Connery

Test: Pixel 8 Pro

Googles bedste smartphone til dato kommer med høje løfter takket være nyeste Android-software og kunstig intelligens

5 ud af 6 stjerner

Er du til iPhone eller Android? Det spørgsmål er simpelt, men også ekstremt kompliceret, og som årene er gået er har det bevæget sig væk fra bare at simpelt spørgsmål om tekniske præferencer og brugerflade, til at være blevet nærmest religiøst... 

Så når folk i dag står med valget mellem Android eller Apple, har det tit noget at gøre med mavefornemmelse, vanens magt og måske også lidt med økonomien at gøre. 

Mens Android-feltet er langt mere spraglet, end hos den anden fløj, har Google i løbet af de seneste år arbejdet på at fremelske skoleeksemplet på en Android-smartphone, og det er hvad Google Pixel-serien i dag står for. I så høj grad, at det lader til at Google er så sikre på deres nyeste modeller, at de sendes ud med et lille-adapterstik i æsken, så det er let at lave et skifte fra en iPhone med lightning-kabel, til de nye topmodeller fra Google. 

Og Google Pixel 8 Pro er netop lanceret som det ypperste af, hvad en Google smartphone står for, og hvad er så det?

Hvis du spørger Google, handler det i langt højere grad om en helhedsoplevelse, med en smartphone der tænker for dig og gør din hverdag mere glidende end nogensinde før, snarere end hårde tekniske facts. 

Jeg har nu testet Googles seneste topmodel i et par uger, og er klar til at dele mine erfaringer.

ANNONCE
Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen - Test: Pixel 8 Pro Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen

Pixel 8 Pro er den direkte arvtager til sidste års topmodel fra 7'serien, og ved første øjekast ligner den en efterfølger, som de efterfølgere ser ud for tiden: Et genkendeligt design der går igen, med små ændringer som man skal kende til for at kunne se forskellen - og små, nødvendige opdateringer på hardware-fronten. Ikke af den revolutionerende slags - men mere den naturlige videreudvikling af teknologien. 

Det største opslagspunkt i Pixel 8-serien, er Googles enorme fokus på kunstig intelligens - AI, der hvis det står til dem, er det største revolutionerende punkt, der med tiden vil trække Pixel-smartphones afsted fra konkurrencen. 

De høje løfter fra Googles side blev underbygget af et væld af AI-funktioner, der var på skærmen til den nye smartphone-lancering, mange af dem, først tilgængelige med senere softwareopdateringer. 

Men man kan ikke basere en test på fremtidige løfter og lovninger, men derimod hvad man som bruger får i hænderne, den dag man køber en Google smartphone. 

Google Pixel 8 Pro er en flagskibsmobil med en særlig kamerakærlighed, der tilbyder dig - på godt og ondt - et kamera der tænker og arbejder mere selvstændigt, end hvad vi ellers tidligere har kendt til - og en stor del af æren tilskrives AI i kombination med Googles dedikerede AI-hardware, der bor direkte i smartphonen. Men først: 

ANNONCE
Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen - Test: Pixel 8 Pro Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen

Designet der fungerer 

Når man først får Google Pixel 8 Pro i hånden, er det svært ikke at bemærke den umiddelbare fornemmelse af kvalitet. Telefonen er indrammet i en aluminiumsramme, der tilføjer en solid vægt uden at føles for tung. Med en matteret glasbagside, der ikke tager imod fedtede fingeraftryk, er det tydeligt at der ikke er gået på kompromis med materialerne.

Skærmen strækker sig næsten fra kant til kant, med minimale rammer, giver en næsten sømløs oplevelse. På bagsiden er det stadig metal kamera-baren, der gør Pixel-smartphonen øjeblikkelig genkendelig. Behovet for mere plads til de højtydende kameraer, har Google gjort til en feature, der - hvis du spørger mig - er en langt mere elegant og praktisk løsning en hos de fleste andre producenter - den ensartede bar, der tre millimeters forhøjning strække sig jævnt fra side til side på bagkanten, sørger for at smartphonen ligger helt stabilt på overflader. 

Knapperne på siden af telefonen har en tilfredsstillende taktil feedback og er let tilgængelige, selv når man holder telefonen med én hånd. Fingeraftrykslæseren er placeret på en intuitiv position og reagerer øjeblikkeligt, hvilket gør det nemt at låse telefonen op.

ANNONCE
Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen - Test: Pixel 8 Pro Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen

En betagende skærm

Super Actua Display. Det er navnet på den bedste Google-skærm på den bedste Google-smartphone, og i dette tilfælde, tillader vi det lidt reklame-agtige tilnavn, for Google har rent faktisk en solid praleret med den nye skærm. 
Skærmenteknologoien er fremelsket med et OLED-display, der byder på en opløsning på 1344x2992 pixels, det i sig selv er ikke unormalt i en high-end mobil, men skærmstyrken er brændende skarp med op til 1600 nits ved normalt brug - og en peak lysstyrke på 2400 nits, der gør sig behjælpelig i stærk solskin, nok til at skærmen aldrig rigtig bliver utydelig at kigge på. Videre i flagskibsrillen af specifikationer kommer den også med en variabel opdateringshastighed der kan veksle mellem 1-120 Hz. 

Alt tech-snakken betyder følgende: Farverne er dybe, og sort er virkelig sort. Farvegengivelsen er præcis og virkelig levende, og det er en fornøjelse at se på alt fra fotos og videoer til gaming - og endda browsing.

Men en god skærm handler ikke kun om farver og opløsning; brugeroplevelsen er også afgørende. Responsiviteten er hurtig, og touch-interaktionen føles naturlig, hvilket bidrager til en glidende brugeroplevelse. Tekst og billeder fremstår skarpt, hvilket gør det nemt at læse artikler eller e-bøger, selv med små skriftstørrelser.

Det betyder samtidig at Pixel 8 Pro er ekstremt habil og fed at nyde videoer på. Det gælder alt fra den seneste actionbasker på Netflix, til alle de der lallede videoer vi ofte sidder og lirer af på Instagram og TikTok. 

ANNONCE

Hvordan performer Pixel 8 Pro? 

Google Pixel 8 Pro drives af Tensor G3, Googles tredje generations specialbyggede chipset. Sidste år var jeg ekstremt imponeret af Googles egenudviklede chipset, og mens den nyeste generation bringer endnu flere forbedring til bordet, er jeg også kommet mig en smule over Honeymoon-perioden. 

Årets chipset er et high-end chipset, der kan konkurrere med de andre på markedet, og mens den i direkte sammenligning perfomer lige knapt så højt som Qualcomms high-end Snapdragon 8 Gen 2, der er drivkraften bag årets øvrige flagskibsmodeller, mærker man ikke nogen reel forskel ved dagligt brug. 

Ved gaming performer smartphonen helt glimrende, men har dog en tendens til at blive let lun. 

Den absolut største force ved Tensor G3 er dens dedikerede AI-motor, der sørger for at Googles kunstige intelligens kan arbejde igennem direkte på mobilen - det er et kraftfuldt værktøj, der heller ikke er bange for at presse mobilen til at afgive lidt ekstra varme, når den virkelig er på arbejde. Særligt på arbejde er den, når kameraet arbejder på at forbedre og forudse hvordan det kreerer det bedst mulige AI-optimerede billede eller video. 

Chipsettet understøttes af 12 GB RAM, der arbejder velvilligt igennem - og som bør være rigeligt til langt de fleste - også selvom vi de seneste år har set smartphones med hele 16 GB RAM. 

ANNONCE

Heldagsbatteri

Batterilevetiden virker ikke at være påvirket i væsentlig grad af det nye Tensor G3-chipset. 
Selv ved meget dedikeret brug, kan Pixel 8 Pro klare en hel dag på det 5000 mAh store batteri. Hvis du ikke har den store behov for exceptionel performance, kan du trække et par døgns levetid ud af smartphonen med ekstrem batterisparetilstand - det er fedt nok at have den mulighed, selvom det ofte er power-users der forelsker sig i en smartphone som Pixel 8 Pro.

Pixel 8 Pro tilbyder ordinær hurtig-opladning på 30 Watt og trådløs standard Qi-opladning med op til 12 Watt. Det er ikke verdens hurtigste opladning, af et stort batteri - men til gengæld er der den (for mig og mange) vigtige trådløse opladningsmulighed, som ret beset bør være i en topmobil i 2023. 

ANNONCE
Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen - Test: Pixel 8 Pro Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen

Kamera: Tager det fotos eller billeder?

Jeg har taget mig god tid, til at få brugt den nye Pixel 8 Pro, og har altså også set den første bølge af andre anmelderkommentarer, der kan få det til at lyde som om, at Pixel 8-serien sætter en helt ny standard for smartphonebilleder: Diskussionen går på, om Google, i kraft af kameraets enorme brug af kunstig intelligens til forbedring og manipulering af fotos, rent faktisk tager 

A: Fotos, som i realistiske gengivelser af hvad man rent faktisk ser gennem linsen, eller
B: Billeder, som er total op til fri fantasi og fortolkning. 

Faktum er, at svaret skal findes et sted i midten. For Google Pixel 8 Pro er i stand til et tage exceptionelle fotos - og så er det også i stand til at optimere forbedre og nærmest trylle ved disse, ved hjælp af den medhjælpende kunstige intelligens. 

Google Pixel 8 Pro har en avanceret kameraopsætning, der består af en hovedsensor, en ultravidvinkel og en telefotosensor. Alle disse er blevet forbedret på markante måder sammenlignet med forgængeren, Pixel 7 Pro.

Hovedkameraet på 50 megapixel har en f/1.68 linse, der åbner for op mod 21% mere lysfølsomhed - og som de fleste ved, er mere lys til linsen ofte lig med bedre og mere detlajerede fotos. Samtidig er hovedkameraet i stand til 2x optisk zoom. 

Det leverer fantastisk flotte billeder uanset lysforholdene, fra dagslys til svagt belyst aftenfoto uden fuldmånens skær. 

Med Pixel 8 Pro er det legende let at få fantastiske billeder: peg, tryk på udløserknappen, og du har med stor sandsynlighed fanget et fremragende billede.

Telefotokameraet på 48 megapixel har en lysfølsomhed, der er forbedret med 56%, og en f/2.8 blænde. 5x Zoom er ikke helt så imponerende som 10x, som findes i eksempelvis Samsung Galaxy S23 Ultra,. men når det er sagt, er billedkvaliteten er generelt fremragende, med skarphed og farver, der står på mål med hovedkameraet.

Ultravidvinkelkameraet, også på 48 megapixel, har en f/1.95 blænde og er også forbedret med hensyn til lysfølsomhed. Det giver dig mulighed for at tage makrofotos fra en afstand af blot 2 cm og leverer en bredere synsvinkel med minimal forvrængning ved kanten.

Selfie-kameraet på 10,5 megapixel er måske mere en eftertanke, men fungerer ganske godt med autofokus i portrættilstand. 

ANNONCE

Det store stunt ved Pixel 8 Pro er introduktionen af nye og forbedrede redigeringsværktøjer, der gør stort brug af kunstig intelligens, herunder "Best Take", der gør det muligt at vælge ansigter fra forskellige fotos for at skabe det perfekte billede (Virker også på fotos ikke taget med mobilen). En anden ny funktion er "Magic Editor," der giver dig (endnu flere) AI-drevne redigeringsmuligheder. Magic Editor har tidligere primært været anvendelig til at fjerne små og uønskede elementer fra fotos, men med den nye iteration kan man også ændre på størrelser af forskellige elementer, eller give himlen en helt anden farve. Det er AI-funktioner som dette, der gør Pixel 8 Pro til et virkeligt sjovt foto-værktøj, som smækker hidtil komplicerede redigeringsprocesser og værktøjer ned i et format hvor enhver bruger pludselig kan lave redigeringer, som tidligere var forbeholdt for pro's. 

I bund og grund er kameraet altid det, der har gjort Pixels pro-serie til pro - og i år matcher den sit tilnavn bedre end nogensinde. 

ANNONCE
Google Pixel 8 Pro - Specifikationer

Skærm:

6.7 tommer LTPO OLED
1344 x 2992 pixels, 20:9 ratio (~489 ppi density)
120Hz, HDR10+, 1600 nits (HBM), 2400 nits (peak)
Beskyttelse: Corning Gorilla Glass Victus 2

Chipset:

Google Tensor G3 (4 nm)
CPU: Nona-core (1x3.0 GHz Cortex-X3 & 4x2.45 GHz Cortex-A715 & 4x2.15 GHz Cortex-A510)
GPU: Immortalis-G715s MC10

Hukommelse:

12GB RAM
Ingen kortplads
Lagerplads:

128GB / 256GB / 512GB / 1TB
UFS 3.1

Primært kamera:

Triple: 50 MP (bred), 48 MP (telefoto, 5x optisk zoom), 48 MP (ultrabred)
Funktioner: Dual-LED flash, Pixel Shift, Ultra-HDR, panorama, Best Take
Video: 4K@30/60fps, 1080p@24/30/60/120/240fps; gyro-EIS, OIS, 10-bit HDR

Selfiekamera:

Enkelt: 10.5 MP, ultrabred
Funktioner: Auto-HDR, panorama
Video: 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60fps

Styresystem:

Android 14

Størrelse:

162.6 x 76.5 x 8.8 mm

Vægt:

213 gram

WiFi:

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7, tri-band, Wi-Fi Direct

Øvrige:

IP68 støv- og vandtæt (op til 1,5m i 30 minutter)
NFC: Ja
Batteri: Li-Ion 5050 mAh, ikke-udskifteligt
Opladning: 30W kablet, 23W trådløs, omvendt trådløs opladning

ANNONCE
Pixel 8 Pro har AI-generative wallpapers - en af de sjovere gimmicks i Android 14 på denne mobil.  - Test: Pixel 8 Pro Pixel 8 Pro har AI-generative wallpapers - en af de sjovere gimmicks i Android 14 på denne mobil.

Pixel 8 Pro og Android 14 er Googles løfte om en smartphone der stadig er funktionel 7 år fra nu

Pixel 8 Pro er den første smartphone der leveres på den nyeste Android-version, nummer 14. Med andre Android-mobiler jagter vi ofte en funktionalitet der nærmer sig ren Android - men på Pixel-smartphones er realiteten: Ren android. 

Det google-udviklede styresystem har ikke brug for ekstra software som sådan, og mobilerne er en showcase i, hvad Android rent faktisk kan - og med Android 14 er kunstig intelligens og stemmeassistenter i højsædet. Allerede fra starten er det en potent hardware, der ifølge Google byder på en række af virkelig imponerende tilføjelser, når vi rammer slutningen af året. 

For nu skal vi dog zoome ind på den vigtigste fornyelse: Det mest bemærkelsesværdige aspekt er Googles løfte om at levere syv års opdateringer, en hidtil uset periode i Android-verdenen, som strækker sig til 2030. 

Opdateringerne er ikke kun begrænset til sikkerhedsopdateringer men inkluderer også komplette OS-opgraderinger. Initiativ sætter Google i en førerposition klasse for sig selv, der indtil videre alene tangeres af Fairphone. Udmeldingen kom som lidt af en positiv-bombe blandt tech-journalisterne til Googles præsentation, og forhåbningen eller forventningen er - at udmeldingen simpelthen tvinger de andre producenter til at følge trop. Hvilket absolut ikke er en dårlig ting for os som smartphone-brugere.

Selve softwareoplevelsen er flydende og intuitiv. Selvom Android 14 ikke adskiller sig meget fra sin forgænger, Android 13, har Google krydret oplevelsen med flere AI-funktioner. En af nyhederne, der er i den lettere ende er en generativ AI-wallpaper-creator, der lader dig eksperimentere med forskellige prompts for at skabe en unik baggrund. Resultaterne er ikke altid perfekte, men det tilføjer en sjov dimension til personaliseringen af din smartphone.

Googles Material You-designsprog spiller også en rolle i brugeroplevelsen. Det tilbyder ikke en overflod af tilpasningsmuligheder, men de muligheder, der er tilgængelige, fungerer fejlfrit. Du kan vælge mellem forskellige farver i brugerfladen eller lade Android tilpasse farverne baseret på dit valgte baggrundsbillede. Farvevalget er konsekvent gennem både brugerfladen og apps, hvilket giver en samlet æstetisk oplevelse.

Pixel 8 Pro står indledningsmæssigt, med en brugeroplevelse, der er både kraftfuld og brugervenlig, og som sandsynligvis vil appellere til både nye og erfarne Android-brugere. De helt store features og forbedringer i samspillet mellem Pixel 8 Pro og Android 14, dukker dog op løbende, i hvert fald ud fra Googles udmeldinger til smartphonens præsentation.

ANNONCE
Den er god nok - fryseren er kold! - Test: Pixel 8 Pro Den er god nok - fryseren er kold!

Og så var der temperatursensoren...


Årets mest unikke, og muligvis mest ubrugelige hardware-feature er Google også leveringsdygtige i. En indbygget temperatursensor. Forstå mig ret, temperatursensoren virker sådan set fint - lidt på samme måde som en temperatur-pistol til grillen, men umiddelbart og i hvert fald i mine testscenarier, ikke lige så præcis. 
I forhold til den praktiske anvendelse, fremhævede Google selv, at man kan benytte den til at tjekke temperaturen på babyen sutteflaske - og hvem ved, måske er der en stor skare af forældre, for hvem denne feature gør udslagspunktet i, hvilken smartphone de vælger. Men jeg tvivler. 

ANNONCE
Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen - Test: Pixel 8 Pro Pixel 8 Pro - Foto: Mikkel M. Vermeulen

Google Pixel 8 Pro repræsenterer det bedste fra Google: et flagskib af en smartphone med utallige funktioner og forbedringer, der sætter det på forkant med teknologisk innovation. 
Men i år kommer denne innovation med en noget uvelkommen overraskelse: en markant prisforhøjelse. Mens sidste års topmodel blev lanceret til en yderst konkurrencedygtig pris på 6.999 kroner, skal forbrugerne i år være forberedte på at skille sig af med 8.499 kroner for den nye version.

Prissætningen i år betyder, at Google nu går nærmest direkte i clinch med andre topmodeller på markedet med en højere pris end både basismodellernea af iPhone 15, Samsung Galaxy S23 og OnePlus 11. Tidligere havde Google en klar prisfordel, men med denne nye prissætning er det de små ting, der skal overbevise forbrugeren om at vælge Google Pixel 8 Pro over konkurrenterne. Det skal bemærkes, at Pixel 8 Pro stadig er konkurrencedygtig prismæssigt i forhold til sine nærmeste rivaler, som er iPhone 15 Pro Max og Samsung Galaxy S23 Ultra. Disse modeller har en væsentlig højere startpris men står også stærkere på flere punkter, hvad enten det er specs, genkendelighed eller simpel brugerloyalitet.

Så, selvom Google Pixel 8 Pro er en imponerende smartphone, er det i år en mere kompliceret beslutning for forbrugeren. Prisfordelen er minimeret, og det er nu de små finesser og funktioner, der kommer til at gøre udslaget. Når det er sagt er Pixel 8 Pro en fed smartphone, der kommer med sine helt egne succeskriterier, der i de kommende måneder bliver defineret i form af - og alt efter, hvordan de kommende AI-funktioner udrulles. 

Pris og tilgængelighed

Pixel 8 Pro er tilgængelig i farverne Bay (Blå), Obsidian (Sort) og Porcelain (Hvid).

Den vejledende salgspris er: 
8.499 kroner for Pixel 8 Pro med 128 GB lagerplads
8.999 kroner for Pixel 8 Pro med 256 GB lagerplads
9.999 kroner for Pixel 8 Pro med 512 GB lagerplads - (Fås kun i sort)

Pixel 8-serien er tilgængelig på Google Store og hos udvalgte forhandlere. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce