Connery

Test: Dyson Pure Cool TP04 - Det her er en smart ventilator!

Dysons ventilator-tårn renser også luften

6 ud af 6 stjerner

Dyson Pure Cool TP04 er to produkter i en: Det er en ventilator - og en luftrenser. 

To-i-en pakken fra Dyson har vi haft på test over de seneste par uger, og selvom en ventilator som oftest ikke er det mest ophidsende elektronikprodukt, har sommerens varme vist sig, at den er guld værd - og så er der også lige den ekstra krølle, at Dyson har for vane at gå all in på både produktdesign og små ingeniørmæssige genialiteter, og det gælder også for dette kombinerede rense- og køletårn. 

Som et state-of-the-art Dyson-produkt er Pure Cool TP04 pakket med ekstra features som et digitalt farvedisplay, en lækker lille fjernbetjening og selvfølgelig total frihed, til også at styre maskinen gennem wifi, fra Dyson Link-appen. Altså er der rigeligt at gå til for gadgetfolket. 

Den 105 centimeter høje Pure-Cool blæser har et pænt design, i hvert fald så pænt som det næsten bliver, når vi taler om ventilatorer, den søjleformede blæser leverer potente vindstød fra motoren, der har intet mindre end 10 styrketrin - og mulighed for 360-graders rotation - den kan altså næsten, men kun næsten, dreje rundt om sig selv. 

ANNONCE
Test: Dyson Pure Cool TP04 - Det her er en smart ventilator!

Dyson Pure Cool er ikke en air condition-maskine. Den foretager ikke nogen form for køling, ud over det der sker, når luftens sættes i bevægelse - det kunne man ellers godt tro, ud fra navnet, der antyder noget ala ren køling. Navnet Pure Cool er simpelthen så lige ud af landevejen, at man hos Dyson har taget maskinens to funktioner, og trukket dem sammen i navnet: Pure for purifier (luftrenser) og Cool for ventilationsfunktionen. 

Luftblæseren med dysons design uden et synligt møllehjul, er særligt smart, fordi den ikke tager særligt meget plads i rummet, hvor den placeres, en konventionel ventilator ville optage mere fysisk plads, end det er muligt her - men Pure Cool er stadig i stand til at flytte meget luft: Luftgennemstrømningen i maskinen kan leverer 1044 kubikmeter i timen - på højeste trin. 

På kraftigste indstilling afgiver Dyson 63 dB - og det er selvfølgelig noget man kan høre i et rum, men alligevel fik det mig til at mindes min gode gamle PS4 Pro, som larmede som om den var en stor ventilator... Med Dyson maskinen, kan man heldigvis selv styre, hvor meget blæseren må larme - forstået på den måde, at de lavere indstillingstrin på maskinen ikke skaber nær så meget larm, som eksempelvis en PlayStation

ANNONCE
Test: Dyson Pure Cool TP04 - Det her er en smart ventilator!

Ud over ventilatoren, skal vi også lige vende luftrenseren. Luftrensere har fået en stadig større betydning over de seneste års tid, hvor mange har benyttet luftrensere som et ekstra værn mod blandt andet Corona-virus - og samtidig sørger for et bedre indeklima, eksempelvis på hjemmekontoret, hvor mange jo som bekendt, ahr brugt rigtig meget tid i løbet af det seneste år. 

Dyson TP04 er en ganske kompetent luftrenser, der benytter en kombination af et HEPA-filter, et aktivt kulfiber og et elektrostatisk HPP-filter - alle elementer der aktivt renser luften, som ventileres ud gennem ventilatoren. 

ANNONCE
Test: Dyson Pure Cool TP04 - Det her er en smart ventilator!

Hold styr på luftkvaliteten fra mobilen

Jeg bilder mig ind, at jeg sagtens kan fornemme at luftkvaliteten er bedre, efter ventilatoren har kørt i noget tid - men det kan måske i lige så høj grad tilskrives, at luften har været i bevægelse og føles friskere. Heldigvis behøver man ikke at føle sig til det - for med den indbyggede luftkvalitetssensor, kan man løbende følge udviklingen af luftkvaliteten, gennem Dyson Link appen, som TP04 understøtter. 

Så snart man har sat strøm til Dyson Pure Cool, kan man koble maskinen op til internettet - dette sker via Dyson Link appen, hvor man efter at have koblet ventilatoren til internetforbindelsen i hjemmet, løbende kan holde øje med en række parametre, der viser den forholdsmæssige udvikling, i luften der gennemstrømmer maskinen. 

Her kan man tjekke op på forurendende partikler (VOC), NO2, temperatur, luftfugtighed, forekomsten af mikropartikler i forskellige størrelseskategorier - eller bare en samlet graf for luftkvaliteten. 

Det er sådan en ting, der gør det muligt at nørde i dybden med planlægningen af ventilatorens program og placering. 

ANNONCE
Test: Dyson Pure Cool TP04 - Det her er en smart ventilator!

Det alvorligt smarte

Når Pure Cool nu er blevet koblet til hjemmenetværket, giver det selvfølgelig en mulighed, som man ikke finder i alt for mange ventilatorer på markedet: Man kan nemlig koble den op med smart-home funktioner. 

Her kan Pure Cool forbindes med blandt andet Google Home, og automatiseres til nærmest total grad. Men det er selvfølgelig ikke nødvendigt, for hvis ikke man har mod på at grave helt ned i smart home-opsætninger, fungerer Dyson Link appen også som en særskilt styring til ventilatoren, og her har man selvfølgelig de samme muligheder for kontrol, som med den lille fjernbetjening, der også følger med apparatet - i modsætning til fjernbetjeningen, kan man med appen styre ventilatoren fra hvorsomhelst, så længe der er en internetforbindelse at trække på . Og det føles helt genialt, at kunne skrue ventilatoren op på max, når man forlader arbejdet, for at køre hjem, på en dag hvor der lige pludselig er blevet ground zero for en hedebølge.

Det smarteste

Man kan hurtigt lade sig løbe af med begejstring over smartfunktioner, bevares - men det smarteste ved Pure Cool TP04, er i virkeligheden noget helt andet: Nemlig autofunktionen. 

Takket være de interne sensorer, behøver man slet ikke at tage stilling til, hvilket styrketrin og hvor meget spredning, som ventilatoren skal arbejde med - hvis man indstiller den på auto, kører den sit helt eget løb - og den kører det rigtigt godt. Her føler Pure Cool på luften, og sætter selv gearet, alt efter hvordan luften omkring den opfører sig - så har der været os i køkkenet, eller har varmen banket luften op til en ulidelig stilstand, ja så kan ventilatoren faktisk selv klare det hele. 

ANNONCE

Dyson Pure Cool TP04 er en rigtig vellykket blæser, som har en stor effekt til trods for en faktisk kompakt størrelse (og en højde på 1 meter, selvfølgelig), at den også i tilkøb er en af de mere vellykkede vellykkede luftrensere til privat brug, er helt sikkert en stjerne værd - og så er der ekstremt meget af lege med i de smarte funktioner, som flytter anskaffelsen af ventilatoren fra at være et lidt kedeligt, nice-to-have produkt, til en gennemdyrket gadget, som faktisk, og det er sjældent sagt om en ventilator; kan anspore til samtale.

ANNONCE
Dyson Pure Cool ventilatortårn

Modelnavn: TP04

Luftgennemgang: 1044 kubikmeter/timen

Lydniveau: Max 63 dB

CADR-værdi (røg, pollen, støv) 361

Funktioner:

Aktivt kulfiber med udskiftningsindikator

HEPA-filter

elektrostatisk HPP filter

Timer-funktion

Sensor til luftkvalitets-måling

Nightmode

Højde 105,4 cm

Bredde 22.3 cm

Vægt: 5 kg


Pris: Aktuel vejl. salgspris: 4.590 kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt