Connery

Test: Motorola Razr 40 Ultra

Motorolas foldbare klaptelefon fortsætter udviklingen

4 ud af 6 stjerner

Motorola er tilbage med en ny Razr. Altså, den nye udgave, der deler navn med den knivskarpe foldemobil, der først blev lanceret og ekstrem populær tilbage i midten af 00'erne. 

Den nye generation af Razr fra Motorola er ikke feature-phones, men derimod smartphones med foldbare skærme - og Motorola Razr 40 Ultra, er tredje skud på stammen i den nye generation. 

Razer 40 Ultra er en af to nye klaptelefoner, som Motorola lancerer i 2023, og med UIltra-tilnavnet, er det den kraftigste af de to, den anden bærende navnet Motorola Razr 40 (Uden 'Ultra'). 

Motorola Razr 40 Ultra er i essensen en foldbar smartphone med en flot specifikationsliste, en foldbar 6.9" skærm og en frontskærm der fylder hele overlfladen af den sammenklappede mobil. 

ANNONCE
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA - SPECIFIKATIONER:

Styresystem: Android 13
Skærm: 6.9" Foldbar LTPO AMOLED, 165Hz opdateringshastighed, HDR10+, 1400 nits (peak), 1080x2640px opløsning, 22:9 aspekt ratio, 413ppi; Anden ekstern pOLED, 144Hz, 1100 nits (peak), 3.6", 1056 x 1066 pixels, 413 ppi
Chipset: Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Hukommelse: 8GB RAM
Lagerplads: 256GB
Hovedkamera: Bredt (main): 12 MP, f/1.5, 1/2.55", 1.4µm, PDAF, OIS; Ultrawide: 13 MP, f/2.2, 108?, 1/3", 1.12µm, AF
Selfiekamera: 32 MP, f/2.4, (wide), 0.7µm
Batteri: 3800mAh; 30W kablet opladning, 5W trådløs opladning
Vand- og støvafvisende: IP54 med en vandafvisende belægning
Vejl. salgspris: 8.899 kroner

ANNONCE
Motorola Razr 40 Ultra - Test: Motorola Razr 40 Ultra Motorola Razr 40 Ultra

Den mest bemærkelsesværdige ændring i Razr 40 Ultra er designet. Motorola har arbejdet hårdt på at finpudse udseendet og fornemmelsen af den nye Razr for at tiltrække designbevidste brugere. Den nye model har et opdateret hængsel, der har formået at mindske mellemrummet imellem de to dele af telefonen, når den er lukket. 

Rammerne omkring hovedskærmen er blevet trimmet, og skærmfolden, der løber ned ad midten af skærmen, er blevet gjort mindre synlig. Alt dette bidrager til en mere strømlinet æstetik, der sætter Razr 40 Ultra på linje med de bedste foldbare på markedet - i hvert fald på udseendet.

ANNONCE
Motorola Razr 40 Ultra - Test: Motorola Razr 40 Ultra Motorola Razr 40 Ultra

Men designændringerne stopper ikke ved det æstetiske. Motorola har også tilføjet en meget brugbar ydre skærm.

Denne 3,6" store coverskærm er ikke kun til at se notifikationer eller klokken på. Motorola har arbejdet tæt sammen med appudviklere for at optimere flere apps til at køre på cover-displayet, inklusive Netflix, Disney+ og Spotify. Det fungerer også som en fremragende 'viewfinder til hovedkameraet, selvom der også findes et selfie-kamera på den indvendige skærm.

ANNONCE
Motorola Razr 40 Ultra - Test: Motorola Razr 40 Ultra Motorola Razr 40 Ultra

I hjertet af Motorola Razr 40 Ultra finder vi Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset. Chipsettet har masser af processor-kraft og er ret beset et rigtigt solidt valg. Det er dog en 2022-model, og siden da er der kommet endnu mere effektive forbedringer i teknologien. Det er godt nok ikke mærkbart, når man sidder og bruger smartphonen, men det er værd at notere, at chippen altså ikke er cutting-edge, men i stedet blev brugt til topmodeller i 2022. 

Chippen understøttes af enten 8GB og 256GB lagerplads. Det sikrer en flot ydeevne, uanset om du browser web, streamer videoer eller spiller grafiktunge spil.

Skærmen er en 6,9" foldbar LTPO AMOLED, der kan køre med en imponerende opdateringsfrekvens på 165Hz. Med en skærmopløsning på 1080x2640 pixel, tilbyder den en rig og levende visuel oplevelse, uanset om du ser film eller spiller spil. Den sekundære skærm er en mindre 3,6" pOLED, men den har stadig en meget anstændig opdateringsfrekvens på 144Hz. 

Batterikapaciteten er også steget til 3,800 mAh, selvom opladningshastigheden ikke har fået en opgradering. En ny feature i 40 Ultra er dog trådløs opladning, som efterhånden er blevet en nødvendighed flagskibssegmentet (Medmindre du spørger OnePlus).

ANNONCE

Kameraet er også en opgradering i forhold til forgængeren - og det er ganske habilt, uden at blive en reel rekordmager. 

Dual-cam setuppet består af et primært og et ultravidvinkel-kamera, hver især på 12 megapixel. Det primære kamera har optisk billedstabilisering - og det er muligt at skyde glimrende UHD-video i op til 60FPS.

Selfiekameraet på 32 megapixel håndterer også sin opgave fint, og er glimrende til både selfies, men også til videokald. 

ANNONCE
Motorola Razr 40 Ultra til venstre - Samsung Galaxy Flip4 til højre - Test: Motorola Razr 40 Ultra Motorola Razr 40 Ultra til venstre - Samsung Galaxy Flip4 til højre

Generelt set er Motorola Razr 40 Ultra en god foldbar mobil, og den er både flot og udstyret med fede funktioner. Den store coverskærm løfter helt klart smartphonens anvendelighed - og jeg har brugt den meget mere, end jeg forestillede mig, at jeg ville. Særligt baseret på mine erfaringer med Samsungs Flip4 foldbare, hvor det primære brug, var at tjekke notifikationer. Den større skærm bidrager simpelthen til mere anvendelighed, uden man skal klappe telefonen op. 

Men når vi nu taler om Samsungs Galaxy Flip4, er lidt sammenligning også på sin plads: En af de største bekymringer som jeg oplever, når jeg taler med folk om foldbare mobiler, er hængslerne og skærmfolden. Motorola Razr 40 Ultra har formået at skabe den allermindst synlige skærmfold i en foldbar mobil, som jeg endnu har oplevet - og der går nok ikke længe, inden de slet ikke kan ses med det blotte øje. Skærmfolden i Samsungs Flip4, er mere synlig. 

Til gengæld bliver Motorola Razr 40 Ultra udmanøvreret på foldemekanismen. I hvert fald i min optik. I en direkte sammenligning, virker Motorolas hængsel mere løst og modtagelig overfor test, end det fra Samsung. Det er en skam, for selvom smartphonen generelt er en god model, ville jeg som køber, have en smule bekymring over, hvor længe der ville gå, inden hængselmekanismen får mere slør og bliver løs. 

Omvendt kan man sige, at Motorola Razr 40 Ultra glider lettere i hængslet end konkurrenten, og hvis du drømmer om let at kunne flippe smartphonen ud og sammen, går det væsentligt lettere hos Motorola. 

ANNONCE
Motorola Razr 40 Ultra - Test: Motorola Razr 40 Ultra Motorola Razr 40 Ultra

Motorola Razr 40 Ultra er et pænt skridt på vejen, mod det der kan blive en virkelig populær foldbar mobilkategori. Motorola har fart på med udviklingen, og der er rigtig mange gode kvaliteter at finde i det seneste skud på stammen - dog er der et par drawbacks, som altså primært udmunder sig i et hængsel, der stadig ikke kan måle med Samsungs byggekvalitet - og det faktum at man har benyttet sidste års - og ikke den aktuelle flagskibschip, i årets foldbare flagskib. 

ANNONCE
Motorola Razr 40 Ultra - Test: Motorola Razr 40 Ultra Motorola Razr 40 Ultra

Motorola Razr 40 Ultra blev lanceret til en vejledende salgspris på 8.899 kroner, og det efterlader den på et sted, hvor den er næsten dobbelt så dyr som sidste års Samsung-folder, Flip4, der i skrivende stund er på udsalg til lige omkring 4.000 kroner, fordi der skal sælges ud, inden en potentielt kommende 2023-model.

Motorola lokker dog med højere skærmhastigheder og en faktisk brugbar cover-skærm, så alt er selvfølgelig op til dig - hvad er du til? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt