Connery

Lotus Eletre: Type 132 er den første elektriske SUV fra det britiske bilmærke

Lotus' nye elbil giver 400 kilometers rækkevidde efter 20 minutters hurtigopladning

Lotus har nu fremvist deres seneste elbil, der indtil præsentationen gik under kodenavnet 'Type 132' - Det officielle navn er Eletre.

Det er altid spændende at kunne påråbe sig, at et produkt er "verdens første" af sin slags. Det er en øvelse som mange forsøger at praktisere, men elektriske SUV'er har vi set en del af, så for Lotus er den nye Eletre-model blevet verdens første elektriske hyper-SUV. 

Men hvad er en Hyper-SUV? For Lotus er det kombinationen af den populære SUV-platform, der er blevet krydset med Lotus' principper og viden fra mærkets sportsvogne, for at ende som et produkt det ifølge mærket selv er en "eftertragtet og helt ny livsstilsbil for den næste generation af Lotus-kunder". 

ANNONCE
Lotus Eletre - Lotus Eletre: Type 132 er den første elektriske SUV fra det britiske bilmærke Lotus Eletre

I praksis er det nok ikke af vejen at kalde den en crossover-SUV, og dem er der også allerede en del af - men Lotus' bud er stadig en rigtig flot sag.

Lotus Eletre har positur som en SUV med en pæn frihøjde sammen med linjerne af noget, der minder om en væsentlig mere sportslig bil.

Hjertet i Lotus Eletre er en 800-volts elbilspakke der yder 600 hestekræfter og trækker på et 100 kWh stort batteri. Det giver bilen en rækkevidde på 600 kilometer (WLTP). 

Den elektriske Hyper-SUV understøtter hurtigopladning, og kan ved kompatible ladestandere trække op mod 350 kW ladning, der skulle gøre bilen i stand til at trække strøm nok til en 400 kilometers køretur efter blot 20 minutters opladning. 

Lotus Eletre lanceres i Kina og Europa i oktober 2022, priser er endnu ikke blevet offentliggjort. 

ANNONCE
Lotus Eletre
Del

Seneste nyt