Connery

Test: Epos H3Pro Hybrid - Gamingheadsettet du kan koble til alt.

Mangler du et headset der kan forbindes på fire forskellige måder? Med aktiv støjreducering oveni?

6 ud af 6 stjerner

Det er ikke mere end en måned siden, at jeg havde gang i, at uddele roser til Epos, for deres seneste gamingheadset Epos H3 Hybrid - Et headset der kombinerer funktionerne for enten at være kablet med USB eller analogt Jack-stik og en sideløbende bluetooth-forbindelse. Et rigtigt veludført sæt gamerudstyr, som fik en 5/6 bedømmelse med på vejen.

 Well, Epos fulgte lynhurtigt det ene produkt op, med et nyt. Epos H3Pro Hybrid - sådan hedder det nytilkomne gamerheadset, der tilføjer nye funktioner under Pro-tilnavnet, til en merpris på godt 500 kroner. 

Ved første øjekast kan det godt være forvirrende at se forskel på H3 Hybrid og H3Pro Hybrid; forståeligt, for de deler samme design - og mens H3 Hybrid kommer i sort, findes H3Pro Hybrid på nuværende tidspunkt i en dyb kongeblå. 

ANNONCE
Epos H3Pro Hybrid har aftagelig mikrofon, så man også kan bruge det støjreducerende headset på farten - Test: Epos H3Pro Hybrid - Gamingheadsettet du kan koble til alt. Epos H3Pro Hybrid har aftagelig mikrofon, så man også kan bruge det støjreducerende headset på farten

Den helt store differentiator, er at Epos H3Pro Hybrid kommer med muligheden for low latency trådløs forbindelse via en medfølgende bluetooth dongle (2.4 GHz frekvenssignal) og aktiv støjreducering: ANC. 

De tilføjelser betyder, at H3Pro Hybrid er endnu mere versatilt headset en lillebror - og med mulighed for at være koblet op på både low-latency trådløs og Bluetooth på samme tid, falder det ind i en kategori, som er vores absolutte favorit når det kommer til gaming headsets. 

Low-latency forbindelsen giver den optimale trådløse gamingforbindelse, hvad enten man kobler sættet til en PC eller en konsol som PlayStation 5. 

For at understøtte den udvidede funktionalitet, har vi at gøre med et rent digitalt headset, med indbygget DAC - og det betyder at headsettet også bruger strøm, hvis man kører med en kablet 3.5 mm jack forbindelse. Yes, jack-tilslutningen er stadig med i dette sæt - og det samme gælder en kablet USB-forbindelse - med begge kabler medfølgende i kassen. 

I forhold til mikrofon-teknikken, der er alfa og omega, hvis du bruger voicechat når du gamer, er H3Pro også rigtigt flot udstyret - akkurat som H3 Hybrid, er der en sprød boom-mikrofon, med lift-to-mute funktion. Mikrofonarmen er aftagelig, og den magnetiske snap-forbindelse fungerer rigtigt godt, især hvis man vil have headsettet med uden for gamerhulen - og ikke ligne en idiot med en mikrofonarm på siden. I said it. 

Afmonterer man mikrofonen, er der selvfølgelig også et lille magnetisk cover, der dækker forbindelsen. Med afmonteret mikrofon, er det dog stadigt mulig at benytte headsettet til voicechats og telefonsamtaler - headsettet har nemlig også en indbygget mindre mikrofon til samtale, i den venstre ørekop - foruden mikrofonerne der samler omgivelsesstøjen op, for at kunne udligne det i ANC-funktionen.

ANNONCE
Test: Epos H3Pro Hybrid - Gamingheadsettet du kan koble til alt.

All-day battery - battery all day

Som nævnt er H3Pro Hybrid et rent digitalt headset, og det betyder at det skal bruge strøm - det gælder selvfølgelig for de trådløse forbindelser, men også med den kablede 3.5mm jack-forbindelse. Det eneste tidspunkt man ikke bruger af batteriet, er når headsettet er koblet op via USB-kabel: Her lades det nemlig op - men sender altså også det digitale USB-signal igennem på samme tid. 

Epos anslår følgende batteritider: Bluetooth-forbindelse giver op til 38 timers batteritid, den trådløse dongle-forbindelse giver op til 30 timer på en opladning - og 3.5mm jack snupper juicen i løbet af 29 timer. Den aktive støjreducering skærer yderligere et par timer af batteriet. 

I praksis kan jeg ikke få helt så mange timer ud af headsettet, men det har dog mere end batteri nok til en all-day oplevelse - et udtryk som særligt smartphoneproducenterne er glade for at kaste om sig. 

Kontrolpanelet
Digitale headsets har knapper - og det gælder også H3 Hybrid. På venstre øre finder man et volumen-hjul med infinity scroll - det giver god mening, fordi det automatisk synces op med lydniveauet på en trådløs eller digitalt kablet forbindelse - blandt andet smartphones. 

Man finder også en slider knap til at aktivere eller de-aktivere den aktive støjreducering, en on/off knap og en "smart"-knap til trådløs forbindelse. Knappen er smart, fordi den kan omprogrammeres til andre funktioner via Epos programmet Epos Gaming Suite. 

I softwaren Epos Gaming Suite, er der desuden rigtig gode muligheder for at tweake equalizeren, så du kan tilpasse lydprofilen til din smag - og det er også her man finder mulighed for at aktivere eller deaktivere virtuel surroundlyd. 

 

Gamingheadset i topklasse

Epos H3Pro Hybrid har en vildt bred funktionalitet, og de udvidede funktioner med trådløs low-latency forbindelse og ANC, i forhold til H3 Hybrid, kan let retfærdiggøre merprisen på 500 kroner - hvis du har brug for det.
 H3Pro Hybrid er lige nu et af de bredest anvendelige gaming-headsets på markedet, og i forhold til prislejet på godt 2.000 kroner, er der ikke rigtig en finger at sætte på det: Man får virkelig noget for pengene. 

Men Epos, hvis I har brug for en idé til videreudvikling, vil jeg foreslå muligheden for at lave quickswitch af det opladelige batteri - så man aldrig har brug for standby-tid, hvis man lever et lynhurtigt, rent trådløst, liv.  

Pris og tilgængelighed

Epos H3Pro Hybrid har en vejledende salgspris på 1.999,- kroner og er i handlen nu.

ANNONCE
Del

Seneste nyt