Connery

Simon Sears: Fra hakket politimand til fuldskægget videnskabsmand

Vi har taget en snak med skuespilleren der er aktuel ny komedieserie på Netflix

Overfor mig sidder en rolig mand og smiler: Jeg kan sagtens genkende Simon Sears, som jeg for alvor fik øjnene op for i den heftige socialrealistiske actionfilm Shorta (2020), men han er hverken hård i filten eller særligt fåmælt, som jeg kunne have forestillet mig. 

Selvfølgelig skal man ikke bygge sig et indtryk af en skuespiller, baseret på en rolle de har haft - men det er svært ikke at gøre, når det er den eneste baggrundsviden man egentlig har. Jeg har sat Simon i interview, fordi han har en lille, men ikke ubetydelig rolle i den nye danske komedieserie Skruk, hvor han spiller overfor Josephine Park og Olivia Joof, som ‘kærlighedsinteressen’ Mathias - en fuldskægget, huebærende marinebiolog, der dukker op i fortællingen, direkte hjemme fra en mission om at redde verden(s natur). 

Simon Sears er på ingen måder det mest kendte skuespillernavn herhjemme, men alt tyder på, at han står midt i et internationalt gennembrud: Netflix har allerede set ham - inden Skruk, spillede han en russisk ‘bad-guy’ ved navn Ivan i fantasy-storsatsningen Shadow & Bone - og forinden det, blev han et kendt ansigt hos familien Danmark i DR-dramaserien ‘Herrens Veje’. 

Så mens han var hjemme i Danmark for at promovere noget så sjældent som en dansk Netflix-produktion, var det nærliggende, at lære ham lidt bedre at kende. 

ANNONCE
Mathias (Simon Sears) og Nana (Josephine Park) i Skruk på Netflix - Foto: Tine Harden  - Simon Sears: Fra hakket politimand til fuldskægget videnskabsmand Mathias (Simon Sears) og Nana (Josephine Park) i Skruk på Netflix - Foto: Tine Harden

Skruk er en humoristisk serie, der dykker ned i emner som ikke altid er lette at tale om, og mens serien byder på masser af grin, er der også tungere ting at trække med. I Skruk spiller Simon Sears en karakter der hedder Mathias - Mathias er ekskæreste til Nana (Josephine Park), han er havbiolog på mission for at redde verden, og så donerer han sæd i en nærliggende klinik. Det er stort set hvad vi ved, når vi har set første afsnit af Skruk. 

ANNONCE
Joesphine Park og Simon Sears i Skruk - Foto: Tine Harden/Netflix - Simon Sears: Fra hakket politimand til fuldskægget videnskabsmand Joesphine Park og Simon Sears i Skruk - Foto: Tine Harden/Netflix

Simon - vil du prøve at beskrive hvilken type karakter Mathias er? 

“Der er ikke så meget baggrund på ham, ud over de har været kærester. Han er Havbiolog - som er i færd med at redde verden, og det har han gjort. Så han er en intelligent mand, der har sin integritet på plads. Han ret hjertevarm og en mand man kan have fuld tillid til. Han lyder egentlig ret kedelig - og det er han også  - men det tror jeg er vigtigt i det her, der bliver så kaotisk og sjovt. Det tror jeg er den bedste måde at beskrive ham på. 
Han er lidt en modsætning til Josefines rolle Nana, og jeg tror det er ret vigtigt at modsætninger mødes.”

Har du gjort dig nogle forberedelser til rollen, eller er du bare gået direkte ind til den?

“Jeg var faktisk i en periode, hvor jeg syntes, at alt det her som serien går ind i, var ret interessant, så jeg havde en del baggrundsviden. Jeg har selvfølgelig gjort mig en masse tanker om ham - hvorfor lige havbiolog? Men der ligger en masse gaver i manus, som ligger i relationen mellem Nana og ham - og de omstændigheder han er under.“

ANNONCE
Simon Sears udtryk i Shorta er noget helt andet end Skruk. Foto: PR - Simon Sears: Fra hakket politimand til fuldskægget videnskabsmand Simon Sears udtryk i Shorta er noget helt andet end Skruk. Foto: PR

Jeg blev overrasket over at se dig med fuldskæg og skipperhue på, for sidst jeg så dig var i Shorta, som jo var en helt anden karakter. Har du en favoritrolle du ynder et spille? 

“Jeg vil rigtig gerne udvikle mig. Man kan godt kalde mig privilegeret. Jeg har simpelthen været så fucking heldig, at få lov til at lave meget forskelligt. 
Jeg har forsøgt at insistere på, at skulle lave meget forskelligt: Jeg har fået lov til at være super hakket politimand i Shorta, jeg har fået lov til at være gakket russer i Shadow & Bones, og så er jeg videnskabsmand her - og præstesøn (red. Herrens Veje). Jeg er så glad for og lykkelig over, at jeg har har kunnet prøve alt det. 

Nu er det også bare landet foran mig, så man skal også være heldig jo, for fanden. Men jeg er rigtig lykkelig over at få lov til det, for så får jeg arbejdet videre på, noget der lyder så krukket som; mit instrument, og bliver dygtigere. Håber jeg.” 

Har du altid villet være skuespiller?

“Jeg har prøvet på at gøre alt hvad jeg kunne, for ikke at blive noget, der skulle være noget kunstnerisk. 

Min farfar var maler - og gennem 50'erne og i efterkrigstiden, var min far og den italienske del af familien fattigere og spiste på gulvet og alt sådan noget. Min far tog hertil for at få en del af kagen og blive uddannet og få et bedre arbejde - og sørge for at hans familie ikke skulle være fattige som han selv havde været… Så jeg var danser og havde ikke prøvet andet siden jeg var tolv år, end at stå på en scene - og prøvede så at finde ud af, hvad jeg ville efter det. Der ville jeg alt muligt andet, men endte så med ikke at kunne lade skuespillerfaget være. Det faldt ikke altid i lige god jord derhjemme. 

Det var jo at vende tilbage til det, som han var flygtet fra: Usikre tider. 

Så det er bestemt ikke noget jeg har drømt om - men noget jeg ikke har kunnet lade være med.”

ANNONCE

Du har allerede prøvet kræfter med det internationale - er planen at skulle ud i verden?

“Jeg har lige lavet en film i Arizona, der hedder The Wall. Ja, selvfølgelig vil jeg gerne det. Der ligger noget uforløst derude, som man gerne vil opleve. 

Men herhjemme er vi så privilegerede, at vi har en medskabende kraft som (skue)spiller - det har vi ikke så meget i udlandet. Så det er ikke for at underkende det, som vi har herhjemme - det er topklasse. Lidt af begge verdener ville være fantastisk at opleve - men lad os se om heldet det fortsætter.”

Hvad er din drømmerolle? Hvis du har sådan en?

“Årh den er svær. 
Jeg har altid gerne ville være Jokeren, men folk bliver bare ved med at naile den rolle, så det bliver lidt svært at leve op til. 
Jeg gad rigtig godt lave noget Marvel - du må ikke spørge mig hvorfor.. Harry Potter! Jeg gad godt, at lave Harry Potter! Jeg vil gerne spille troldmand. 
Jeg vil gerne lave en af de helt store ting, det kunne være meget sjovt. 
Men nej, det er svært at svare på - for alt er interessant. Men en kæmpe Hollywood Marvel-film det ville være skægt. Det er klart.”

Jeg gad godt, at lave Harry Potter! - Simon Sears

ANNONCE
Simons medskuespillere i Skruk, Olivia Joof og Josephine Park - Foto: Tine Harden / Netflix - Simon Sears: Fra hakket politimand til fuldskægget videnskabsmand Simons medskuespillere i Skruk, Olivia Joof og Josephine Park - Foto: Tine Harden / Netflix

Hvad har været det sjoveste, ved at lave Skruk?

Der er mange ting der har været sjove. Instruktørerne har været generøse som bare fanden. Det er nogle helt sindssygt dejlige mennesker der har arbejdet på serien. Hele vejen rundt. Josefine er vidunderlig, jeg elsker at arbejde med hende - og vi har endda fået veninde-øreringe.

Det var helt fantastisk at møde Olivia (red. Joof), hende har jeg ikke arbejdet med før. Hun er bare fucking sjov. 
Der er en scene hvor Olivia kommer med en gul cykelhjelm. Jeg nævner den hver gang, for jeg kan sjældent ikke spille, på grund af grin, men det kunne jeg ikke her. Hun var så grim med den cykelhjelm, og hun vidste det godt selv; vi døde allesammen af grin. Så lige præcis den scene var måske den allersjoveste af dem alle. At lave.” 

Har du trukket på nogle personlige erfaringer i forhold til arbejdet med rollen?

“Jeg tror selvfølgelig man sætter sig ind i det aspekt, med ikke selv at have valgt, at man skal have et barn. Og her har han (Mathias) jo ikke deltaget i en akt, hvor det kan være selvforskyldt. Så på den måde har jeg ikke som sådan kunnet relatere til det. Men jeg tror, at han reagerer som de fleste andre ville reagere. Med afsky.” 

ANNONCE
Fra Skruk - Foto: Martin Munch / Netflix - Simon Sears: Fra hakket politimand til fuldskægget videnskabsmand Fra Skruk - Foto: Martin Munch / Netflix

Titlen på serien er Skruk, og min research siger, at du allerede har et par børn. I den forbindelse er det nærliggende at spørge dig: Kan mænd blive Skruk?

“Ja! Jeg ER skruk. Min kone er herreskruk, det er forfærdeligt. For det skal vi ikke... Vi har to vidunderlige drenge, og de er seks og tre - og hver gang vi ser en baby, har vi bare lyst til en til. Men lad os nu se. Jeg tror ikke det sker. Men ja, ja for fanden!”

En mulig Sæson 2 af Skruk er rygtes at kunne ske - hvilken vej kunne du forestille dig, at man kunne gå med Mathias?

“Orh, det er svært. Den kan gå begge veje. “

Slutningen af Skruk er ret åben. Tror du Mathias tilgiver Nana?

“Jeg tror godt, at han kunne. jeg tror ikke det er umuligt. Men det er svært. Jeg ved det sgu ikke, nu må vi se hvad der sker.” 

Du nævnte filmen 'The Wall', har du ellers nogle kommende projekter, som du kan fortælle om? 

“Jeg er lige blevet færdig med 'For Evigt' hedder den, med Ulaa Salim som instruktør og Nanna Øland som min co-star. Lige nu laver jeg 'Den som dræber'. Det er det. Det er det, som jeg må sige.”

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce