Connery

Test: Google Pixel 7a

Googles budget-smartphone er en fin lille sag til en fornuftig pris

5 ud af 6 stjerner

Google lancerede i efteråret deres seneste serie af smartphones med Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro. I slutningen af foråret 2023 fik de to anmelderroste smartphones en budgetvenlig lillesøster, med navnen Pixel 7a.

Den nye smartphone lander altså ind i Googles nu vante tradition, med en budgetvenlig midt-sæson smartphone med a-serie tilnavnet.
Pixel 7A er ikke udstyret med helt den samme prangende specifikationsliste som de andre modeller, men det vigtigste her, er at processoren er den samme: Google Tensor G2 chipsettet, der udgør motorkraften i også Googles Pro-model, er et solidt fundament til en smartphone, og det er selvfølgelig også tilfældet for Pixel 7A, selvom hverken kameraer eller skærm er lige så potente, som flagskibsmodellerne.

ANNONCE
Google Pixel 7a - Test: Google Pixel 7a Google Pixel 7a

Designet på Pixel 7A følger 7-seriens øvrige design til punkt og prikke - og selv hvis man ikke elsker det, er det faktisk et ret funktionelt desing, med den ensartede kameraforhøjning, der følges tværs over smartphonens ramme, så mobilen ikke ligger og vipper på bordflader.

ANNONCE
GOOGLE PIXEL 7A - SPECIFIKATIONER:

Styresystem: Android 13
Skærm: 6.1" FHD gOLED, 60/90Hz opdateringshastighed
Chipset: Google Tensor G2
Hukommelse: 8GB RAM
Lagerplads: 128GB
Hovedkamera: Dual-kamera med hovedkamera på 64MP (4k60, 82° synsvinkel) og ultrawide kamera på 13MP (4k30, 120° synsvinkel)
Selfiekamera: 13MP med 4k30 optagelse og 95° synsvinkel
Batteri: 4385mAh, 18W hurtigopladning + 7.5W trådløs opladning
Vand og støvtæt: Ja, med IP67 certificering

ANNONCE
Google Pixel 7a - Test: Google Pixel 7a Google Pixel 7a

Skærmen på Pixel 7a er en 6.1" FHD gOLED, der balancerer fint mellem størrelse og håndterbarhed. Med en opløsning, der lever op til de fleste krav, er det lige så behageligt at streame video og browse sociale medier som at spille spil. Skærmen understøtter også 90Hz opdateringshastighed, hvilket giver en glidende nok visning under skift mellem apps og scrolling.

ANNONCE
Google Pixel 7a - Test: Google Pixel 7a Google Pixel 7a

Pixel 7A har et dual-bagkamera setup, med et hovedkamera på 64MP og et ultrawide kamera på 13MP.

Hovedkameraet har mulighed for 4K60 videooptagelse og en synsvinkel på 82°, mens det ultrabrede kamera tilbyder 4K30 optagelse og en synsvinkel på 120°. På fronten er der et 13MP kamera, der også tilbyder 4K30 optagelse og en synsvinkel på 95°.

Kameraet yder godt for denne prisklasse, og skaber klare, livlige billeder med masser af detaljer. Face Unlock funktionen er også pålidelig og hurtig.

ANNONCE
Google Pixel 7a - Test: Google Pixel 7a Google Pixel 7a

Hjertet i smartphonen, Google Tensor G2 chipsettet, leverer rigelig med ydeevne til hverdagsbrug og mere krævende opgaver. Med 8GB RAM til at støtte chipsettet, oplever man sjældent forsinkelser eller hakken i systemet.

Batteriet i Pixel 7A er på 4385mAh, hvilket er mere end tilstrækkeligt til at holde smartphonen kørende gennem en hel dag ved moderat brug. Og skulle du få brug for det, understøtter batteriet også 18W hurtigopladning og 7.5W trådløs opladning, hvilket betyder, at du hurtigt kan fylde energi på igen.

Forbindelsesmulighederne på Pixel 7A inkluderer 5G og WiFi 6E, hvilket sikrer hurtig og stabil internetforbindelse uanset, om du er hjemme eller på farten. Bluetooth 5.3 sørger for pålidelige forbindelser med tilbehør som hovedtelefoner eller smartwatches.

ANNONCE
Google Pixel 7a - Test: Google Pixel 7a Google Pixel 7a

Til sidst er det værd at  nævne, at Pixel 7A har IP67-certificering for støv- og vandafvisning, så du kan føle dig sikker på, at din smartphone kan håndtere et uventet nedfald i en vandpyt eller en støvet dag udendørs.

Pixel 7A et solidt bud på en budget-smartphone, der leverer gode specifikationer og ydeevne til en overkommelig pris på 3.999 DKK. Pixel 7A kan købes direkte hos Google, i Elgiganten og hos udvalgte teleselskaber.

ANNONCE
Del

Seneste nyt