Connery

Sonos PLAY:5 [Test]

Vi har testet den nye generation af Sonos største enhed

5 ud af 6 stjerner

I efteråret lancerede Sonos den første højttaler i deres seneste generation. Play:5 er den største af de enkeltstående rum-højttalere fra de trådløse mestre i multirums-lydsystemer, og størrelsesmæssigt overgåes den kun af deres Playbar, der er møntet på hjemmebiograf-lyd. 

Ud over den nye højttaler, har Sonos også indgået en aftale med Apple Music, og endnu vigtigere, lanceret deres Trueplay-funktion (Den kan du læse nærmere om her).

Vi har haft fingerne og ørene helt tæt på den nye wi-fi højttaler, og vi er mildt sagt begejstrede. 

ANNONCE
Første generation | Ny Play:5 - Sonos PLAY:5 [Test] Første generation | Ny Play:5

Innovation er uundgåeligt. 

Den tidligere PLAY:5 højttaler havde været på markedet, uændret i over fem år. Og selvom det var en udmærket enhed, sker der meget på fem år. Både for den teknologiske udvikling, og for Sonos. 

Ved første indtryk, falder det opdaterede design direkte i øjenen. Der er godt nok holdt fast i den kurvede front, men ud over dette, er det en komplet anderledes enhed. Designet er blevet rent og simpelt, og også mere organisk. Man kan se at designet er tænkt til at skulle være versatilt, og kunne passe ind over alt. Højttaler-gitteret er perforeret med en milliard-million (overdrivelse fremmer forståelsen) små huller, og modsat den ældre enhed, er det ikke muligt at se igennem til enhederne, ikke en gang fra en dårlig vinkel. Den fysiske trykknap har ladet livet, til fordel for et mere tidssvarende og brugervenligt touch-interface. Med lette tryk kan man skrue op og ned for lyden skifte mellem play/pause selfølgelig - og med et swipe i den ene eller anden retning, kan man skifte nummer. Super intuitivt. 

Den lidt kedelige platform-fod har også ladet livet, og i stedet har den nye højttaler nu mulighed for at kunne positioneres på langs eller på højkant - højkant, hvis man vælger at benytte to enheder, for stereo-setup.

ANNONCE
Sonos PLAY:5 [Test]

Egen hardware

Den første PLAY:5 var ydstyret med fem drivers, hentet hjem fra eksterne producenter. Den nye har fået en ekstra enhed, og denne gang er de udviklet fra bunden, af virksomheden selv. Forstærkere er gemt væk inde i det nu lukkede kabinet. 

En anden lille teknisk feature der er blevet tilføjet: Line-in. Yes, du behøver faktisk ikke engang at koble op på en af de mange trådløse musik-service eller at høre radio, for at lege med her. En vigtig lille tilføjelse, der nok har manglet fra tid til anden. 

Den nye 5-serie har fået væsentligt mere bund, og er blevet mere crispy, sprød i lyden end forgængeren. I udgangspunktet har den nu tre positioner - vertikalt for bred spredning, horisontalt for stereo-setup med fokuseret lydspot, og horisontalt stereo-setup med bred spredning.

ANNONCE

Resultatet er et trådløst anlæg der spiller endnu bedre, både højt, klart og dybt. Og det er uanset om man er mest til klassisk musik, rock eller hiphop. Det virker bare. PLAY:5 kan uden problemer levere overlegen lyd til en privatfest hjemme i stuen. Da jeg havde den med hjemme omkring men egen stue på kanp 40 kvadratmeter, var der ikke et øje tørt. Og bassen følger med, helt indtil overboen begynder at trampe i gulvet. 

Det er ikke så underligt at Sonos sammen med få andre brands, står for op mod 90% af det samlede salg af multirumsløsninger. Jeg kender en del hifi-purister, der helst gør tingene som i gamle dage. Forstærker, kablede højttalere, kabler over det hele. De mener ikke at man får den samme power ud af et system som Sonos. På et tidspunkt var jeg helt enig, men bekvemmeligheden over at kunne undgå kabler, og den plug-and-play agtige opsætning af et trådløst system vandt stadig i min optik - især fordi jeg er typen der stadig flytter lidt rundt fra tid til anden. Men den nye Play:5 er nu alligevel værd at lytte nærmere på, inden man farer ud og køber det næste old-school setup. 

ANNONCE
SONOS PLAY:5 specifikationer

Forstærker: 6 digitale klasse-D forstærkere.

Tweetere: 3 styks

Midwoofer: 3 dedikerede midwoofere

Tilslutning: Wi-fi via Sonos app. Dedikeret eller via router. Autoregistrering 3,5 mm audio line-in-tilslutning.

Vægt: 6,36 kg

App OS: Microsoft, OS X, Android, iOS, 

Mikrofoner: To indbyggede mikrofoner, der giver mulighed for forbedringer af Trueplay-tuning. 

Understøttede service: Apple Music, Spotify, TuneIn, Google Play Music, Soundcloud, Deezer, Rhapsody, Napster, Calmradio, Concert Vault, DAR.fm, Mixcloud, radioplay, stitcher, Youplay, Tidal, Wimp, Telmore Play m.fl. 

Læs mere: Sonos.com

Pris: 4.320,- kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce