Connery

Taken 3 [Anmeldelse]

Liam Neeson er tilbage, som eks CIA-agenten Bryan Mills, i endnu en omgang Taken. Spørgsmålet er bare; Hvorfor Liam, hvorfor?

2 ud af 6 stjerner
Taken 3 - Trailer
 Canal+, Ciné+, EuropaCorp - Taken 3 [Anmeldelse] Canal+, Ciné+, EuropaCorp

”It wasn't me. It was the one-armed man!”

Da Bryan Mills (Liam Neeson) ekskone; Lenore (Famke Janssen) findes myrdet i Bryans egen seng, mistænkes han naturligvis for mordet, og som en hver anden eks CIA-agent ville gøre det, flygter Bryan fra gerningsstedet og politiet. Han er nemlig, som altid, fast besluttet på at tage sagen i egen hånd og finde frem til Lenores morder, koste hvad det vil. Lige i hælene har han den erfarne kriminalassistent Franck Dotzler (Forest Whitaker), der hele tiden forsøger at komme et skridt foran Bryan og hans helt særlige kompetencesæt.

ANNONCE
 Canal+, Ciné+, EuropaCorp - Taken 3 [Anmeldelse] Canal+, Ciné+, EuropaCorp

”Ikke uden min datter”

Alt i mens Bryan har travlt med at springe biler i luften og skabe trafikkaos på motorvejen, så snesevis af uskyldige menneske kommer voldsomt til skade, blot for at han kan slippe for afhøringen, holdes hans datter Kim (Maggie Grace) i sikkerhed hos Lenores nye ægtemand, forretningsmanden Stuart St John (Dougray Scott), men den russiske mafia er ude efter at få hævn for, hvad der skete i Paris i den første film og pludselig må Bryan endnu en gang redde sin elskede datters liv.

ANNONCE
 Canal+, Ciné+, EuropaCorp - Taken 3 [Anmeldelse] Canal+, Ciné+, EuropaCorp

”Shake it like a polaroid picture”

Hvor den første Taken fra 2008 var barsk, brutal og realistisk Euro-action, i stil med Bourne-filmene, fuldkommen strippet for enhver form for glamour og unødvendig sentimentalitet, er Taken 3 en overdreven omgang tomhjernet, forudsigelig Hollywood action, når det er værst. Instruktøren Olivier Megaton og stuntkoordinatoren Laurent Demianoff har besluttet at bruge den såkaldte ”shaky-cam” stil under alle actionsekvenserne, hvilket gør det umuligt at se, hvad der foregår og ultimativt røvsygt at se på.

ANNONCE
 Canal+, Ciné+, EuropaCorp - Taken 3 [Anmeldelse] Canal+, Ciné+, EuropaCorp

Hvem sagde ”Flygtningen”?

Mest af alt minder Taken 3 om en dårlig udgave af Harrison Ford-filmen The Fugitive/Flygtningen fra 1993, hvori en mand beskyldes for at have slået sin kone ihjel og efterfølgende flygter med politiet lige i hælene, men hvor den film var medrivende og havde mindeværdige præstationer af bl.a. Tommy Lee Jones, er Taken 3 en fuldkommen ligegyldig film, hvor alle inklusiv Liam Neeson, blot har underskrevet kontrakten for pengenes skyld. Filmens tag-line er: "It Ends Here". Gud ske tak og lov for det!

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 70%

Teknisk information:

Original titel: Taken 3

Land: Frankrig, 2014

Instruktør: Olivier Megaton

Medv.: Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace, Dougray Scott, Sam Spruell og Famke Janssen

Genre: Action/Krimi/Thriller

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/Dolby Surround 7.1/Dolby Atmos

Spilletid: 109 min

Dansk bio premiere: 8. Januar 2015

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt