Connery

Brandy Ale Xander [Ugens Drink]

Hvis du ikke rigtigt har prøvet de der ølcockatails endnu, så kom igang!

Idéen om at mikse drinks af øl er faktisk flere hundrede år gammel og opstod i 1800-tallets England. Her blev den første ølcocktail, Shandy, opfundet, som man stadig kan få på enhver engelsk pub med respekt for sig selv. Nyfortolkningen af ølcocktailen har været en stærk trend i USA i nyere tid, mens man også har eksperimenteret med fænomenet på tværs af Europa i flere år. 

ANNONCE
Brandy Ale Xander [Ugens Drink]

Ølcocktailen kombinerer nemlig det bedste fra to verdener på helt unik vis. På GILT har man, efter man indførte ølcocktailen på menuen, oplevet stor efterspørgsel blandt gæsterne på ølcocktails. Peter Altenburg forklarer: 

”Der er en ganske særlig balance mellem bitterhed og sødme i øl, som man ikke finder i mange andre produkter. Det har noget at gøre med, at øl er et sammenbragt og mere gennemarbejdet produkt. Denne balance samt øllets humle bringer helt fantastiske smagsnuancer frem i cocktails. Derudover giver øllet meget blødere bobler end andre kulsyreprodukter. ”

Husbryggeriet Jacobsen og likørdynastiet Peter F. Heering har i samarbejde med Peter Altenburg udviklet en ølcocktail til vinterens mørke aftener, der demonstrerer ølcocktailens unikke smagssamspil. Den eksklusive ølcocktail er lavet med udgangspunkt i cocktailklassikeren, Brandy Alexander.

ANNONCE

Opskrift: Brandy Ale Xander

30 ml Coffee Heering
Jacobsen Brown Ale
20 ml Cognac
20 ml fløde

Fremgangsmetode:

Alle ingredienser (på nær Jacobsen Brown Ale) hældes i en shaker, som shakes uden is i 5 sekunder. Herefter tilsættes is og rystes hårdt i maks. 10 sekunder. Isen sies fra og hældes i et rockglas. Cocktailen toppes med Jacobsen Brown Ale.

ANNONCE
Del

Seneste nyt