Connery

Audi A6 Avant e-tron concept

Her er Audis bud på hvordan en elektrisk luksus-wagon kan tage sig ud (Med 700 km rækkevidde)

De første mange elektriske biler fra de traditionelle bilfabrikanter har resulteret i nogle spændende biler, mest i mini-klassen og i den populære kompakt-SUV ramme. 

Audi har indtil nu primært holdt sig i SUV-platformen, men for et mærke der gennem årtier har været toneangivende for flotte limousiner med et flair for luksus og elegant tysk design, er det særligt spændende at se fabrikantens eget bud på en elektrisk bil i A6-klassen. 

Denne gang præsenterer mærket en koncept-version, altså fremtidsdrømmen, for Audi A6 Avant. 

ANNONCE
Audi A6 Avant e-tron concept - Foto: Audi AG - Audi A6 Avant e-tron concept Audi A6 Avant e-tron concept - Foto: Audi AG

Som vi alle ved, er konceptbilerne ofte resultat af designernes vildeste drømme, men Audi har været gode til at følge deres designs til dørs i de mange første e-tron varianter. 

Audi A6 Avant e-tron concept holder de samme rammer som Sportback-visionen for samme model, og præsenterer stationcar'en med en længde på 4,96 meter og en bredde på 1,96. 

I konceptbilen er Audi godt i gang med næste generation af EV-teknologi: Q4 e-tron er bygget på MEB-platformen, mens konceptbilen her er baseret på PPE-platformen (Premium Platform Electric)

Her udstyres bilen med et 800-volt system, der med 100 kWh batteri har en rækkevidde på mere end 700 kilometer. 

Bilen kan lades med op til 270 kW, og vil på kompatible ladestationer kunne oplades til 300 kilometers rækkevidde på blot 10 minutter. 

Modellen kommer med quattro firehjulstræk eller baghjulstræk, og har en ydelse på 350 kW - der for den hurtigste model tager den store vogn fra 0-100 km/t på under fire sekunder. 

Audi forventer at kunne afsløre de første produktionsmodeller på PPE-platformen i 2023

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce