Connery

Test: Samsung A52 5G

Hvor meget smartphone kan man egentlig få for 3200 kroner? En del...

5 ud af 6 stjerner

Hvor meget smartphone kan man egentlig få for 3200 kroner? Hvis man kigger på Samsungs nye Galaxy A-serie, altså den der placerer sig i mellemsegmentet og ligger en tand under S-serien, er svaret: En hel del. 

I løbet af de seneste år, har Samsung gjort en ekstra indsats, for at gøre deres billigere smartphones mere eftertragtede, og i den nye Samsung Galaxy A52 5G, bliver der tjekket af i et væld af bokse, som gør den nye smartphone til et smart valg. 

ANNONCE
Test: Samsung A52 5G

Det er helt tydeligt at der er sket noget, når man kigger på designet af A52. Fra fronten ser man et design der minder en hel del om den nye Samsung Galaxy S21-flagskibsserie - med holepunch selfiekamera og en skærm der trækker godt ud mod kanterne af smartphonen.

På bagsiden der er lavet af et stykke formstøbt plastik, er det det store quad-cam setup der stjæler fokus - og det store kamerasetup er placeret på en måde, så A52 syner som en flagskibsmodel - uden helt at være det. Man kan dog godt se at der er benyttet billigere materialer på denne smartphone end i 10.000 kroners-klassen, men konstruktionen er rent faktisk rigtig holdbar, og tåler flere tæsk end en dyrere smartphone - og det er et plus i vores optik. 

ANNONCE
Test: Samsung A52 5G

Samsung A52 5G bygger på Qualcomms Snapdragon 750G, og det er en af de ting der gør at smartphonen her kan holde en lav pris - det er altså ikke den absolut bedst performende processor, men den har en 8-kernet processor og kraft nok til både at understøtte et godt kamera og selvfølgelig en 5G-forbindelse. 

ANNONCE
Test: Samsung A52 5G

Den billige smartphone tjekker flere bokse af, som man oftest kun ser i de dyre flagskibsmodeller: Her er blandt andet blevet plads til en lynhurtig 6.5" skærm med 120 Hz opdateringshastighed, og et kamera, der både kan skyde fotos med dybdefunktion - og er udstyret med optisk billedstabilisering. Kameraet er faktisk så godt, at det fejer benene væk under topmodeller fra så sent som 2019, og det er en feature i sig selv. 

Der er også ultravidvinkelkamera og et makrokamera, så muligheden for at fange billeder af både smukke landskaber og små detaljer på tæt hold, altid er ved hånden. 

ANNONCE
Test: Samsung A52 5G

A52 er også vandsikker med en IP67-certificering og så har den et stort 4500 mAh-batteri, der takket være det knapt så krævende chipset, giver strøm til to dage ved normalt brug. Og så er der selvfølgelig fingeraftryksscanner af sensor-typen, så du er dækket ind på let let og smooth sikkerhedsstyring.

ANNONCE
Test: Samsung A52 5G

Alle disse ting er pakket ned i en smartphone der ikke koster mere end 3.199,- kroner og det er seriøs smæk for skillingen, i en smartphone der uden problemer kan klare alle de hverdagsopgaver, man vil udsætte den for - selvfølgelig kan det fås bedre, men så er man også nødt til at punge ekstra ud - og så er spørgsmålet: Hvor meget vil du betale for features som trådløs opladning, en hurtigere processor og glas på bagsiden af telefonen?

Oven i købet får man i A52 en feature, som toptelefonerne fra Samsung ikke er udstyret med: En indgang til 3.5 mm jackstik, så man kan koble et godt gammeldags kablet headset til sin Android.  

Pris og tilgængelighed

Som nævnt flere gange, koster Samsung Galaxy a52 5G 3.199,- kroner. Modellen er udstyret med 128 GB lagerplads og 6 GB RAM. Farverne, de fire slags, hedder: Awesome Black, Awesome White, Awesome Violet og Awesome Blue (Testmodellen).

ANNONCE
Samsung A52 5G - Specifikationer

Styresystem: Android 11
Mål: 75.1x159.9x8.4mm
Vægt: 189 gram
Skærm: 6.5" FHD+ AMOLED Display 1080x2400 pixel, 120 Hz
Frontkamera: 32 MP
Hovedkamera: 64MP + 12 MP + 5 MP + 5MP, OIS.
Chipset: Qualcomm Snapdragon 750G, Octacore
Hukommelse 6GB RAM
Lagerplads: 128GB - mulighed for 1000 GB med MicroSD kort
Batteri: 4.500 mAh, USB-C opladning
5G: Ja
Vandtæt: IP67 certifikat - 1 meters dybde i op til 30 minutter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt