Connery

SONOS kommer med stor opdatering til eksisterende systemer

Men også en helt ny højttaler

SONOS har i dag lagt to interessante nyheder på bordet. 

De trådløse hifi-pionerer har længe siddet i toppen af hovederne ved forbrugere, der leder efter god trådløs lyd til hjemmet - men det bliver man selvfølgelig ikke ved med, hvis man bare hviler på laurbærene. Med to ret forskellige nyheder, virker det heller ikke til at SONOS har lagt på den lade side. Jeg ved det, for i sidste uge var jeg inviteret til en lyttesession, og stiftede bekendtskab med de to forskellige størrelser: Den ene en softwareopdatering kaldet 'Trueplay', den anden en reiteration af Play:5 højttaleren.

ANNONCE

Trueplay

Den første nyhed, er en rigtig god nyhed for de folk, der i forvejen har Sonos-systemer stående i deres hjem. Trueplay er nemlig en kalibreringssoftware, der i første omgang bliver integreret i alle udgaver af Apples SONOS-controller. Men hvorfor kalibreringssoftware? Fordi man kan, ja. Men også fordi det vil give mange brugere en helt ny, og meget bedre oplevelse.

Det er nok snarere reglen, end undtagelsen, at den typiske forbruger placerer sin trådløse højttaler, i en rigtig dårlig akustik og lytteposition. Det har der siddet nogle ingeniører og ærgret sig gevaldigt over, for hvad hjælper det at fintune en lækker højttaler i optimale forhold, hvis forbrugeren efterfølgende pakker den ud, og placerer den på et skab i badeværelset? Det hjælper ikke meget.

Ved at benytte sig af de meget fastdefinerede specifikationer der sidder i Apples hardware, har det været muligt at skabe et stramt, ensartet og frem for alt brugervenligt stykke software, der ved et enkelt klik kan optimere lytteforholdene for netop den højttaler, og lytteforholdene i det rum du benytter den i. 

Det er en virkelig mærkbar forbedring - og jeg kan ikke sige andet end, hvis du er en af dem, der har Sonos stående i hjemmet, så kan du godt glæde dig til opdateringen kommer, formentlig i løbet af november måned.

ANNONCE
SONOS kommer med stor opdatering til eksisterende systemer

Ny Play:5

Den eksisterende Play:5 højttaler har ikke været pillet ved i over fem år, og både design og lyd, har måske haft lyst til at forbedre sig, i hvert fald er det akkurat det der er sket. 

Den nye Play:5 (billedet) har fået et gevaldigt løft i både udseende og lyd.

Højttaleren har været igennem et komplet redesign, og udgangspunktet er ændret fra en højttaler med åben basrefleks, til lukket kabinet, retningsbestemte diskanter der muliggør stereo-setuo, der både kan fokusere og sprede et lyttepunkt. 

Den nye 5-serie har fået væsentligt mere bund, og er blevet mere crispy, sprød i lyden end forgængeren. I udgangspunktet har den nu tre positioner - vertikalt for bred spredning, horisontalt for stereo-setup med fokuseret lydspot, og horisontalt stereo-setup med bred spredning.

ANNONCE

SONOS PLAY:5 - vejl. pris: 4.349,- kroner, i handlen senere på året.

SONOS TRUEPLAY - Gratis softwareopdatering til november. 

Del

Seneste nyt

Annonce