Connery

Iværksættere lancerer bæredygtige læderjakker

Tre herrer fra Nordjylland er i disse dage ved at udforske den reelle efterspørgsel på deres bæredygtige fashion projekt: Better World Fashion. 

Better World Fashion er baseret på en bæredygtig model, hvor der skabes nye skindjakker ved at genbruge gamle. 

"Vi indsamler brugte skindjakker, klipper dem op, renser skindet, og vores danske systue syr nye smarte jakker til både mænd og kvinder. Alt - fra foret til emballagen - er af genbrugsmaterialer, og det er utroligt vigtigt for os! Tekstil- og skindbranchen er blandt de absolut mest forurenende industrier i verden, så hele forretningsmodellen i Better World Fashion er baseret på bæredygtighed", forklarer marketingansvarlig, Reimer Ivang.

Better World Fashion lancerer til start seks forskellige modeller, tre damejakker og tre herrejakker. Og den initielle efterspørgsel føler de i en meget kontant form, i den crowdfundingkampagne der blev lanceret på Kickstarter i mandags. Målet for kampagnen er sat på 150.000 kroner, og i løbet af de første tre dage er de første 25 % i hus. 

Det er ikke så underligt, at jakkerne ryger hurtigt over disken, for i kraft af de forskellige bidragspakker, er det muligt at købe en ny læderjakke for rundt regnet 2000 kroner. For en bæredygtig læderjakke. Produceret i Danmark. 

ANNONCE
Iværksættere lancerer bæredygtige læderjakker

Alle de gode intentioner gør det dog ikke alene, og heldigvis er deres designs gode og ret varierede, tjek bare den bike-inspirerede 'Peter' jakke, på billedet her.  

Jakke på leasing-aftale

 "Når man køber en jakke hos Better World Fashion, køber man kun brugsretten. Skindet er vores, så når man er træt af jakken, sender man den tilbage til os, så den kan blive sprættet op og indgå i nye jakker. Ved at returnere jakken får man rabat på sin nye jakke. På den måde er der en "gulerod", der sikrer, at vi ikke bidrager til de tonsvis af gode og brugbare tekstiler, der lander på lossepladsen hvert år," påpeger Reimer Ivang. 

Af samme grund har Better World Fashion gjort det muligt at lease sin jakke - fuldstændig lige som man privatleaser en bil. Så betaler man en månedlig leje, og de moderigtige, der ofte skifter garderoben ud, kan få ny, smart jakke flere gange om året - blot de returnerer deres "gamle" jakke. 

Better World Fashion's jakker sælges kun på nettet, og de tre initiativtagere drømmer om, at mode- og miljøbevidste forbrugere over hele verden vælger skindjakker fra den danske virksomhed. 

ANNONCE

Er 'bæredygtig' ikke bare et buzzword?

Bæredygtighed kan være mange ting, og for yderligere at understrege bæredygtigheden af de upcyklede jakker, har trioen fået lavet beregninger, der viser miljøbelastningen af henholdsvis en nyproduceret læderjakke, og en Better World Fashion læderjakke. 

Forskellen kan ses på grafikken herunder, og den taler sit eget klare sprog, især når man er klar over følgende forbehold: Sammenligningen er udført på nyt skind, nyt polyester og nyt metal kontra genbrugt skind, polyester af genbrugsmateriale og genbrugt metal. Der er udelukkende indregnet ressourceforbrug i relation til produktion af skind, polyester samt knapper og lynlåse. Ressourceforbruget der er forbundet med, at køer på marken drikker vand eller, at det koster ressourcer, at grave malm op af jorden er altså ikke medtaget. 

ANNONCE
Iværksættere lancerer bæredygtige læderjakker
Better World Fashion

Web: Betterworldfashion.dk

Kickstarter: Gå til kampagneside

Iværksat af: Kresten Thomsen (Daglig leder for Aalborg Karneval), Karsten Moos Lund (Mode- og tekstilekspert) og Reimer Ivang (Underviser i marketing ved Aalborg Universitet.)

Del

Seneste nyt