til gaming, med Logitechs glimrende trådløse Lightspeed-teknologi og en HERO 25K sensor.

Logitech G502 X Lightspeed - Test: Logitech G502 X Lightspeed Logitech G502 X Lightspeed

Logitech G502 Lightspeed går på mange måder mod strømmen - mens mange producenter stiler mod at lave den letteste og mest e-sports optimerede gamermus, med vægtklasser ned mod 50 gram, er G502 X Lightspeed en stor bulky mus, med en kampvægt på 102 gram - men også en pæn reduktion af den tidligere G502 Lightspeed, der klokkede ind med 114 gram og ekstra vægtlodder i maven.

Vægten giver 502 X Lightspeed, et af de træk som 502-musen er kendt for - den har en tyngde, der gør den yderst tilfredsstillende at glide rundt med. 

ANNONCE
Logitech G502 X Lightspeed - Test: Logitech G502 X Lightspeed Logitech G502 X Lightspeed

Det der gør denne trådløse mus til et godt gaming-bekendtskab, er ikke mindst dens trådløse Lightspeed-forbindelse, der holder en responstid på blot 1 millisekunds forsinkelse, det er mere end godkendt for en trådløs mus. 

Derfra tilsættes også en vild optisk sensor, Logitechs HERO 25K sensor, som går fra 100 - 25.600 DPI - og altså har rigeligt mulighed forat tilpasses præcis den følsomhed, som hvem som helst har brug for til helt specifikke brugerscenarier. Sensoren er lynhurtig og trofast - og kan håndtere håndbevægelser med acceleration på op til 40G tyngdepåvirkning - hvilket er mere end mit håndled slynger ud på regelmæssig basis..

Batteriet holder en batteritid på op til 140 timer i konstant bevægelse. Det er væsentlig pænere en forrige Lightspeed 60 timer. Men også uden RGB-lys.

ANNONCE
Logitech G502 X Lightspeed - Test: Logitech G502 X Lightspeed Logitech G502 X Lightspeed

Den relativt store mus passer perfekt i min hånd, med masser af ergonomisk støtte til tommelfinger og led - og intet mindre end 13 programmerbare knapper, en aftagelig DPI-reguleringsknap og et virkeligt lækkert scroll-hjul.

Scroll-hjulet benytter sig desuden af Logitechs hyper-scroll, der betyder at det ellers taktile hjul kan frigives ved et klik på knappen bag hjulet - der slippes al friktion og modstand, og hjulet kan spinnes afsted ligeså hurtigt dine fingre tillader det. 

Selvom jeg foretrækker kablede mus, mest fordi jeg hader at skulle lade op med jævne mellemrum - er Lightspeed-musen et rigtigt godt bekendtskab. Med min mængde af casual gaming i både single-player og multiplayer, oplever jeg absolut ingen ulemper ved at køre med den trådløse udgave af G502. 

ANNONCE
Logitech G502 X Lightspeed - Test: Logitech G502 X Lightspeed Logitech G502 X Lightspeed

Den største udfordring ved G502 X Lightspeed, kan koges ned til to parameter, der er direkte afledt af dets bedste fordele. For det første er det ikke helt billigt, at anskaffe sig en trådløs mus med Logitechs bedste sensor til dato - og for det andet, er det en halvstor mus, at skulle pakke væk i en laptop-taske. Og det er sådan set det. 

Logitech G502 Lightspeed er en af de bedste bud på en god, håndfast gamermus - af den trådløse slags. 
 

Pris og tilgængelighed

Logitech G502 X Lightspeed har en vejledende salgspris på 1.099 kroner hos Logitech.

ANNONCE
Del

Seneste nyt