Connery

HTC U12+ [Test]

O.G. Android-brandet er tilbage med en opsigtsvækkende model

4 ud af 6 stjerner

Da smartphones for alvor brød igennem for år tilbage, var HTC et af få go-to mærker, hvis man ville have sig en smartphone, der ikke var brandet med et æble. Det er i hvert fald min erindring, fra dengang. Legend, Desire, Wildfire, Hero. You name it. 

I dag ser markedet anderledes ud. Det er stadig domineret af Apple og Samsung, mens nye brands fra østen, har presset de andre konventionelle mærker på både priser og specifikationer. 

Men HTC lader sig ikke slå ud, og det kan vi kun være glade for. For med et marked der i den grad trænger til differentiering, slår HTC sig på at være markedets innovatør. Innovation er selvfølgelig en svær størrelse, og det byder på features der både er fejlagtige og fantastiske. 

Nu er mærket klar med deres nye flagskib HTC U12+, en smartphone der både spiller op med nuværende specifikationer, men også tør fornyelse.

ANNONCE
HTC U12+ [Test]

Den nye telefon er, som andre i topsegmentet, en større sag med 6" display. Det er af typen Quad HD, med et flot og livagtigt billede, der dog ikke benytter sig af OLED-teknologi. Skærmen er godt nok HDR10-kompatibel, men sammenlignet med konkurrerende telefoner, mangler den liiige det sidste knald på lysstyrken og definition i farverne. 

Drivkraften for telefonen er Qualcomms 845-platform med octa-core processor (4x2.8 GHz og 4x1.7 GHz), Adreno 630 grafik og 6 GB RAM. Det giver en telefon, der på kerneparametrene er konkurrencedygtig med det øvrige marked. 

Designmæssigt holder HTC sig på det konventienelle med en aluramme og et bagcover af "Liquid Surface" glas, der kommer i tre forskellige farver. Vil man gerne være anonym i sit valg, skal man gå efter den stilrene Ceramic Black, men hvis man vil skilde sig ud, kan man gå efter den vilde tonede Flame Red, eller - og det her er min favorit - en bagside i Translucent Blue, der byder på et herligt semi-transparent look, som afslører nogle af de elektroniske komponenter, i telefonens indre. 

U12+ er forholdsvis stor. 156.6 x 73.9 x 8.7 mm. Egentlig er der ikke meget at gøre ved selve rammestørrelsen, og det er nu heller ikke her mit ankepunkt er - hvis man vælger en 6" telefon, følger størrelsen også med, men telefonen er alligevel op mod en millimeter tykkere end blandt andet OnePlus 6, Huawei P20 Pro og iPhone X - men nogenlunde sammenlignelig med Samsung Galaxy S9+. Hvis der kunne barberes en millimeter af tykkelsen, ville det være fantastisk. 

ANNONCE
HTC U12+ [Test]

HTC er ikke sprunget med på bølgen af notch-displays, og det er noget, der formentlig behager mange Android-brugere. Skærmens størrelsesforhold holdes i 18:9, og en af grundene til, at vi i telefonen stadig finder en god top og bund-ramme, er lyden. 

U12+ pakker nemlig et par rigtig gode BoomSound højttalere, der leverer både dybde og klarhed og som efter sigende også er bedste lyd, og når man er HTC-kender, er det gode tegn - for det er et punkt, de altid har excelleret i. 

Kamerart

Et typisk knald eller fald punkt for smartphones i top-segmentet er kameraet. Egentligt er vi nået til et punkt, hvor vi bare forventer at kameraet spiller max, når vi bevæger os i prislejet, og her skuffer HTC ikke. Både det primære og front-kameraet byder på to dual-lense, og det primære kamera er rigtigt godt. Det byder på 12 megapixel f/1.8 og 16 megapixel f/2.6 og har 2x optisk zoom, optisk billedsstabilisator og dual-LED flash. 

Faktisk er kameraet så godt, at det på DxOMark, placerer sig som markedets 2. bedste, hvor det hæver sig over både Samsung og Apple, med en score på 103. Det er flot arbejde, og bedre end man kunne have håbet på. 

Hverdagsbrug

Takket være et stort 3500 mAh batteri, er der godt med juice til telefonen. Den gode lyd og den store skærm, gør det til en fornøjelse at bruge U12+ til blandt andet Youtube, Netflix og gaming, og det er nok folk i denne målgruppe, jeg især vil anbefale telefonen til. 

Som nævnt, arbejder HTC en del på at innovere mobilbruget. Det betyder, at der eksempelvis er kommet en ny udgave af HTC Edge Sense. Edge Sense 2 er en funktion, der gør det muligt at styre telefonen, ved at klemme på den. Det kræver lidt tilvænning, men når det er indarbejdet i rutinen, gør det en del af telefonens funktioner meget lettere tilgængeligt, og det fungerer. Her kan man selv indstille følsomheden og hvilke apps der skal fungere med funktionen - og hvis man ikke gider at makke i det, kan det også slåes fra. 

ANNONCE
HTC U12+ [Test]

Innovation kræver offervilje

Og et af HTC's nye tiltag, tager sin rod i en rigtig god idé. Fysiske knapper er et slidpunkt på smartphones, og her har man valgt at fjerne mekaniske knapper, og i stedet erstatte dem med tre faste knapper, der reagerer med haptisk feedback - altså berøringsfølsomhed. På den måde eliminerer man problemet med fysiske trykknapper. Og gør det endnu lettere at skabe en vandtæt telefon. Men jeg har altså et problem med det. 

Det er nemlig meget svært at vende sig til de specielle knapper på siden. De responderer med en lille vibration, når man trykker på dem, men vibrationen kommer med en lillebitte forsinkelse, og derfor er det ikke altid, at man er helt klar over, om man har fået trykket. Desuden føler jeg, at man skal trykke hårdere, end man egentlig har lyst til, og det giver altså et hak i oplevelsen. Især fordi man ikke kan ændre på knappernes følsomhed og respons. 

Det er et punkt, som jeg håber, at HTC vil overveje at udsende en opdatering på, så man kan kalibrere dem til egen individuelle smag. 

ANNONCE
HTC U12+ [Test]

HTC U12+ er i bund og grund en hamrende solid smartphone i topsegmentet. Den leverer på alle vigtige punkter, den vil især være et godt valg, til folk der vil prøve noget andet. 

Udgaven med det transparente design, er helt klart en vinder i lineuppet, og noget der for alvor får den til at skille ud i mængden. Det er ikke en kæmpe innovation, men til gengæld et genialt træk at hive ind, når nu man bruger glas i designet. Det sender varme tanker tilbage til slutningen af 90'erne, hvor jeg helst skulle have alt mit elektronik, i en transparent udgave. 

Mit største ankepunkt på telefonen, er 'haptic feedback' knapperne, der mener det godt. I starten tænkte jeg, at det var noget der bare krævede en smule tilvænning, men det blev ved med at irritere mig. Det er muligt, at andre vil have en helt anden oplevelse med denne funktion - en af mine kolleger havde en anden opfattelse af den, men til gengæld var der issues med at knapperne ville reagere mod berøring, når den blev båret i tynde badeshorts. 

Den vejledende udsalgspris lyder på 5.990 kroner, og det er lige niveauet under de nærmeste konkurrenter. Med i den pris følger der så også et sæt USonic ørepropper med aktiv støjreducering, og det er en lækker lille ekstra medgift. 

PLUS

  • Fantastisk kamera.
  • Konkurrencedygtig pris ift specifikationer.
  • Herlig lyd.
  • Fedt med transparent design.

MINUS

  • Haptic Feedback knapper er irriterende. De løser et problem, men skaber et nyt.
  • En anelse for tyk i konstruktionen.
  • Ingen OLED-skærm.
ANNONCE
HTC U12+

Styresystem: Android 8.0, HTC Sense (Klar til Android 9.0)
Chipset: Qualcomm Snapdragon 845, Adreno 630 GPU
Display: 6" 2880x1440 pixel. 18:9, Super LCD 6, Gorilla Glass 5
RAM: 6GB
Lager: 64/128GB
Primært Kamera: 12MP, 16MP, 2x optical zoom, portrait mode
Video: 4K, 60fps. 1080p, 240fps slo-mo. 
Front Kamera: Dual 8MP sensor
Vandtæthedscertificering: IP68
Batteri: 3.500mAh 
Lyd: HTC BoomSound Hi-Fi edition
Tilbehør: HTC USonic USB-C støjreducerende headphones
Farver: Translucent Blue, Flaming Red, Ceramic Black
Dimensioner: 156.6 x 73.9 x 8.7-9.7mm
Vægt: 188 grams

Pris og tilgængelighed:

Vejledende salgspris: 5.990 kroner. I butikkerne nu.

Læs mere på HTC.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce