Connery

Hard Rock Café Copenhagen

En tour de force i det amerikanske køkken.

I anledning af at den danske udgave af restaurant-kæden Hard Rock Café i København flyttede hen på Rådhuspladsen efter 20 års beliggenhed i Tivoli, sendte vi et par gutter afsted for at kigge nærmere på stedet, atmosfæren og menukortet. Selve kæden er kendt for at udsmykke sine interiør-omgivelser med tøj, instrumenter og andre remedier fra kendte musikere (Se et par af Københavns stykker i galleriet) , og den amerikanske stemning indenfor cafeéns rammer har længe vores et udflugtssted for turister og folk med interesse i den amerikanske kultur. 

ANNONCE
Hard Rock Café Copenhagen

Overflødighedshorn af amerikanske retter lavet fra bunden

Vi sendte to madglade folk ud for at kigge nærmere på menukortet hos Hard Rock Café, og den imødekommende stemning var over al forventning. Med et håb om at smage nogle af deres specialiteter, endte vi med at prøvesmage et enormt udvalg af et kvalitetsbevidst, amerikansk køkken.

Det første på listen var et overflødighedshorn af velsmagende appetizers, 'Jumbo Combo', bestående af løgringe, friturestegte chicken sticks, bagte halve kartofler med krydderost, hjemmemarinerede hot-wings og en enorm omgang nachos med hele smagspaletten. Med en fornem præsentation fra kokken fik vi understreget, at alle elementerne i madlavningen blev lavet fra bunden – med en enkelt prøvesmagning af udvalget måtte man hurtigt erkende, at hun talte sandt. De mest slående smagsoplevelser på snack-ekstravagancen var de formidable hot-wings, som havde en unik, anderledes kombination af surt, sødt og uhyre stærk sauce. Allerede på nuværende tidspunkt følte vi, at befandt os i en udsendelse af Man vs. Food, men vi begav os videre i madorgiet.

De næste retter bestod bl.a. af deres forskellige burgervarianter – en med indlagte løgringe for ekstra sprødhed og en anden med ølsyltede løg til de mere fintfølende smagsløg, og det gennemgående tema i udvalget hvilede på velsmagende oksekød og en gourmet-oplevelse af mulighederne i alternative burger-varianter.

ANNONCE
Hard Rock Café Copenhagen

”Menukortet tilbyder møre spareribs, som kan tygges med øjenbrynene.” - Eksil-vestjyden

Det mest slående element kom efterfølgende i form af deres unikke røggrillede spareribs, som på trods af to mætte mentaliteter fik mundvandet til at løbe over til en ny omgang. Her har vi virkelig fat i den mest velsmagende form for spareribs, som ikke blot har fremragende smagskombinationer i den hjemmelavede barbecue-sauce, men besidder en røgsmag, som rammer smagsløgene som et hestespark. Kokken introducerede rækken er kødfulde ben, men overlod udskæringen til os – det var en oplevelse, vi selv skulle prøve. Vi undrede os lidt over udtalelsen, men i forsøget på at skære benene ud i mindre stykker, forstod vi det pludselig. Kødet smuldrede nærmest fra benene som resultat af en mørhed i kødet, som nærmest gjorde det muligt at tygge det med øjenbrynene. Uden tvivl den mest vindende faktor på menukortet.

Måltid efter måltid blev båret ind på vores beskedne to-personers bord, og med svedperler på panden måtte vi efterhånden knappe bæltet op og begive os mod desserten, som bestod af en rygende varm brownie druknet i klassiske vaniljeis og dertilhørende flødeskum. Som et afsluttende finish blev det heftige måltid skyllet ned med en whisky-sour og vores to udsendte kunne sidde med skjorteknapper på overarbejde og en tilfreds smil på læben.

Menukortet er en positiv overraskelse på alle punkter, og hvis ikke maden i sig selv var imponerende nok, så var det imødekommende personale og de talrige serveringer langt over al forventning. 

ANNONCE
Hard Rock Café Copenhagen

Ikke kun for sjov

Hard Rock Café i København bruger en del energi på at samle ind til Børnecancerfonden - Det ses blandt andet ved flere velgørenhedskoncerter og en gennemgående indsats for at indsamle midler til det gode formål - og hatten af for det.

ANNONCE

Ikke en turistfælde

Alt i alt er indtrykket af Hard Rock Café på Rådhuspladsen helt i top. Det slog os lidt, da vi (og vores bekendte) oftest kender Hard Rock fra udlandet, når vi er på ferie - og der er da også en turistvibe over dele af oplevelsen, og så alligevel ikke. I hvert fald er det ikke sidste gang, vi har været forbi det musikglade sted på en hverdag! Hvis du er til amerikansk fastfood på den gode måde, må du ikke snyde dig selv for et besøg.

PS: I morgen er der torsdagsøl og gratis musik!

Aftenen starter kl. 17:00 med DJ Lars Löbner bag ved mixeren, der har spillet på festivaler og klubber rundt om i Danmark og i udlandet.
Kl. 18:30 indtager undergrunds-darlingen 'Lydmor' scenen. Hun er en frembrydende 'up and coming'-stjerne på den danske musikscene og har netop udgivet albummet "Y", som kom på gaden d. 18. maj.
I får derfor en fantastisk chance for at høre hendes nye album, hvor musikken spænder fra elektronisk pop til skrøbelig klaverbaseret sangskrivning.

Der er gratis adgang samt Happy Hour i baren mellem 17-19. - Læs mere her.

ANNONCE
Hard Rock Café Copenhagen

Hvor: Rådhuspladsen 45-47, København

Mere info: Hardrock.com

Hold dig opdateret: Facebook

Del

Seneste nyt