Connery

Derfor er Volvo EX30 en mega spændende EV-lancering

Volvo EX30 er elbilen, der for alvor skal skyde gang i Volvos elbilsalg

Den mindste elektriske Volvo er, hvis du spørger mig, en kæmpestor ting. 

Volvo (og moderskibet Geely) har i løbet af de seneste år sat gang i et markant generationsskifte - og Volvo var blandt de første til at udmelde seriøse planer for en 100% elektrificeret bilpark - der samtidig har skubbet på væsentlige armbevægelser i forhold til bæredygtig og CO2-neutral produktion. 

Dyderne fra det gamle Volvo har vist sig, stadig at bære igennem i det nye Volvo - og passagersikkerheden er stadig en top-prioritet, ligesom det skandinaviske design skinner skarpt igennem på de første 'rene' elektriske Volvoer; C40 og EX90 - der begge har vist som som gode og solide EV's, i de mellemhøje og høje prisklasser (Volvo EX90 koster fra lige knap en million kroner på danske plader). 

Men Volvo har (Som mange andre producenter) manglet en god mellemklasse-elbil, til en fornuftig pris - og med den nye EX30, forventes det at man er klar til at tage konkurrencen op om gunsten, i de mere tilgængelige prisklasser. 

Når man står udefra og kigger ind, virker EX30 som en meget vigtig lancering for Volvo:

Tesla spytter elbiler ud med Model 3 og Model Y, og VW-gruppen er efterhånden velkonsoliderede i mellemklassen med ID.4, ID.3 og Cupra Born - og den mindre og mere tilgængelige VW ID.2 og dens søstermodeller er stadig et pænt stykke fra reel lancering. Sideløbende har Hyundai og Kia fået et godt greb med de kompakte SUV-likes i Ioniq 5 og EV6 - og også Renault har ramt noget godt med deres første rendyrkede elektriske Megane e-tech. 

Fra det kinesiske fastland står der et væld af nye producenter og banker på med nye elektriske EV's proppet med features og til konkurrencedygtige priser. 

For Volvo, der trækker på både det kinesiske moderselskab Geelys produktonsfaciliteter, og design- og udviklingskapaciteterne i svenske Göteborg, er tiden NU, til at præsentere en global elbil til masserne: Og det er i hvert fald mine forventninger til en Volvo EX30, der afsløres i sin helhed den 7. Juni 2023 i Milano. 

Læs med her på siden, når jeg senere på dagen kan præsentere den nye Volvo i detaljer: Her er Volvo EX30

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce