Connery

Sonos, simpelthen smart [Test]

Vi tester trådløs lyd i flere rum...

6 ud af 6 stjerner
Sonos, simpelthen smart [Test]

Der er så mange muligheder på markedet for trådløs musik at det ind imellem kan være svært at gennemskue. Og der er ikke mindst lige så mange muligheder og systemer for at afspille på trådløse enheder. Sonos er et samlet system som helt sikkert er et nærmere kig værd - så da jeg fik muligheden for at teste et Sonos setup hjemme i lejligheden sagde jeg ja tak, i håbet om at finde den gyldne løsning der kunne få mig til at stoppe med at gå og plugge min telefon til og fra min gamle Yamaha reciever hele tiden.

ANNONCE
Det er ikke kun Jay-Z der er nede med Sonos... - Sonos, simpelthen smart [Test] Det er ikke kun Jay-Z der er nede med Sonos...

Som sagt er der mange muligheder for trådløs musik, fra en enhed til en anden - men der hvor Sonos gør en forskel, er i det øjeblik man har flere rum man gerne vil lytte til musik i, og hvem har ikke det?

Play:3 passer fint på en hylde - Sonos, simpelthen smart [Test] Play:3 passer fint på en hylde

Udstyret med Sonos PLAY:3, storebror PLAY:5 og en Sonos Bridge, lavede jeg derfor en opsætning med den lille højtaler på mit kontor og den store i stuen - og koblede Bridge til min router. 

Det eneste jeg herefter gjorde for at lave opsætning: Installér Sonos App på smartphone -> Hør musik i et rum, et andet rum eller i ALLE rum.

ANNONCE

Sonos definerer deres højtaleres lyd lidt anderledes end andre: Ikke så meget i tekniske specifikationer, men mere i begreber. Det er sgu egentlig meget cool, for så lover de hverken for lidt eller for meget - eller taler forbi den målgrupper som Sonos er tiltænkt: Dem der vil have god lyd, på en nem og overskuelig måde.
Jeg kan sagtens sætte pris på at PLAY:1 er defineret som Lyd: Højt og Bas: Dyb - hvor beskrivelserne på storebror PLAY:5 hedder: Lyd: Sindssygt højt og Bas: Sindssygt dyb. Det er sgu da meget cool - Se i øvrigt billeder herunder for specs.

ANNONCE
Screen fra Sonos website - Sonos, simpelthen smart [Test] Screen fra Sonos website
Let app, der selvfølgelig fungerer til både iOS og Android - Sonos, simpelthen smart [Test] Let app, der selvfølgelig fungerer til både iOS og Android

Sonos Appen giver uanede af muligheder for afspilningskanaler. Ud over at kunne afspille lokale filer fra din enhed, er der et væld af apps, som Spotify, WIMP, TDC Play, Deezer og mange flere. Der er også mulighed for at søge alverdens radiostationer og at afspille indhold fra medieserver og NAS. Super let og overskueligt - og virkelig brugervenligt.

 

Standalone

Sonos enhederne virker også som standalonehøjtalere - så man for eksempel kan tage en PLAY:5 med til en fest - noget jeg gjorde brug af her til nytår. Højtaleren alene spillede en 15 mand stærk nytårsfest op - uden problemer. Dog kræver plug and play-muligheden en opsætning fra hjemmesetuppet på forhånd.

ANNONCE

Sonos er intet mindre end genialt, letheden ved at kunne styre musiksamlingen og lyden over hele huset ved et enkelt klik er herlig. Når først man har prøvet systemet, vil man tage det som en selvfølge at al lyd også skal være let! Derfor får Sonos ikke andet end pæne ord med på vejen - og 6 ninjas.

I løbet af den kommende tid vil jeg udforske flere af mulighederne med setuppet, så følg med. 
Du kan også læse mere om Sonos på deres hjemmeside: http://www.sonos.com/

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce