Connery

Restaurant Gäst: Italiensk cuisine i topklasse

Vi har været på italiensk restaurantbesøg!

Restaurant Gäst: Italiensk cuisine i topklasse

Når man nævner ordet ‘italiensk’ i forbindelse med det gastronomiske univers, så falder de første tanker på simplicitet, kvaliteten i råvarerne og ikke mindst pasta, rødvin og ost. Jeg har personligt altid været fascineret af det italienske køkken og deres evner til at fremstille himmelske retter ud fra utroligt simple og ikke mindst få råvarer. Pastaens utallige variationsmuligheder er absolut min favorit i den italienske ‘cuisine’ og der opstår sød musik i mine ører, så snart en italiensk-inspireret restaurant åbner dørene i det danske land.

Vi var derfor for nyligt et smut forbi den nyopstartede italienske restaurant i Århus midtby, Restaurant Gäst, som arbejder under konceptet:

‘Kom og oplev vores enkle, aromatiske madunivers, der sender solhungrende nordboere på italienske madeventyr for en aften’.

- et koncept som uden tvivl rammer plet på hver en stavelse, da to ‘vinterramte’ redaktører satte sig ved bordet og for en stund glemte det danske lortevejr og nød en strejf af den italienske mentalitet gennem smagsløgene.

ANNONCE
Restaurant Gäst: Italiensk cuisine i topklasse

Velkommen til den italienske riviera

Vi fik et bord og undersøgte med det samme menukortet, og kunne hurtigt ane første point i bogen i forhold til simpliciteten i retterne. Der var ikke så meget hurlumhej med nye tiltag eller overdrevne gastronomiske eksperimenter - ikke at denne mentalitet fejler noget - men menukortet bevarer på denne måde en autentisk forbindelse til sin oprindelige inspirationskilde.


Til forretten dykkede vi ned i en klassisk carpaccio-anretning med uhørt mørt kød og en klassisk pighvar-tallerken med en overraskende fantastisk smag i symbiosen mellem fisken, hasselnødder og perlebyg. En kombination, hvor man virkelig lægger mærke til, hvordan ingredienser kan spille sammen på en måde, så hver enkelt ingrediens får nyt liv i fællesskab med de andre.

ANNONCE
Restaurant Gäst: Italiensk cuisine i topklasse

Pasta og rødvin

Til hovedretten bør mest af alt fremhæves konceptet ‘dagens pasta’. Allerede der smiler jeg over hele femøren, da dette vidner om pastaens unikke variationsmuligheder og potentiale. På aftenen var pastaen en lækker fettuccini med tomatsauce, som i stedet for den klassiske bacon var beriget med skiver af møre svinekæber. En genial sammensætning, hvor rettens simplicitet i mængden af ingredienser bevares, mens kvaliteten af råvarerne trækker fornøjelsen op på uanede højder. Som et professionelt tag-selv-koncept byder hovedret-perioden også på en række tilvalg i form af blandt andre råstegte kartofler og grillet grønt.

Uden videre blev Amaronen foreslået til hovedretten af en høflig og velvidende servitrice, og den tørre, aromatiske rødvin faldt hurtigt i god jord til hovedretten. På dette tidspunkt kaster man hurtigt håndklædet i ringen i forhold til de kritiske ‘bange anelser’ om en potentiel fordanskning af det italienske køkken, da rødvinen, pastaen og min kollegas smørmøre nakkefilet sender én direkte ned til sydens sol.

ANNONCE
Restaurant Gäst: Italiensk cuisine i topklasse

Til dessert tog det ikke mange sekunder før den klassiske italienske himmelsdessert, Tiramisu, blev udvalgt, og som forventet satte den det sidste og endegyldige prik over i’et på en fantastisk aften i det italienske - det skulle da lige være i sammenspænd med en dobbelt espresso, som lige fik smagsløgene til at sparke som en hest i sidste etape.

Overordnet set er Gäst en formidabel oplevelse, som på ingen måde har forsøgt at fordanske eller udvande den italienske mentalitet, men hylder i stedet simpliciteten og kvaliteten af råvarer frem for overdrevne gastronomiske udfoldelser.

Sidder man i den jyske afdeling med lidt for få penge på rejsekontoen, kan vi varmt anbefale at springe flybilletterne over og i stedet liste forbi Gäst i Århus, hvor både italiensk for begyndere og connoisseurer hurtigt skåler i rødvin og udbryder ‘bellissima!’.

ANNONCE
Restaurant Gäst

Hvor? - Banegårdspladsen 14, 8000 Aarhus C

Hjemmeside

Facebook-side

Del

Seneste nyt