Connery

Huawei P30 Pro [Test]

Huawei rykker endnu en gang grænserne for smartphone fotografi

6 ud af 6 stjerner

Huawei er måske nok udsat for massive anklager om spionage-spekulation af USA, men på produktsiden, virker det ikke til at de kan gøre noget galt. 

De seneste high-end smartphones fra den kinesiske producent har på den ene eller anden måde, gjort sig både godt bemærket og samtidig rykket grænserne for smartphonefunktionalitet, og det gode spørgsmål er, hvor længe de kan holde den kadence?

I slutningen af marts måned offentliggjorde de deres nye topmodel i P-serien; Huawei P30 Pro, og efter en grundig testperiode, er jeg klar til at afsige min dom over den. 

ANNONCE
Huawei P30 Pro [Test]

P'et i Huaweis P-serie står for fotografi, og gang på gang har de løftet barren for, hvad der er muligt. 

I P30 Pro ser vi endnu engang fornyelse, og især to punkter slår klart igennem. Zoom-funktionerne og nattefotografi. 

Gang på gang, har vi set fabrikanterne slå sig på den bedste low-light fotografering, og i P30 Pro tager vi et kæmpe spring frem. På det nye kamera har Huawei skiftet den klassiske RGB-sensor ud med en RYYB-sensor. der gør det muligt at optage 40% mere lys, og det kan bare ses. Kameraet har en nattilstand, hvor man gerne skal holde telefonen meget stille, for at få skudt sit billede - men langt hen ad vejen er den traiditonelle fototilstand både hurtigere og bedre - især hvis man gerne ønsker at bibeholde et mørkt og natligt udtryk i sit foto.

Herunder kan du se et par billeder jeg skød i Paris efter solnedgang: 1. Foto fra ordinær fototilstand - 2. foto fra nattilstand. 

ANNONCE
Huawei P30 Pro normal fototilstand - Huawei P30 Pro [Test] Huawei P30 Pro normal fototilstand
Huawei P30 Pro nattilstand - Huawei P30 Pro [Test] Huawei P30 Pro nattilstand

Huawei P30 Pro har et SuperSensing 40 MP triple Leica kamera. Det byder på 5 x telefoto zoom, 20 MP Ultra Wide Lens og 40 MP Wide Angle som primær. 

Det gør kameraet i stand til at levere 5x optisk zoom, 10 x hybrid zoom og 50 x digital zoom.

Derudover er der dual optisk billedstabilisering.

Jeg var lidt skeptisk over den rosende omtale af hybrid og digital zoom, da det sjældent plejer at være noget der sådan rigtig spiller, men også her blev min skepsis gjort til skamme, hvis du er interesseret i at se hvor imponerende zoom-funktionen i samarbejde billedstabiliseringen er, så kan du klikke her, for at se en række skud jeg har taget med forskellig zoom. 

Kameraet i Huawei P30 Pro muliggør bare nogle andre muligheder for at lege med fotografi, end nogen af de andre modeller på markedet. 

ANNONCE
Huawei P30 Pro [Test]

Lad os tale lidt om sikkerhed

Derfor bruger jeg ikke ansigtsgenkendelse:

Jeg er tidligere blevet klandret for, ikke at have nok fokus på forskellige former for ansigtsoplåsning, og det er et fair punkt, hvis man går op i den slags. Mit take på sikkerhedsfeatures til oplåsning, er at de skal være lette at bruge - mange af de forskellige løsninger der har været præsenteret i løbet af de seneste par år, har lidt under to ting: Enten har de været for langsomme, eller også har de været for usikre. Derfor er det ikke noget jeg selv benytter. 

På den seneste Samsung, har jeg endda valgt at droppe fingeraftrykket, på grund af irriterende "kunne ikke genkende fingeraftryk"-meddelelser, og i stedet brugt sikkerhedskode og nærhedsoplåsning via bluetooth-enheder som smartwatches og headphones... Men nok om det.

Grundet den minimale drop-notch og et ønske om større skærmoverflade, droppet deres 3D Face Unlock, som ellers fungerede ganske ok i Huawei Mate 20 Pro. I stedet er det her frontkameraet, der benyttes til en mere simpel form for Face Unlock - der til gengæld fungerer via ansigtsgenkendelse. Denne feature er lynhurtig - men ikke så sikker som eksempelvis Apples Face ID - til gengæld har jeg IKKE kunnet snyde den med fotos endnu. 

Fremragende fingeraftryk!

Det som Huawei i stedet slår sig på i P30 Pro, er deres fingeraftryksscanner, der er gemt under skærmen. I efteråret så vi OnePlus 6T, der som en af de første kom med teknologien herhjemme - og i foråret fulgte Samsung trop.

Men Huawei har gjort det bedre. Fingeraftryksscanneren er lynhurtig, faktisk omtrent lige så hurtig som de tidligere fysiske scannere, der var placeret på bagsider og telefonhager. Som du kan læse ovenfor, betyder hurtigheden en del her - nemlig fordi, man har fat i sin smartphone mange gange i løbet af dagen. Plus for fremragende hastighed. 

ANNONCE

Batteriet leverer power

Huawei P30 Pro leverer et stort batteri på 4200 mAh. 

Det er der også andre smartphones der tangerer, men Huawei presser bare rigtig meget levetid ud af det. For en ordinær bruger, kan man nøjes med at smide telefonen i laderen hver anden nat, og hvis man er lidt mere tung i bruget, så er der hjælp at hente i den lynhurtige 40 Watt oplader - den er lige så god i brug som den var på Huawei Mate 20 Pro, og kan på lige under 40 minutter fylde batteriet op til 70%. Vigtigt, hvis du står og skal være sikker på strøm nok, til en tur i byen fredag aften. 

ANNONCE

Design

Huawei følger nogenlunde samme designfilosofi som fra Huawei P20-serien. Her er både skærmen og bagsiden udstyret med lette kurver, indrammet i aluminium, og så er der en række farvestrålende kombinationer at dykke ned i. Man kan være konservativ og vælge den i sort, men de "farveskiftende" varianter Aurora og og Breathing Crystal stikker klart ud, og man gør sig selv en tjeneste at se dem fysisk, hvis man går i købstanker. 

På fronten er notchet skrumpet ind til en enkelt lille dråbe, og på bagsiden er kameraet placeret i øverste venstre hjørne - lige som det var tilfældet med Huawei P20-serien. 

Skærm

P30 Pro er i den større ende med en 6.4" stor OLED skærm, der har FHD+ opløsning, og understøtter HD+, der især kommer til sin ret, når man ser film og lignende. 

User interface

Huawei benytter sig af en opdateret version af deres EMUI styresystem, der er klistret ovenpå Android 9. Selve designet er godt og overskueligt, men for en mand med mange apps, savner jeg lidt en lettere funktion til at fremsøge konkrete apps, som andre producenter giver mere opmærksomhed - men det er en lille ting. 

ANNONCE
Huawei P30 Pro [Test]

Performance

Huawei P30 Pro benytter Huaweis eget Kirin 980 chipset - det samme der fik sin debut i Huawei Mate 20 Pro. Det lader dog til, at de har fundet ud af at presse en anelse mere performance ud af det. Hjertet er en octa-core processor med to NPU'er (Neural-network Processing Units) som driver AI-funktionaliteten. 

Hertil kommer telefonen i to varianter - en med 6 GB RAM (og 128 GB lager) og en med 8 GB RAM (og 256 GB lager) - have your pick, det er svært at mærke forskel, men alt kører smooth. 

Man kan vælge at udvide hukommelsen med Huaweis nyudviklede nano-kort, eller at udstyre telefonen med et ekstra SIM-kort, efter velbefindende. 

ANNONCE

Det er svært at pege på nogle bærende svagheder ved Huawei P30 Pro, hvis man vil have noget at slå efter, er det enten valget om at downgrade sikkerheden ved ansigtsgenkendelsen - eller det faktum, at Huawei holder fast ved ikke at have en jack-tilslutning i deres smartphone - men den diskussion er vi langt forbi. 

Bundlinjen er, at Huawei endnu en gang rykker ved, hvad der kan lade sig gøre med mobil fotografi, og det - sammen med en række af de bedste features fra Huawei Mate 20 Pro, gør at Huawei nok engang trækker i førertrøjen, i toppen af smartphonefeltet. Med sig i overvejelserne, skal man så samtidig huske på, at selvom Huawei bliver stadigt dyrere, så koster Huawei P30 Pro altså fra 6.699,- kroner - og det er 1300 kroner billigere end den sammenlignelige Samsung Galaxy S10+, der koster fra 7.999,- kroner. 

Opsummeret: 

Huawei P30 Pro er en fantastisk smartphone for brugere der vægter fotografi, batteritid og performance som de højeste parametre - til en pris som ingen andre kommer i nærheden af på det danske marked. 

ANNONCE
Huawei P30 Pro - Specifikationer, Pris og tilgængelighed
  • Skærm: 6.47", OLED, FHD+ (2340x1080)
  • System: Android 9 + EMUI 9.1
  • Chipset: Kirin 980 (2*Cortex-A76-baseret 2.6GHz+ 2*Cortex-A76-baseret 1.92GHz + 4*Cortex-A55 1.8GHz)
  • Hukommelse: 6 eller 8 GB RAM
  • Lager: 128 eller 256 GB + mulighed for udvidelse med nano-kort.
  • Batteri: 4200 mAh med 40 Watt supercharge + Wireless quickcharge.
  • Primært kamera: Leica Quad Kamera: 40 MP (vidvinkelobjektiv, f/1.6 blænderåbning, OIS) + 20 MP (Ultra vidvinkelobjektiv, f/2.2 blænderåbning) + 8 MP (telefoto, f/3.4 blænderåbning,OIS) 
  • Frontkamera: 32 MP f/2.0 blænderåbning.
  • Lyd: Dolby Atmos
  • Vandtæthed: IP68 certificeret (Vand, stænk og støvbestandig.)

Priser:

Huawei P30 Pro 128 GB DKK 6.699.

Huawei P30 Pro 256 GB DKK 7.499.

Find nærmeste forhandler på Huawei.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt