Connery

Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Mangler du inspiration til at opgradere dit køkken-game?

Mad fylder en stor del i vores hverdag. Morgen, middag og aften. Nogle hører til gruppen af mennesker, som blot ser mad som et brændstof og et element i hverdagen, som bare skal overstås, mens andre værdsætter den ædle kokkekunst og kvaliteten i at bygge noget op fra bunden. Jeg hører personligt til den sidste gruppe, og har i de seneste år åbnet mine øjne for den kulinariske verden af smagsoplevelser – hvad enten vi snakker nye retter i den store vide verden, eller blot nogle basale eksperimenter med den klassiske surdej.

Som i så mange andre discipliner i livet skal man aldrig gå ned på udstyr og det er der heldigvis råd for. Med et virvar af muligheder har jeg forsøgt at samle et solidt starterkit bestående af forskellige dele til dig, der gerne vil tage dine amatørevner til nye højder.

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Jeg har været så heldige at teste en række solide udstyrsmuligheder fra køkkengrejsfirmaet H.W.Larsen, og udvalget i denne omgang bygger på nogle basale behov i køkkenet med fokus på kvalitet og alsidige anvendelsesmuligheder i kokkekunsten. Jeg har testet udstyret i mine egne kulinariske udfoldelser i køkkenet, og jeg er bestemt imponeret. Hjemmefronten får en gevaldig opgradering med et solidt ensemble af kokkeknive med hver deres unikke funktion. Som du kan se i billedet af starterkittet oven over, er udstyrspaletten bred, men jeg vil kort fremhæve nogle af de vigtigste ting i samlingen:

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

All-around kokkekniven

Mens mange tyer til nogle fantastiske knive smedet og finpudset hos japanske kvalitetsdistributører, så skal man også huske, at Danmark selv står for nogle formidable kreationer. Blandt andet denne Senjen VG10 som er udviklet og designet i det danske land. Med solide 67 lag hårdt stål og 25 centimeters knivsæg er kniven af ganske formidabel kvalitet og desuden mere brugbare til at skære større stege og snitte større mængder. 

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Kokkekniven til dit ’dirty work’

Det er efterhånden blev en fast integreret del af almen kokkekunst, at man bruger dyre, skarpe japanske knive af gennemarbejdet hårdt stål, men til hjemmets almene og alsidige madlavning, skal der nogle lidt andre knive på bordet, som kan tåle nogle tæsk. Her kommer denne kniv ind i billedet, da den til en overkommelig pris kan klare det mere hårdføre arbejde – benarbejde, fjernelse af brusk eller partering af fjerkræ. Denne badboy sørger for, at du kommer helskinnet i gennem enhver udfordring på skærebrættet. 

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Urtekniven til de små detaljer

Urtekniven er på trods af sin minimale størrelse en vigtig ting i dit køkken. Pyntegenstande, småtterier og andre små delikatesser kræver mere nærgående opmærksomhed, og her bliver den almene kokkekniv en lidt for kluntet størrelse til ikke at massakrere frem for at skære. 

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Brødkniv: køkkenets egen sav

Hvad enten du skal skære et friskbagt brød, flække dine rundstykker i weekenden eller har brug for at hakke noget, der ikke skal smutte fra skærebrættet. Brødkniven bliver ofte omtalt som en universalkniv, da den stort set kan save i alle madvarer uden at miste sin effekt, og derfor er det altid rart med en altfungerende kniv, du altid har ved hånden. 

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Laksekniv til alt godt fra havet

Laksekniven er et musthave til dig, som ugentligt hiver friske fiskeråvarer hjem fra fiskehandleren, eller selv smider snøren i vandet. Med sine 31 cm er kniven en overskuelig måde at skære tynde skiver af laks, ørred eller blot filetere på et stykke fisk, der kræver mere knivplads og bevægelse. Denne kniv har desuden et special-designet luftskær, som får selv de mest fedtede fiskeoverflader til at slippe kniven. 

ANNONCE

Vi mangler dog lige prikken over i’et, ikke?

Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Boldric: Knivtasken til den eksklusive gastromand

Hvis man får lyst til lidt eksklusivitet på hjemmefronten, eller hvis man er typen, der tager sine redskaber med sig, når man skal servere mad for venner og gæster andre steder, så har firmaet Boldric skabt nogle ganske unikke læderknivtasker. De fangede for første gang mit øje tidligere på året, hvor Jamie Oliver illustrerede sit famøse knivsæt med denne pragtfulde læderkrabat. Vi på Redaktionen var så heldige at få et smagsprøve på deres berømte knivtasker, og det kan på det allervarmeste anbefales. Tasken består af utallige lommer med plads til alskens værktøjer og knive, som ikke blot agerer et solidt transportaggregat, men fungerer også som en fin opbevaringsform til de knive, du ikke lige vil have fruen til at pille ved. 

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken

Firmaet bag tasken er startet af kokken Ali Loukzada fra New York, som under sine oplevelsesrejser rundt i verden blev ledt til en læderbutik i Mumbai, Indien, hvor en idé så dagens lys. Her opstod det første design til sammensætningen af kvalitetsredskaber og kvalitetslæder.

Ordet ’Boldric’ stammer fra betegnelsen for et bælte til et sværd, som man bar over skulderen. Kokken er den moderne ridder!

Boldrics knivtaske er luksuriøs selvforkælelse på højt niveau til de amatørkokke, såvel som professionelle gastromænd, og til de folk, der sætter pris på at værktøjet ikke skal gemmes væk i skuffen, men er ren skønhed i sig selv.

Denne kulinariske palet af både praktiske køkkenredskaber og visuelt smukke beholdere er et vindervalg til amatørkokken med aspirerende drømme, og hvis du her op til nytår mangler lidt på udstyrsfronten, så er den guide en sikker vinder. 

ANNONCE
Hvor kan man få udstyret?

H.W.Larsen

All-around kokkekniven: Senjen VG10, 1.399 kr.

Dirty work-kniven: Dick Premier Plus, 639 kr.

Urtekniven: Senjen Hammer 415 kr.

Laksekniv: Granton, 348 kr.

Brødkniv: Victorinox 279 kr.

Boldric

Knivtaske i ægte læder, 2250 kr. 

ANNONCE
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken
Guide: Professionelt starterkit til amatørkokken
Del

Seneste nyt