Connery

Straftold på elbiler: Xpeng melder ud

Det kinesiske mærke fastholder priserne

Hvis du har interesse i elbiler, har du nok fulgt den aktuelle konflikt mellem EU og Kina, og ved, at der træder nye toldregler i kraft mod en række kinesisk producerede elbiler den 4. juli 2024.

Hos Xpeng, der er blandt de mærker som rammes hårdest af den nye importtold, med en stigning fra aktuelle 10% til op over 30%, sender man ikke regningen videre til de danske kunder. 

I en pressemeddelelse til Connery.dk fortæller Xpeng, at man fastholder de danske priser på trods af EUs nye toldstigninger:

"Tidligere har XPENG meddelt sine kunder, at alle kunder – både dem, der har fået leveret en bil men også dem, der har bestilt og venter på deres bil – vil få deres XPENG leveret til den oprindeligt aftalte pris, uanset hvad. Det holder XPENG stadig fast i. Men ydermere bibeholder XPENG sine nuværende priser på trods af den nye toldstigning." 

Sådan lyder det i meldingen, hvor producenten også fortæller at der aktuelt ruller 1.554 XPENGer rundt på de danske veje. 

Den seneste XPENG G6 SUV holder derfor fortsat en pris på 339.900 for standard range versionen og 369.900 kroner for en Xpeng G6 Long Range. 

Xpeng oplyser at toldstigningen håndhæves på en måde, hvor importører af kinesiske elbiler fra 5. juli skal stille en bankgaranti hos de danske toldmyndigheder, som skal dække de nye toldstigninger - herfra vil det den 4. november 2024 endelig blive afgjort i hvor stort et omfang nye toldstigninger indføres. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt