Connery

Blackhat [Anmeldelse]

Hyperaktuel Cyber-action krimi med Chris Hemsworth i hovedrollen.

2 ud af 6 stjerner
Blackhat - Trailer
United international Pictures - Blackhat [Anmeldelse] United international Pictures

Cyber terrorisme

I kølvandet på Sony-hacket og hele det politiske ragnarok, det medførte, kunne timingen på Michael Manns (Heat, Collateral, Miami Vice) nye film Blackhat ikke have været meget bedre. Blackhat handler nemlig om en terrorist, der hacker sig ind på et kinesisk atomkraftværk og forårsager et sammenbrud af kølevandsanlægget til en reaktor-kerne. Kort tid efter bliver den amerikanske børs også hacket, så prisen på sojabønner stiger helt enormt. Begge forbrydelser tilsyneladende uden motiv. FBI er på sagen og agent Carol Barrett (Viola Davis) leder efterforskningen sammen med den kinesiske hacker Chen Dawai (Leehom Wang). Chen opdager hurtigt, at koden der er brugt til begge hacks, stammer fra en kode han og hans ven Nicholas Hathaway (Chris Hemsworth), der sidder i fængsel for cyber-bankrøveri, skrev sammen for mange år siden.

ANNONCE
United international Pictures - Blackhat [Anmeldelse] United international Pictures

Nu går den vilde cyber-jagt

Derfor beder han Carol om at få Nicholas ud af fængslet, så han kan hjælpe med efterforskningen. Nicholas kommer selvfølgelig hurtigt på sporet af terroristen og så går den vilde cyberjagt på tværs af kontinenterne for at stoppe forbryderne, inden de kan nå at skrive koden færdig til deres næste store cyber-angreb.

ANNONCE
United international Pictures - Blackhat [Anmeldelse] United international Pictures

The Da Vinci Code for computer nørder

Blackhat er i bund og grund den samme surdej og trætte klichéer, som vi har set fra Hollywood så mange gange før. Derfor er filmen også vanvittigt forudsigelig og helt igennem uinspirerende. Men det værste er at Morgan Davis Foehls manuskript er virkelig dårligt skrevet og så fyldt med plothuller og kameler, man er nødt til at sluge hele tiden, at man ganske enkelt hurtigt mister lysten til at se mere.

ANNONCE
United international Pictures - Blackhat [Anmeldelse] United international Pictures

Mann, oh Mann

Instruktøren Michael Mann har tilsyneladende heller ikke haft megen passion for at fortælle historien og Marvels egen Thor, Chris Hemsworth, virker underligt flad og uvedkommende som hovedperson, som man ikke føler noget for, da han reduceres til en action helt uden motivation.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60%

Teknisk information:

Original titel: Blackhat

Land: USA, 2015

Instruktør: Michael Mann

Medv.: Chris Hemsworth, Viola Davis, Wei Tang, Ritchie Coster og Yorick van Wageningen

Genre: Action/Krimi/Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital EX/DTS/SDDS

Spilletid: 135 min

Dansk bio premiere: 15. Januar 2015

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt