Connery

Ugens Kickstarter: Acorn

Dansk design fra Enveo til din iPhone

Kickstarter Danmark er for alvor slået igennem med danske projekter, siden de åbnede for en lille måned siden. Der dukker flere og flere projekter op, og mange er vildt ambitiøse og spændende. For ikke at ødelægge os selv med at poste nye spændende kickstarter-projekter konstant, har vi valgt at fremhæve, højest et, virkeligt spændende projekt om ugen. I sidste uge var vi omkring Kickstart Casper. I denne uge er turen kommet til den flotte iphone dock; Acorn, fra Aalborg-virksomhed Enveo.

ANNONCE
Ugens Kickstarter: Acorn

Vi har lagt mærke til Enveos Acorn-dock, et par gange i løbet af det seneste år. Det er et lækkert designprojekt, der præsenterer en anderledes, flot dock, lavet af træ, med et meget organisk snit. Acorn er produceret i noget der kaldes Kebony-træ. Det er nordiske træsorter der har fået en speciel behandling, det giver forskellige træsorter af nåletræ en meget længere holdbarhed, der kan sidestilles med tropiske træsorter, og er et meget mere bæredygtigt alternativ, især for os her i norden.

Enveo har fået lov til at fortælle lidt om deres projekt, og hvordan de er kommet til Kickstarter-fasen:

ANNONCE

Vores historie starter med at vi afliver et projekt...

Vores historie starter ikke i en kælder. Eller et loft. Eller en garage. Vores iværksætterhistorie starter med at vi afliver et projekt fordi vi ikke havde de fornødne kompetencer, den nødvendige know-how og netværk til at gå hele vejen. Vi stod lidt ved en skillevej, skulle vi gå hver vores vej eller skulle vi give det et forsøg mere sammen? Vi gik begge rundt med ideer forankret i en bestemt ideologi, som handlede om kvalitet og bæredygtighed. Med dette fælles fodslag startede vi processen der senere skulle lede til stiftelsen af enveo ApS i efteråret 2013 på ideen om, at vi kunne udvikle, producere og markedsføre unikke designprodukter, med base i Aalborg. 


Vi havde absolut ingen erfaring med designbranchen, men vi havde visionen – visionen om at udvikle produkter/design som kan rumme den verden vi lever i. En verden af knappe ressourcer og et konstant voksende fokus på forbrug og bæredygtighed.
Vores første produkt Acorn er skabt på grundlag af denne vision.

ANNONCE
Tidlig prototype - Ugens Kickstarter: Acorn Tidlig prototype

The dock Apple could have made

Vi går ind på et marked domineret af kolde udtryksløse docking stationer som hovedsageligt er fræset ud af aluminium og har den samme generiske salgspitch ”The dock Apple should have made”. Vi mente det var tankevækkende at langt størstedelen af docking stationerne kun havde sit eksistensgrundlag, hvis ens computer var ved siden af. Hvorfor skulle docks ligge sig i skyggen af Apple og ikke skabe deres egen identitet, og hvorfor skulle størstedelen af docks kun henvende sig til Apple produkter? Vi satte os for at udvikle en dock, hvor der kræset om håndværket og detaljerne; hvor funktionaliteten er gennemtænkt og anvendelsen gik udover Apple produkter; og hvor bæredygtigheden strækker sig videre end materialerne.


Det fremtrædende element i Acorn er det bløde kurvede design udviklet i fremtidens højkvalitetstræ, Kebony. Kebony udgør fundamentet for vores produkter. Kebony er unik pga. fremstillingsmetoden, hvor almindelige europæiske træsorter bliver imprægneret med biologisk masse og opnår udseende som træsorter fra regnskoven. Den bæredygtige tankegang går ud over valget af materialet, hvilket har ført til et samarbejde med Verdens Skove om at plante regnskov for hvert produkt vi sælger. Vi håber at Acorn kan være et statement om, at det er muligt at udvikle stilrene designs samtidig med, at man tager ansvar for den verden man lever i. 

ANNONCE
Gå til Kickstarter

Klik her for at komme til Acorn-kickstarterkampagnen

Del

Seneste nyt

Annonce