Connery

Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014?

Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014?
Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014?

En lækker sag, ikke?

Man kommer ikke igennem en by i Danmark uden at støde på den lokale pølsevogn, som serverer herlige hotdogs på flere forskellige måder til forbipasserende og sultne fodgængere. Men som i så mange andre brancher i landet, må der jo være en pølsevogn, som kan tilbyde noget helt særligt?

Derfor er konkurrencen om Danmarks bedste hotdog blevet afholdt i de seneste år, hvor flere forskellige fagfolk har dystet med deres bud på den mest appetitlige pølse i brød. Sidste år løb Brian Flink Pedersen fra det jyske firma Pølsemageriet med titlen, og sørme om han ikke nappede titlen igen i år til den Århusianske Food Festival med 'Top Dog 2.0'.

Danmarks bedste hotdog 2014 lød som sød musik i mine ører, og jeg slog derfor et smut forbi Brian Flink og besøgte hans pølsemageri i Silkeborg. Udover en lille snak om hans karriere fik jeg også muligheden for at prøvesmage dette års vinder og jeg må ærligt erkende, at jeg er solgt! Den smager helt i gennem fantastisk og kan på det allervarmeste anbefales til forbipasserende på torvet i Silkeborg.

Pølsen er fantastisk velkrydret, brødet er blødt og smagfuldt, og garnituren på toppen er en himmerigs mundfuld af klassisk syltede grøntsager og velsmagende bacon-drys. Drenge, læsere, alle – i er nødt til at smage den her!

Stor klapsalve til Brian Flink og folkene bag Pølsemageriet. Læs hele interviewet lige her i tjek det appetitvækkende billede af Danmarks bedste hotdog i bunden!

ANNONCE
Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014?

Hvornår startede Pølsemageriet?

Vi byggede det i 2008 og startede produktionen i 2009. Vi startede oprindeligt med at sælge varme pølser nede på torvet i Silkeborg og siden da har det så udviklet sig til et større udvalg med spegepølser, røgvarer og diverse stykker kvalitetskød. Vi går meget op i, at kødet skal være dansk og vi får vores kød fra forskellige jyske slagterier rundt omkring. 

Hvordan startede din interesse for dansk kød og slagterjobbet?

Det skete allerede som 2-3-årig, da mine forældre ejede en slagterforretning. Jeg blev faktisk passet i min barnevogn lige i bagdøren ind til slagterbutikken, og så har jeg hjulpet med at pakke og flytte varer allerede fra da jeg kunne gå nærmest. Jeg har dog ellers lidt en atypisk indgang til slagterfaget, da jeg allerede var skoletræt i 7. klasse. Jeg var faktisk nær ved at få en lærerplads allerede der, men den gik ikke, sagde min mor. Jeg fik at vide, at da jeg kom til 9. klasse, så skulle jeg i hvert fald læse et år mere. Jeg valgte så handelsskolen, fordi det tiltalte mig mest og pludselig var der helt nye fag, som egentlig interesserede mig gevaldigt. På trods af faglige problemer i folkeskolen fik jeg pludselig topkarakterer i alle mine fag og endte med at tage min HH og HA-uddannelse efterfølgende. Derefter kom jeg så i lærer hos min far. 

Hvordan startede din interesse så for at være en rigtig kvalitetsslagter med fokus på særlige råvarer?

Det startede i det gamle firma, hvor vi så småt blev lidt presset med priserne i forhold til licitationer osv. - min far og Jeg var interesserede i at holde kvaliteten oppe, mens min ikke havde samme holdninger. Det endte så med, at jeg efter min fars pensionering lå og konkurrerede lidt med min bror om de samme kunder i den samme by, og det gad jeg simpelthen ikke bruge resten af min tid på. Så blev firmaet solgt og jeg vendte næsen mod egne projekter og begyndte så småt at skabe ’Pølsemageriet’.

ANNONCE
Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014?

Hvordan kom i på den idé at melde jer til konkurrencen om Danmarks bedste hotdog?

Vi spottede hurtigt, at dem som løb med vindertitlen fik ret god presseomtale, så vi var helt sikkert klar på at give vores bud på en vinder! Jeg leverer pølser til bl.a. Malenes pølsevogn i Silkeborg, og vi begyndte så småt fælles at lege med tanken om at stille op til konkurrencen – dog var det et problem i starten, at man ikke rigtig vidste, hvornår konkurrencen blev afholdt. Det virkede som et lukket land, indtil konkurrencen dukkede op til det årlige Food Festival i Århus, og så lå det lige til højrebenet.  Så vandt vi titlen i 2013 og i år gik vi lidt og tænkte, at vi hellere lige måtte vise, hvem der havde Danmarks bedste hotdog i mere end bare ét år. Selve hotdoggen i år er en videreudvikling af 2013-udgaven – grundprincipperne er ens, men pølsen blev lavet om. Det bærende element i den kødfyldte pølse er sprødstegte bacontern, og så har vi tilføjet soltørrede tomater sammen med den tidligere opskrift med ramsløg og koriander. Derudover har vi brugt rødvinssyltede rødløg med agurkesalat samt noget bacon-crumble på toppen – sammen med hjemmelavet remoulade, ketchup og sennep, selvfølgelig! Så vi har finjusteret årets hotdog og den endte med at løbe med titlen til dette års Food Festival ’14. 

ANNONCE
Et lille indblik i pølsens opbygning! - Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014? Et lille indblik i pølsens opbygning!
Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014?

Hvad er det vigtigste ved en vinder-hotdog?

Pølsen, uden tvivl. I min verden er pølsen godt og vel 75 % af oplevelsen – du kan have en dårlig pølse, hvor du putter alverdens pynt og dressing på, men det hjælper ikke noget. Det gælder om at have styr på indholdet i selve pølsen. Desuden har vi arbejdet meget på udseendet i år, da jeg kiggede på vores tidligere vinder og tænkte, ’Gudfader, hvor den grim’. Agurkesalaten dækkede det hele, men nu har vi arbejdet med at få alle farverne op i toppen og det gjorde klart en forskel. Den ser meget mere appetitlig ud med farvespillet på toppen. Der er jo to konkurrencer – den klassiske, som vandt i, og den lidt mere kendis-orienterede gourmet-konkurrence. I den sidstnævnte kunne man tydeligt se, at det visuelle spillede en meget stor rolle, så det tog vi til os. 

Har du så tænkt dig at stille op til næste år?

Vi er bestemt nødt til at se, om vi ikke kan lave et lille hattrick, inden vi vender næsen mod andre projekter!

Når nu det er en gourmet-hotdog, praktiserer man så stadigvæk, at man skal have en kakaomælk til?

Det gjorde vi faktisk til konkurrencen – her blev det hele solgt til fordel for børnefonden og pengene gik ubeskåret til fonden. Vi formåede faktisk at indsamle 123.000 kr. i år. Vi tænkte, at vi skulle op på at kunne kræve 100 kr. for vores hotdogs, så vi måtte finde på noget mere. Den dyreste blev solgt til 200 kr., men den generelle pris lå på omkring 50 kr. – hvis der var nogen, som kunne tillade sig at hæve prisen, så måtte det jo være vinderen fra det foregående år! Derfor valgte vi at inddrage Cocio-kakaomælk i menuen og fik et par af vores kvindelige ansatte til at lange Cocio over bordet i de klassiske Eva Mendes-kjoler fra Cocios reklamer. Det fungerede helt perfekt! Så ja, man drikker stadigvæk kakaomælk til sin hotdog.

ANNONCE
Hvordan laver man Danmarks bedste hotdog 2014?

Har i fået blod på tanden i forhold til at melde jer til andre konkurrencer i fremtiden?

Det gør vi i forvejen – jeg har jo Danmarks bedste leverpostej! Den titel nappede jeg til årets konkurrence.  Fag-konkurrencen bliver afholdt af Dansk Slagtermesterforening og i år blev der indsendt 76 forskellige leverpostejer til konkurrencen, hvorefter de 5 bedste blev udvalgt til favoritter af en fagjury – derefter skulle publikum afgøre den bedste. Ca. 820 stemte og vi endte med at få lidt mere end halvdelen af samtlige stemmer. Det som gjorde den særlig, var igen de sprødstegte bacontern og vi gik derfor lidt udover det traditionelle. 

Hvis man får lyst til at prøvesmage Danmarks bedste hotdog, hvor foregår det så henne?

Lige for tiden kan man købe den i vores pølsevogn på Silkeborg torv hver fredag og lørdag, men problemet er, at den simpelthen har for meget succes i forhold til vores størrelse. Det er en relativt lille vogn, og lige nu har vi dobbeltsalg af de varme pølser. Vi mangler plads og det er en lille smule op ad bakke for tiden – men hvis du smutter forbi Silkeborg i fredag eller lørdag, så har vi en hotdog klar til dig for 30 kr. stykket!

Du skal have tak for din tid og vi ønsker dig held og lykke med firmaet i fremtiden, og vi krydser fingre for jer til næste års konkurrence!

ANNONCE

Hvis du er interesseret i den fulde oplevelse af Topdog 2.0, så kan du læse den mundvandsfremkaldende beskrivelse lige her:

TopDog består af et stort brioche pølsebrød, hvori der er lagt bløde varme løg inden grillpølsen lægges i. Grillpølsen består af en kødfyldt pølse fremstillet af 40 pct. dansk limousine kalvekød, 60 pct. frilandsgris tilsat sprødstegte bacontern af tørsaltet modnet bacon. Pølsen er krydret med en række krydderier, og de fremtrædende er ramsløg og soltørret tomat. Hertil er der hjemmelavet grov sennep, hjemmelavet grov remoulade, hjemmelavet ketchup, ovenpå dette lægges ristede og rå løg, samt hjemmesyltet agurketern og rødvinssyltet rødløg. Det hele sluttes af med ”naturens eget krydderier” bestående af bacon crumble.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce