Connery

Audi RS Q8: "Vores kraftigste Q-model"

Audi Sport er ude med en kæmpe RS-SUV

Los Angeles Auto Show er sted for mange verdensnyheder... I år er Audi klar, med en af de mere kraftfulde: En Audi Q8 i RS-variant. 

Audi RS Q8, som den hedder, er den første version af Audis største SUV-model Q8, der får en gennemgang fra sportsafdelingen... 

Hjertet i den nye vogn er en 4 liter stor, otte-cylindret biturbo-motor, med mildhybridsystem. 

Det giver 600 hestekræfter og et drejningsmoment på 800 Nm.

Den store RS SUV er pænt hurtig. 0-100 km/timen er opgjort til 3.8 sekunder.

ANNONCE
RS Q8

Første af sin slags

Oliver Hoffmann der er CEO for Audi Sport GmbH fortæller begejstret om den nye tilføjelse: "For første gang i vores 25-årige historie med Audi RS-modeller introducerer vi en stor SUV-coupe med gener fra en ægte high-performance sportsvogn. Med sin biturbo V8-benzinmotor er Audi RS Q8 den prestigefyldte spydspids i RS-modelfamilien."

Tech, performance og effektivitet

Den nye vogn er ikke bare kraftfuld, men også (nødvendigt) effektiv, det sker blandt andet takket være mildhybridsystemet (MHEV) der lader bilen rulle videre i op til 40 sekunder med motoren slukket, ved hastigheder mellem 55 og 160km/t. 

RS Q8 har også Quattro permanent firehjulstræk, firehjulsstyring, 8-trins tiptronic automatgearkasse, Cylinder on Demand (COD), selektiv momentstyring og differentiale og meget mere. 

Audi Danmark forventer at introducere Audi RS Q8 i løbet af første kvartal 2020. Priser og udstyrspakker er endnu ikke fastlagt. Tysk startpris er 127.000 euro. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt