Connery

Scarlett Johansson anklager ChatGPT for at have brugt hendes stemme til ny funktion

Black Widow vil ikke kopieres!

Scarlett Johansson er vel nok en af de mest elskede skuespillere i verden, og den tidligere Marvel-stjerne har da også været vidt omkring i faget. Alene hendes stemme kan trække folk til biografen - og det gjorde den også tilbage i 2013, hvor Johansson lagde stemme til den fiktive kunstige intelligens Samantha i filmen HER, med Joaquin Phoenix i den menneskelige hovedrolle. 

Det er altså nærliggende at tænke på Scarlett Johansson, hvis man nu eksempelvis var en tech-virksomhed, der forsøger at gøre kunstig intelligens mainstream, og gøre folk trygge ved at bruge noget genkendeligt. 

Sådan en virksomhed er OpenAI - du ved, skaberne af ChatGPT.

OpenAI, der som  bekendt har sat ild under mainstream generativ AI med ChatGPT , er på rekordtid blevet allemandseje og i forbindelse med den nye og forbedrede ChatGPT-4o, er der blevet udrullet en række stemmer, så man kan tale med den kunstige intelligens i realtid - en feature, som i højere grad burde få brugere til at interagere med ChatGPT som et faktisk intelligent individ - i hvert fald hvis man køber ind på OpenAI's seneste produktdemonstration. 

ANNONCE
ChatGPT-4o stemmedemonstration
?si=VATCAyokFoMYk6p8

Og her kommer Scarlett Johansson ind i billedet.

Det viser sig nu, at Sam Altman; direktør for  OpenAI, tilbage i september 2023 har rakt ud til Scarlett Johansson, for at købe hendes stemmearbejde til et stemmeprojekt. 

Efter at have overvejet tilbuddet, valgte Johansson at takke nej, og troede så formentlig at det var det. 

Indtil hun blev kontaktet af familie og venner efter præsentationen af ChatGPT-4o, med meldinger om at stemmen i demonstrationen "Sky", lød fuldstændigt som skuespilleren. 

Det har fået Scarlett Johansson til at "lawyer up", samtidig med hun har udgivet en officiel udtalelse til amerikanske NPR, hvor hun redegør for sin side af sagen - og fortæller at hun agter at tage aktion mod OpenAI, i "en tid hvor vi alle forsøger at forstå deepfakes og beskyttelsen af vores lighed, eget arbejde, egne identiteter."

ANNONCE

Johansson fortæller også at hun få dage inden OpenAI's præsentation igen blev kontaktet af Sam Altman gennem hendes agent, for at få hende til at genoverveje tilbuddet. 

Scarlett Johanssons anklage mod OpenAI er højaktuel - også i debatten herhjemme, hvor politikere for alvor er begyndt at tage deepfakes seriøst, efter Dansk Folkepartis stunt med en deepfake video af Statsminister Mette Frederiksen, der erklærer alle helligdage aflyst.

Efter Johanssons udmelding, har OpenAIs direktør været ude og fortælle tech-mediet The Verge, at virksomheden har valgt at pause brugen af Skys stemme, af respekt for Scarlett Johansson. 

Jeg har forsøgt at få OpenAIs ChatGPT til at generere et billede til denne artikel, men den kunstige intelligens har lige pt ikke lyst til at arbejde på emner omkring Scarlett Johansson, og jeg citerer: "Jeg kan desværre ikke generere det ønskede billede på grund af vores indholdspolitik, som forhindrer mig i at skabe billeder, der ligner specifikke personer som Scarlett Johansson. Hvis du har andre idéer til, hvordan billedet kan udformes uden at inkludere lignelser af specifikke personer, er du velkommen til at dele dem."

ANNONCE
"En berømt skuespiller anklager OpenAI for at have brugt hendes stemme uden tilladelse. Denne juridiske kamp illustrerer de udfordringer, vi står over for i en digital tidsalder med avanceret kunstig intelligens og deepfake-teknologi. Billedet viser en kvinde med et alvorligt udtryk foran en futuristisk baggrund, symboliserende konflikten mellem teknologi og personlige rettigheder." - Foto og billedtekst genereret af ChatGPT - Scarlett Johansson anklager ChatGPT for at have brugt hendes stemme til ny funktion "En berømt skuespiller anklager OpenAI for at have brugt hendes stemme uden tilladelse. Denne juridiske kamp illustrerer de udfordringer, vi står over for i en digital tidsalder med avanceret kunstig intelligens og deepfake-teknologi. Billedet viser en kvinde med et alvorligt udtryk foran en futuristisk baggrund, symboliserende konflikten mellem teknologi og personlige rettigheder." - Foto og billedtekst genereret af ChatGPT
Del

Seneste nyt