Connery

Google er klar med en billigere Pixel 8 med AI-funktioner

Googles seneste flagskib kommer nu i den billigere A-serie

Efter Google i efteråret kom med deres nye Pixel 8-mobiler, stod det klart at virksomheden er begyndt at fokusere på andet end bare god hardware, og med et solidt fokus på brugbare AI-funktioner, har Googles Android-mobiler også bevist, at de rent faktisk kan noget, som de fleste andre ikke helt kan ramme. 

Og selvom 6.200 kroner ikke er i den dyreste ende for en high-end mobil, kan det selvfølgelig altid blive bedre - og det gør det så, med den nye Google Pixel 8A, der bibeholder en del af tingene som gjorde forgængerne til fantastiske smartphones, mens den skærer et par hjørner, for at lande en salgspris på blot 4.299 kroner. 

ANNONCE
Google Pixel 8A - Google er klar med en billigere Pixel 8 med AI-funktioner Google Pixel 8A

I forhold til forgængeren i Google A-serien, Pixel 7A, er den nye mobil en betydelig forbedring, der blandt andet leverer et 40% mere lysstærkt display, med en hurtig 120 Hz opdateringshastighed. 

Google har benyttet deres Tensor G3 chipset, der betyder at den nye mobil i hvert fald deler en del af den performance med de dyrere modeller - inklusiv den imponerende AI-chip, der muliggør mobilens mest spændende features. 

Kameraet er et dual-setup med en 64 megapixel linse og en 13 megpixel ultrawide-linse, der understøttes af AI-funktioner som Best Take, Magic Editor og også videofunktionen Audio Magic Eraser, som gør det muligt for brugeren at fjerne uønsket støj som vind - eller tilskuerstøj fra en koncert - i sine videoer. 

Til forskel fra mange andre billig-modeller, har Google holdt fast i deres IP67-certificering for støv og vandtæthed.

Selve telefonens design er i øvrigt ret premium, med gode materialer som en metal-ramme og Gorilla-Glas på skærmen. 


Den 6.1" store skærm gør at mobilen er relativ kompakt, og med en vægt på 188 gram er det altså en kompakt mobil der har lidt vægt, så det ikke virker totalt plastikagtigt og let at slå i stykker. 

Yderligere hardware tæller et 4492 mAh batteri med lynopladning, trådløs opladning, 8GB RAM og 128 eller 256 GB lagerplads og så i øvrigt Android 14 med googles vilde løfte om 7 års opdateringer til både styresystem og sikkerhed. 

Pixel 8A danske priser og tilgængelighed

Google Pixel 8A får en vejledende pris på 4.299 kroner med 128 GB lagerplads, mens versionen med 256 GB lagerplads får en pris på 4.799 kroner. 

Den nye smartphone sælges fra 14. maj 2024.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt