Connery

Dracula Untold [Anmeldelse]

Manden der sover om dagen og spiser piger om natten er tilbage.

4 ud af 6 stjerner
Dracula Untold - Trailer
United International Pictures - Dracula Untold [Anmeldelse] United International Pictures

”Listen to them; Children of the night. What music they make”

Vlad Țepeș bedre kendt som ”Vlad-spidderen” eller Vlad Dracula (”søn af dragen” eller ”søn af djævlen”), var en magtfuld rumænsk krigsfører og prins i det femtende århundrede. Han skabte især frygt blandt sine fjender ved at pæle-spidde dem under blodige kampe og efter sigende spise nogle af dem på trappen af sin residens. Siden starten af 1920'erne er Vlad Dracula ofte blevet associeret med den fiktive vampyrgreve fra Bram Stokers roman Dracula. Mange steder i Østeuropa betegnes Vlad dog som en helt, der forhindrede Tyrkerne i at overtage Europa og det er dette heltebillede Dracula Untold tager udgangspunkt i med denne oprindelseshistorie. Som barn blev Vlad taget til fange af tyrkerne og trænet til at blive en super-soldat for den tyrkiske hær. Efter mange år vender Vlad tilbage til sit eget land, hvor han opnår en magtfuld stilling og sværger at beskytte sit folk mod tyrkerne.

ANNONCE
United International Pictures - Dracula Untold [Anmeldelse] United International Pictures

Tyrkish Delight, anyone?

Netop hjemvendt fra krig, glæder Vlad (Luke Evans) sig til at tilbringe tid sammen med sin smukke kone Mirena (Sarah Gadon) og deres søn Ingeras (Art Parkinson), men deres lykke bliver kort, for knapt nok har Vlad sat sig på tronen, for at feste, før tyrkiske soldater crasher festen og meddeler Vlad at hans tidligere bedste ven, den tyrkiske sultan Mehmed II (Dominic Cooper), kræver 1000 drenge, inklusiv Vlads egen søn, til sin hær, til en forestående invadering af Europa. Vlad nægter at udlevere drengene og derved starter han ufrivilligt en krig mod tyrkerne.

ANNONCE
United International Pictures - Dracula Untold [Anmeldelse] United International Pictures

”A Dance with the Devil…”

For at redde sin søn og sit folk rejser Vlad til Broken Tooth bjerget, hvor han møder en tidligere romansk kejser ved navn Caligula (Charles Dance), der nu lever som vampyr i bjergets mørke huler. Den luskede Caligula tilbyder Vlad en ”smagsprøve” på sine kræfter, mod at Caligulas forbandelse ophæves, hvis Vlad drikker menneskeblod indenfor de næste 3 dage. Vlad er desperat og indvilliger i den farlige aftale, der som vi alle ved, ender galt for den stakkels Vlad.

ANNONCE
United International Pictures - Dracula Untold [Anmeldelse] United International Pictures

The Original ”Bat-man”

Dracula karakteren er i denne udgave, nærmest omdannet til en af Marvels superhelte med uanede kræfter og det bliver til tider lidt højtravende. Heldigvis er der nok menneskeligt drama, til at opveje de spektakulære actionsekvenser, hvor Dracula blandt andet dirigerer en hel ”hær” af flagermus blot ved tankens kraft. Luke Evans gør det godt som Vlad og filmskaberne har formået at skabe et univers der fungerer under sine præmisser, hvilket er mere end man turde håbe på.

ANNONCE
Fakta

Drengerøvsfaktor: 80%

Teknisk information:

Original titel: Dracula Untold

USA 2014

Instruktør: Gary Shore

Medv.: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Art Parkinson og Charles Dance

Genre: Action/Drama/Fantasy/Gyser

Billedformat: 2.35:1

Lyd: DTS/Dolby Digital/SDDS

Spilletid: 92 min

Dansk bio premiere: 9. oktober 2014

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt