Connery

Morten Wagner [Månedens Mand]

Morten Wagner er aktuel med selvbiografien: Datingkongen - Vi har i den forbindelse taget en snak med ham om lidt af hvert. Mest om iværksætteri og dating...

Jeg ankommer til Freeways nye hovedkvarter i Viborg, stedet er stadig ikke helt færdig, man kan se der foregår byggeri i nederste etage - men oppe på 2. etage hvor receptionen befinder sig, er alting nyt, fedt og stilet.
I receptionen sidder der fire kønne piger foran hver deres computer - de har travlt! I det hele taget er det en travl dag. Morten er en tur i Viborg for at promovere hans nye bog og regional-tv er på besøg. De er på trapperne til at skulle en tur rundt i Viborg, for at se hvor manden kommer fra.
Tidsplanen er helt klart skredet, men heldigvis for mig, og for jer, presser Morten mit interview ind på stedet.
ANNONCE
Morten Wagner [Månedens Mand]

Grunden til at vi sidder her i dag, er at du er aktuel med en bog om dig selv og din karriere, vil du starte med at fortælle lidt om den?

Bogen handler umiddelbart om mig og mit liv, den handler om hvordan det er at være iværksætter og så handler den om hvordan vi; Peter, Henrik, min far og jeg, startede Dating op. Hvordan det gik fra Dating til Freeway og at vi blev større. 
Det handler selvfølgelig også om mine personlige oplevelser, fordi det er beskrevet gennem mine øjne, lige fra barndommen og egentlig helt op til idag. 

Hvordan ser dit liv ud i forhold til parforhold i øjeblikket?
Jeg nyder singlelivet lige for tiden.

Hvad har de største udfordringer været i din proffessionelle karriere? Har de ligget i starten eller er de dukket op senere?
Det har helt klart ligget i starten. Der har været mange gennem tiden, men ligefrem om man kan sige hvad der har været den største... Men nogle af de tidspunkter hvor det har gået skidt på virksomheden, hvor vi har ligget på kanten til at give op - de ligger især i de første år. Det har været de tidspunkter det har været sværest at finde motivationen for at køre videre. Heldigvis var der så andre ting der gjorde det sjovt ved det her firma, festerne og piger, som på en eller anden måde gjorde at motivationen ikke var så svær igen at bibeholde, fordi der var andet der var sjovt end bare lige pengene.

Investerer du i startups?
Ja. Vi gør det mest i Freeway-regi, men ja det gør jeg.
Hvis jeg og mine andre partnere er enige om at vi har fundet et godt projekt så går vi ind i dem. Tit gør vi mere end det, istedet for bare at komme med pengene, stiller vi med en infrastruktur, hele backend-delen og alle de ting der skal til for at drive sådan en internetvirksomhed.
Så gør vi det at vi mødes alle cheferne, dem vi kalder for siteowners - vi køber nemlig altid kun halvdelen af en virksomhed, så mødes vi alle til nogle stormøder hvor vi udvikler idéer og sådan noget.
Så ja, vi er hele tiden på udkig efter nye gode idéer.

Hvad kigger I så efter?
Vi kigger efter menneskene og så kigger vi efter idéen. Vi kigger efter menneskene, hvis vi synes at det er nogen der virker engagerede og viljefaste i de ting de laver, og at vi kan mærke på dem at de tænder på det projekt de kommer med. Det er ikke interessant hvis der kommer en med et fjerde projekt, og vi godt kan mærke at det ikke er noget han tænder på, på bøger eller på pizza eller hvad det nu er for et firma, som han gerne vil pitche.

Det er vigtigt at vi kan se at de mennesker der er bagved er dygtige.
Fra tid til anden har vi også investeret i virksomheder hvor det udelukkende var baseret på de mennesker der stod bag, hvor vi egentlig synes at projektet var sådan lidt halv-fesent. Så har vi sidenhen fået den virksomhed til at lave noget andet, som så gav penge. Men udelukkende baseret på at vi synes det var nogen dygtige og engagerede mennesker. 

Findes der en hemmelig klub for IT-iværksættere? Det virker som om alle kender hinanden så godt, at der nærmest er en forventning til at man ved hvem der er hvem på personligt plan.
Jamen vi kender jo hinanden. Vi er jo ikke så mange, og jeg vil sige der findes en hemmelig klub og der er sådan en som Jesper Buch og Thorborg og nogle andre og jeg, der ligesom er seniorer i den klub. Der er dem som Henrik og Peter og mine partnere.
Så er der også en masse "nye" der er kommet ind: Dem der er dygtige kommer så med på holdet. Især hvis det er nogen der er med på Jespers eller vores team, kommer de hurtigere med.

Der er ikke som sådan en "hemmelig klub" men der er alligevel sådan en broderskabsfølelse mellem dem der har gjort det godt. 

Har I tænkt på at lave nichesites?
Nej det har vi ikke rigtig. Vi tror simpelthen ikke på at postmand-dating eller kæledyrsdating virker. Vi tror simpelthen det er for småt. Ihvertfald i Danmark. 

Har de internationale datingsider været forbi for at købe? Hvorfor har I ikke solgt?
Ja det har vi. Første gang de ringede gad vi ikke snakke med dem. Det har været store selskaber, blandt andet et af dem der investerede i Ebay, og vi sagde bare nej. Til sidst begyndte vi at tage dem ind og snakke med dem, men da det oftest er dem der henvender sig, kommer de med en pris, og vender så tilbage med en højere. Prisen har endnu ikke været høj nok.

Ser du Facebook som en tiltagende trussel? Det underminerede vel praktisk talt Arto?
Den wipede Arto og DKBN. Men i forhold til Dating vil jeg sige modsat, faktisk. I år har været vores bedste år indtil nu.
Jeg tror at Facebook har skolet folk i konceptet i at have en online profil. Når folk kender det fra Facebook, er hoppet til at lave en datingprofil ikke så stort længere. Folk er mere vant til at eksponere sig selv på nettet. 
Facebook fungerer egentlig meget godt til at lave pickups. Men det er ligesom at tage fat i en pige på gaden. På Dating søger folk det.

Tænkt case: Lad os sige at man henvender sig til en pige på Scor, på Dating og på Facebook. Spørgsmålet der stilles alle steder: Vil du være med til anal-sex?
- På Scor vil hun formentlig ikke blive sur, men skrive at det ikke lige er noget for hende.
- På Dating ville hun blive halvsur og tænke sådan en nar.
- Fik hun den på Facebook ville hun melde det til politiet.

Det handler om hvilket mindset man er i. Og når man er på Dating er mindsettet at man er single og man ser åbent på henvendelser. Facebook er ikke det samme. Jeg tror ikke at Facebook umiddelbart ville kunne erstatte Dating.
ANNONCE
"Det er svært at bruge så mange penge når man selv ejer natklubberne." - Morten Wagner om 100.000 kroners-byture - Morten Wagner [Månedens Mand] "Det er svært at bruge så mange penge når man selv ejer natklubberne." - Morten Wagner om 100.000 kroners-byture
Kan du prale af at have brændt mere end 100.000 af på en bytur hvor I var under 10 mennesker?
En gang i Miami.. (tænkepause) Under 10 mennesker? Nej det kan jeg ikke prale af. Så meget bruger vi ikke. Generelt fyrer jeg ikke mange penge af i byen. Det er svært at bruge så mange penge når man selv ejer natklubberne.

Vi har hørt et rygte om at du har været sammen med over 500 kvinder, er der hold i det? Mange har nok et par erobringer, der ikke har været lige praleværdige.. Hvor stor en del af dem var drop-dead-gorgeous?
Langt de fleste! På en skala fra 1-10 vil jeg sige de alle har været 7 eller over. Hvis de har været grimme, tog jeg afsted igen.

Man skal lige forstå at det her var da vi startede Dating op, det var fra da jeg var 26 - 30 eller deromkring og det er ikke sådan mit liv foregår nu. Mit liv er ikke endeløse erobringer, men sådan var det jo dengang. Lige pludselig bød den her mulighed sig via Dating - det var simpelthen et overflødighedshorn af kvinder der bare skrev løs til en. På et tidspunkt havde jeg tusinde beskeder fra piger, fordi der havde været en artikel i et eller andet blad... 

Er det så fordi du er en vild pick-up artist eller er det fordi mange kvinder tænder på magt og berømmelse?
Hmm... Det er nok en kombination. For på det tidspunkt havde jeg jo ikke så mange penge. Selvfølgelig har det hjulpet at jeg var "ham fra Dating". Men jeg har været god til at picke damer op. 

Hvad synes du om pick-up artists og scorecoaches?
Jeg synes det er en god idé. En rigtig god idé faktisk, jeg har også tænkt på at vi skulle lave det igennem Dating.dk. Rigtig mange fyre taber det hele på gulvet når de står i situationen. Det så jeg også som bartender. Jeg kender mange som har svært ved at finde en kæreste, hvor jeg bare tænker: Hvis jeg nu bare kunne sidde i en snegl i øret og sige "Lad nu vær med at vise de billeder af dine børn. Lad være med at sige at din ekskone forlod dig, når du sidder i den her situation. Find en anden at snakke med det om. 

 Vær sjov og morsom og engageret. Lyt til hende og giv hende modspil og den slags ting. Så har du en chance.
Jeg tænker især, at det egentlig ikke er så vigtigt hvad det er der bliver sagt. De her scorecoaches hviler ekstremt i at det de har lært virker. Så tror man på sig selv, og det er DET piger tænder på.

De der private billedalbum I har på Dating.dk - bliver man ikke bare en smule frisket til at lure lidt på dem?
Nej. Det kunne vi aldrig finde på. Men, alle billeder går igennem en godkendelsesproces så der ikke ligger noget ulovligt på vores servere.

Har I tal på hvor mange par der er ført sammen igennem Dating.dk?
Det har vi ikke. Vi er sikre på det er ved at være over 50.000, men det er et bud. Vi møder hele tiden folk der har fundet hinanden på Dating. 

Bliver folk længere sammen hvis de har fundet hinanden på nettet?
Hvis du møder en pige stangstiv i byen eller i en elevator og tager med hende hjem, kan det ske du bliver kærester med hende fordi det var god sex eller fordi hun var sød eller den slags. Men chancen for at ramme ved siden af er større.
Hvorimod hvis man skriver med hende først, så er der større chance for at man finder hvad man leder efter.
ANNONCE
Morten Wagner [Månedens Mand]
Hands down: Har du tjent penge nok til at kunne leve resten af dit liv uden at arbejde - hvis du ville?
Jeg tror det er meget tæt på at jeg kan leve af renterne alene, ja. 

Hvilken øl drikker du?
Corona.

Brunetter eller blondiner?
Blondiner!

Hvis du fik mulighed for at rådgive den gennemsnitlige danske mand til succes i livet, hvordan skulle det så lyde?
For det første: Find noget du virkelig tænder på at lave. Hvis du er glad og engageret kommer alt det andet lige så stille. 

Man kan sige at der er tre ting der skal til for at være lykkelig i livet:
1. Der skal være nogen at holde af.
2. Der skal være noget at lave.
3. Der skal være noget at se frem til.

Det er de tre kriterier jeg mener der skal til. Analysér dig selv i de tre kriterier - hvis alle er opfyldt kan det sgu ikke blive meget bedre. 

Da jeg kom ind i jeres reception sad der nogle virkelig smukke piger bag skrivebordene... Har I kun smukke piger ansat i Freeway?
Ja. Vi ansætter kun kønne piger.
ANNONCE
Morten Wagner er 41 år og stammer fra Viborg. I øjeblikket bor han i Schweiz.
Sammen med hans partnere har han banket en række af succesfulde IT-virksomheder op, med Dating.dk som frontløber og under virksomheden Freeway.

Selvbiografien; Datingkongen, udkommer på forlaget Turbulenz og er på 256 sider.

Vi trækker lod om 2 bøger blandt deltagere i konkurrencen nedenfor.
ANNONCE
Del
Deltag i konkurrencen
Konkurrencen er slut - det er ikke muligt at deltage længere!

Seneste nyt