Connery

OpenAI er på vej med Sora, der kan lave realistiske video-sekvenser fra tekst-input

Hvis Sora er i nærheden af at være lige så brugbar som ChatGPT, så har vi næste skridt af AI-revolutionen på plads

Først så vi , hvordan internettet svømmede over i AI-genererede fotos fra Dall-E, og meget kort derefter brød den tekst-baserede AI ChatGPT igennem og fik alle til at tale AI gennem hele 2023. 

Nu er AI-folkene hos OpenAI klar snart klar med deres næste skud i AI-raketten, nemlig den nye AI-model Sora, der gennem tekst-prompter kan generere imponerende fotorealistiske videoer. 

OpenAI har åbnet for en showcase-side, der viser en række videoer, som udelukkende er skabt med Sora, ud fra givne tekst-kommandoer - selvfølgelig har man nok udvalgt de bedste resultater - og dem der fremvises er mildest talt imponerende. 

ANNONCE
OpenAI Sora - alle videosekvenser fra showcase
?si=kDdloYnGnLHU3niV

Sora er både i stand til at skabe fotorealistiske videoklip, med lyssætning og realistiske skygger, men kan også kreere video i en hvilken som helst stil, animation, tegnefilm og så videre. 

Hvis man skal tage OpenAI's ord for gode, er Sora altså en ret vild tilføjelse til rækken af potente værktøjer som kunstig intelligens står for - og det bliver kun vildere herfra. 

Foruden at kunne lave videoer fra tekstkommandoer, vil det også blive muligt at give Sora et foto, og få den til et generere en given video ud fra dette billede - det bliver lidt specielt, når folk går i gang med at forsøge at sætte bevægelse på gamle familiemedlemmer og historiske begivenheder. 

OpenAI fortæller, at den nuværende model af Sora har nogle svagheder. Det betyder blandt andet, at modellen ikke er pokkers god til at forstå sammenhænge, og fremhæves i et eksempel ved at "en karakter kan i et øjeblik tage en bid af en cookie. Men i næste frame kan cookien igen være hel". 

Sora er lige nu lukket for den brede offentlighed, men gennemgår tests hos "red teamers', der skal vurdere kritiske områder, hvori applikationen kan skabe skade eller udgøre en risiko. 
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt