Connery

Google er klar med næste skud AI i konkurrencen mod ChatGPT

Google optrapper deres kunstige intelligens

Kunstig intelligens har uden sammenligning været et af årets helt store emner, hvor alt lige fra skolebørn over tech-glade konsulenter og globale virksomheder for alvor har taget forskellige former af AI-teknologier til sig, og den helt store spiller her, har nok været OpenAI's ChatGPT.

I løbet af året har både Microsoft og Google spillet ind med deres bud på lignende kommercielle teknologier, og Google er nu klar med en ny opgradering, der skulle sætte deres AI-modeller op på siden af - og i nogle tilfælde videre forbi ChatGPT.

Selve nyheden er lanceringen af den nye sprogmodel Gemini, som Google kalder for et "kvantespring indenfor generativ AI".

Hvad er Google Gemini?

Gemini præsenteres som den nye underliggende AI-model, der skal forbedre et væld af Google-produkter, herunder selvfølgelig Googles søgemaskine, men også Android-operativsystemer, Google Pixel-mobiler, og den generative assistent Google Bard.

Gemini er en såkaldt multimodal AI. Det betyder, at den er trænet med materiale der gælder både tekster, billeder, lyd, video og kode. (Samme gør sig gældende for ChatGPT).

Gemini vs ChatGPT

Mens Gemini og ChatGPT begge er multimodale AI-modeller, adskiller de sig i deres træningsdata og implementering. ChatGPT, specielt i sin 4.0-version, har været rost for sin evne til at generere sammenhængende og kontekstuelt relevante tekster baseret på en bred vifte af kilder. Gemini, på den anden side, integrerer yderligere med Googles omfattende datasæt og tjenester, der potentielt giver den en fordel i forståelse og håndtering af specifikke forespørgsler relateret til Google's produkter og tjenester.

En signifikant forskel ligger i, hvordan de to modeller håndterer multimodale data. Mens ChatGPT 4.0 er dygtig til at forstå og reagere på tekstbaserede forespørgsler, forventes Gemini at være mere effektiv i at integrere og analysere informationer fra forskellige medier, som billeder og videoer, hvilket kan forbedre oplevelsen i for eksempel Googles billedsøgning eller videoanalyse.

 

Hvad kommer Google Gemini til at betyde for dig?

For den gennemsnitlige Google-bruger vil implementeringen af Gemini sandsynligvis resultere i en mere strømlinet og intuitiv oplevelse. For eksempel kan forbedringer i Googles søgemaskine og Pixel-mobiler betyde mere præcise og relevante søgeresultater samt en mere effektiv og brugervenlig brugergrænseflade. Ligeledes vil Gemini's evne til at håndtere komplekse forespørgsler og give detaljerede svar forbedre interaktionen med Google Bard.

Den nye AI fra Google er per 6. december 2023 allerede ved at blive implementeret i en række eksisterende produkter, og vil formentlig blive en endnu større faktor i løbet af 2024. Google's Gemini bliver sandsynligvis endnu en game-changer i AI-markedet, ikke kun som en konkurrent til ChatGPT, men også som en model, der sætter nye standarder for integration af AI i hverdagen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt