Connery

Test: JBL Quantum One - JBL er dykket ned i gamingbranchen

Mangler du et personligt lysshow?

4 ud af 6 stjerner

JBL er ikke et mærke man umiddelbart forbinder med gaming, men kombinationen af den stadig stigende interesse for e-sport og JBL's meget drastiske skridt mod at være et råbende ungt mærke, har resulteret i et faktisk ganske habilt gaming-headset, som skriger 'GAMING' i ørerne på både bæreren - og alle der ser det. 

Headsettet der har en aktuel salgspris på 1.899 kroner, bevæger sig i de øvre lag af gamerheadsets - og JBL's lange historie med at udvikle signaturlyd, kommer mærkets første gamerprodukt til gode. 

ANNONCE
JBL Quantum One - Test: JBL Quantum One - JBL er dykket ned i gamingbranchen JBL Quantum One

Quantum One er et chunky headset, som er udstyret med en fin aftagelig boommikrofon - og et bar baspumpende 50 mm drivere, som leverer masser af bas - præcis som man kunne forvente af JBL. 

Man er her gået all-in på 'gaming' og hovedtelefonerne er derfor udstyret med fuld konfigurerbart LED-belysning - som nogen elsker og andre hader - og en række rigtig pæne lydfunktioner oveni. 

ANNONCE
JBL Quantum One - Test: JBL Quantum One - JBL er dykket ned i gamingbranchen JBL Quantum One

Sættet kan kobles med både 3.5 mm jack-stik og USB-C, og størstedelen af funktionaliteten gemmer sig selvfølgelig i et USB-tilsluttet headset til en PC: Her leverer de indlejrede DTS-lydprofiler nemlig en yderst overbevisende virtuel 7.1 surround fra de to store drivere. 

Men man får også aktiv støjreducering. 

Selve headsettet har styring til både volumen, støjreducering, og mikrofonstyring, hvilket er både fint og forventeligt. 

Den helt store lydkonfiguration kommer i JBL's gratis software, der tillader equalizer styring i 8 bånd, og også her lader dig kalibrerer surround-oplevelsen, som til enhver tid kan kalibreres efter dit hovede. 

ANNONCE
JBL Quantum One - Test: JBL Quantum One - JBL er dykket ned i gamingbranchen JBL Quantum One

På lydsiden er JBL Quantum One leveringsdygtig i en fantastisk dybde - men også en pæn klarhed, og frekvensrammen spænder fra 20 Hz til 40 kHz. 

JBL Quantum One er på mange måder et rigtig vellykket første skridt ud i gaming-området for JBL, men selvom headsettet også er kompatibelt med konsoller - er det altså ved PC-gaming, at man låser op for hovedtelefonernes ægte værdi: Og altså er hovedtelefonerne et fornuftigt sats for PC-gamere - men alt for dyrt i forhold til funktionalitetet, hvis man er i markedet for et rendyrket headset til gaming på Xbox eller PlayStation. 

ANNONCE
JBL Quantum One
Del

Seneste nyt