Connery

Oakhouse: Mad som i gamle dage

Vi har kigget forbi den nye restaurant i hjertet af Viborg!

Oakhouse: Mad som i gamle dage

I en tid hvor lidt for mange restauranter kæmper inderligt for at genopfinde den dybe tallerken, så er det ganske rart at spise et sted, hvor man husker de lidt mere traditionelle måltider og fokuserer på det simple. Ikke at der på nogen måde er noget vejen med nytænkende gastronomi og anderledes kogekunst (i fucking love it!), men man kan godt have nogle dage, hvor man bare vil have en god bøf. 

ANNONCE
Oakhouse: Mad som i gamle dage

Vi var for nyligt et smut forbi Viborg for at tjekke den nyåbnede restaurant Oakhouse ud, som hurtigt fangede vores blik på grund af deres koncept med gammeldags mad. Stedet er præget af en hyggelig stemning og en kro-agtig atmosfære, hvor man kan nyde sin mad i rolige omgivelser. Selve restauranten er plantet i bunden af Palads Hotel i centrum af Viborg, og i ly for regnen blev vi velmødt af et par venlige servitricer, der ledte os til vores bord og sørgede for en velbrygget gin’n’tonic til at starte aftenen på.

Hovedkonceptet i restauranten er en blanding af gammeldags måltider og klassiske retter, som dykker ned i nogle velsmagende eksempler på gastronomisk simplicitet - her snakker vi Wienerschnitzler, tarteletter, bøffer og en god sauce.

Gammeldags mad skal ikke her misforståes med den ofte negativt ladede betegnelse ’suppe, steg og is’, hvor smag er en by i Rusland og kød ikke kan gennemsteges nok – hos Oakhouse er der i stedet tale om en kærlighed for det klassiske og en passion for måltider, der er lavet fra bunden. Måltiderne kan fås a la carte, men blikfanget kommer i form af en månedlig menu, som holder fast i de gamle værdier og bevarer mundvandsfremkaldende måltidsopsætninger.

ANNONCE
Oakhouse: Mad som i gamle dage

Denne tankegang skinnede i gennem vores måltid, hvor vi blev præsenteret for tre forskellige retter med laks, mør oksekød og pandekager med is. Laksen var letrøget på en bund af salat og med et pift af citruscreme, mens oksefileten var velstegt, akkompagneret af et par råstegte kartofler og ikke mindst en hjemmerørt bearnaisesauce, som hævede hele hovedretten op på et nyt niveau. Med en klassisk dessert i form af et par fyldte pandekager med frugt og vaniljeis var retten komplet, og den overordnede vurdering af måltidet var ganske fremragende – der var en lækker minimalistisk tilgang til retterne: Oakhouse fokuserer på de ting, vi i forvejen ved, smager godt og klassisk madlavning kommer for alvor til udtryk i deres køkken. 

ANNONCE
Oakhouse: Mad som i gamle dage

Selve konceptet kan godt trække flere ældre ind i butikken i forhold til den yngre befolkning på grund af deres oldschool-madlavning, men unge bør ikke lade sig afskrække af denne primære målgruppe. Maden rammer overordnet set et meget bredt publikum, hvor man enten kan nyde et klassisk måltid med kød, sauce og kartofler, eller boltre sig i de helt gammeldags retter med et frokostbord af sild, tarteletter og fiskefileter. Der er en bred palet for enhver smag og det var en fornøjelse at nyde et måltid i hyggelige omgivelser.

Vi på Redaktionen har i hvert fald allerede besluttet os for at besøge restauranten igen ude i fremtiden til en ny måneds 3-retters rundvisning i den klassiske kokkekunst!

ANNONCE
Del

Seneste nyt