Connery

BOLS

Historien om Bols

Bols er et af verdens ældste likørbrand, som stadig er i produktion. I 1575 udviklede grundlæggeren, Lukas Bols, de første likører.

Krydderier og urter fra hele verden blev bragt til hans destilleri i udkanten af Amsterdam, som på det tidspunkt var ved at udvikle sig til et afgørende centrum for virksomhedsudvikling og verdenshandel.

Omkring 1612 byggede Lucas Bols" søn, Jan Jacob Bols, et nyt destilleri, og Bols voksede sig hurtigt til den omfattende likørserie, som kendes i dag.

Efter udviklingen af likørerne kom den hollandske specialitet genever på markedet, og senere fulgte gin og vodka.

I generationer forestod Bols-familien ledelsen af destilleriet, men i 1816 var der ikke flere familiemedlemmer af "ægte Bols-blod" at overdrage ledelsen til, og destilleriet blev solgt med en klausul om, at navnet Bols altid skulle knyttes til destilleriets produkter.

Igennem generationer har Bols levet ud fra overbevisningen, at hemmeligheden ved en god cocktail bunder i brugen af de bedste ingredienser. Råvarerne i Bols er derfor udelukkende baseret på naturlige råvarer. Samtidig er kontrollen ved hver produktion meget omfattende, så produktets ensartethed er sikret.
ANNONCE
BOLS
Alle Bols-varianter er baseret på følgende råvarer:

 • Frisk frugt

 • Essentielle olier

 • Aromatiske olier fra frugtskaller

 • Naturlige sukkerstoffer

 • Destilleret alkohol i stedet for vinbaseret alkohol

  På verdensplan er Bols placeret blandt de 3 største likørserier og sælges i flere end 100 lande.

  Hvis al denne drink snak skulle have fristet smagsløgene er der her lidt lækkert at gå i gang med:

  Raspberry Martini

  7 cl Bols Vodka

  2 cl Bols Raspberry liqueur

  3 stænk Orange Bitter

  10-12 friske hindbær

  2 cl sukkersirup (2 dele sukker opløst i 1 del vand)

  Bland alle ingredienser i en shaker, mos forsigtigt de friske hindbær i shakeren, tilsæt is og ryst godt sammen. Si derefter drinken over i et afkølet cocktailglas.

  Brandy Alexander

  3 cl Bols Cacao Brown

  4,5 cl cognac, evt. Rémy Martin VS Grand Cru

  6 cl fløde

  Alle ingredienser hældes i en shaker med is og rystes godt sammen. Si derefter drinken over i et afkølet cocktailglas og pynt evt. med revet muskatnød.

  Ønsket en mere "frozen" udgave bruges 2 skefulde vanilieis i stedet for fløde, og drinken serveres i et højt vinglas med knust is.
ANNONCE
BOLS
Tequila Sunrise

1,5 cl grenadine

6 cl tequila

12 cl friskpresset appelsinjuice

Hæld først tequila i højt glas, dernæst appelsinjuice. Afslut med grenadine, som hældes forsigtigt ned langs glassets kant over bagsiden af en ske. Grenadinen falder til bunds. Pynt med en appelsinskive, rør forsigtigt rundt og nyd 'solen stå op'!

Gin Rickey

4,5 cl gin

2 cl friskpresset limejuice

Mineralvand

Gin og limejuice shakes med is, sies over i et højt glas med frisk is og der fyldes op med mineralvand. Pynt med frisk citronskræl og server straks.
ANNONCE
Del

Seneste nyt