Connery

ZEEKR er endnu et elektrisk bilmærke du bør forholde dig til

Volvo søstermærket triller ind i Europa

Kender du ikke ZEEKR? Okay, du er undskyldt - elbilsmærket er ret nyt, grundlagt i 2021 under Geely Automobile paraplyen, der som bekendt også omfatter Volvo og Volvo-spinoff'et Polestar. 

Trods den relativt unge alder, har ZEEKR allerede solgt 93.000 modeller af deres ZEEKR 001 på det kinesiske marked, og det må forventes at være med nogen selvsikkerhed, at mærket nu har introduceret sin entré i Europa. 

ZEEKR har annonceret, at de planlægger at anlægge deres hovedkvarter i Amsterdam, Holland og at de allerede har placeret et udviklingscenter i Göteborg, Sverige (Altså der hvor også moderne Volvo og Polestar udtænkes)  - herfra, er det planen at mærket skal udrulles til resten af Europa over en kort årrække. 

Det er interessant, fordi vi kigger på endnu en produktserie af mere luksuriøse elbiler, der er klar til at tage kampen op mod de etablerede mærker. 

ANNONCE
ZEEKR 001 - ZEEKR er endnu et elektrisk bilmærke du bør forholde dig til ZEEKR 001
ZEEKR X - ZEEKR er endnu et elektrisk bilmærke du bør forholde dig til ZEEKR X

To første modeller til Europa er på plads

De to første modeller i Europa bliver flagskibsmodellen ZEEKR 001 og kompakt-SUV'en ZEEKR X, der først lanceres i Sverige og Holland ved udgangen af 2023. 

Planen er at ZEEKR skal give de europæiske kunder en innovativ, praktisk og rentabel elbilsoplevelse, lyder det fra mærket - og at den oplivelse skal bygges på en forretningsmodel, hvor mærket sælger deres biller direkte til kunden, uden mellemled. 

ZEEKR 001 har en annonceret rækkevidde på omkring 600 kilometer, mens ZEEKR X nok lander med et lidt mindre batteri, da virksomheden flere gange fremhæver den kompakte SUV som en tænkt bybil. 

På det kinesiske marked er ZEEKR 001 placeret nogenlunde i samme prisleje som en Polestar 2, og vi forventer ikke, at det billede kommer til at blive tegnet markant anderledes i vores område. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt