Connery

Anmeldelse: The Gray Man

Macho-action med Ryan Gosling og Chris Evans.

4 ud af 6 stjerner
Foto: Netflix - Anmeldelse: The Gray Man Foto: Netflix

Netflix' dyreste original-film til dato har premiere i morgen, The Gray Man, og vi har fået muligheden for lige at kigge nærmere på, om pengene er landet på et tørt sted.

Hvad handler den om?

The Gray Man handler om en af CIAs mest talentfulde lejemordere og agenter, Sierra Six (Ryan Gosling), som pludselig får en målskive på ryggen, da han opdager mørke hemmeligheder indenfor den organisation, han har givet sit liv til. Den notoriske lejemorder Lloyd Hansen (Chris Evans) bliver sat på opgaven at nedlægge Sierra Six - lad macho-kampen begynde!

Russo-brødrene, som vi bedst kender for deres afgørende rolle i MCU med filmene Avengers: Infinity War og Endgame, har i nyere tid leget lidt med action-genren, hvilket tidligere har resulteret i macho-klassikeren Extraction med Chris Hemsworth.

ANNONCE
Foto: Netflix - Anmeldelse: The Gray Man Foto: Netflix

Simpel, skarp popcorn-underholdning

Historien er meget simpel, og man har egentlig heller ikke brug for meget materiale til at føle sig underholdt - den tager de nødvendige skridt for, at man fortsat har interessen for at få historien udfoldet med diverse plottwists og små overraskelser. Der kunne måske godt have været puslet lidt mere omkring historien, så den ikke skulle afhænge så meget af testosteron-niveauet for at hænge sammen.

I bedste Extraction-stil leger Russo-brødrene med konceptet med den benhårde actionhelt med en antihelte-agtig fortid, og det fungerer faktisk rigtig godt i denne film - vi får Drive-vibes af Gosling, som med sin kølige attitude og fintunede skills agerer en badass helteskikkelse, som har vendt sin turbulente fortid til noget positivt. Og på den modsatte side får vi Chris Evans i noget af en uvant rolle, som den mentalt ustabile, porno-overskægsbærende skurk - en skønherlig dynamik mellem to meget forskellige karakterer, der leger lidt med stereotyperne og bruger klicheerne til noget kækt og selvironisk. Lidt en slags Kingsman-agtig selvironi, som giver et forfriskende afslappet pust til de anstrengte macho-helte.

ANNONCE
Foto: Netflix - Anmeldelse: The Gray Man Foto: Netflix

Action for alle pengene.. bogstaveligt talt

Selvom de til tider er en my karikeret i deres roller, så lægger Russo-brødrene heller ikke skjul på, at det er meningen. Russo-brødrene forsøger at jonglere teknikken med at bruge klicheerne mod sig selv og skabe en masse selvironisk kontrast til den hårdkogte actionhelt og den bindegale skurk i en afslappet, cool actionstil - og til langt de fleste scener lykkedes det dem at sætte det i spil. Det eneste man sådan reelt mangler i den sammenhæng er langt flere spydige møder mellem Gosling og Evans, som trods deres notoriske eskapader hver for sig aldrig ægte får fuldendt deres skæbnesvangre møde i det rigtige tempo.

Det er tydeligt at se, hvor budgettet og rekorden som Netflix’ dyreste film har sit udgangspunkt - der er ikke en finger at sætte på action-scenerne, som minder om en Michael Bay-eksplosion med omtanke og finesse bag. Kunne man tænke tanken, at man måske kunne have brugt pengene en smule anderledes, når nu den er Netflix’ dyreste film? Ja. Men ikke desto mindre ender The Gray Man med at være en af de flotteste, hæsblæsende no-brainer-popcorn-gnaskende film, vi længe har set.

'Den er i sig selv lidt et rodet kærlighedsbarn mellem film såsom Face-Off og John Wick - det er ikke banebrydende, nytænkende og opfindsom action, der forsøger at genopfinde sig selv - det er rendyrket underholdning. Og det skal man huske på. Du kan uden tvivl i de kommende dage læse nedsablende anmeldelser af The Grey Man, som slår ned på manglende handling, dybde og kød på manuskriptet. Den er hverken decideret nytænkende, banebrydende eller Oscar-værdig - men i en film som denne? Så ved vi altså godt allesammen, hvad vi har brug for:

Læg hjernen på hylden, sæt popcornene over, skru lidt ekstra op for tv’et og nyd et par timer med adrenalin-susende action uden dikkedarer.

Det skal der altså også være plads til.

Se The Gray Man på Netflix fra d. 22. juli 2022.

ANNONCE
The Gray Man

Film: The Gray Man

Platform: Netflix

Premiere: d. 22. juli 2022

Del

Seneste nyt

Annonce