Connery

Test: EPOS H3 Hybrid

Epos H3 Hybrid kan løfte alle konventionelle gaming-cases i et headset

5 ud af 6 stjerner

Epos har for længst selv droppet den dobbelte branding, men for en sidste gang og nytilkomne, er det værd at nævne, at lydmærket der nu hedder EPOS, er videreleveringen af det gamle Sennheiser Gaming mærke - for en stund, og mens Gamle Sennheiser-modeller blev omdøbt, stod der EPOS Sennheiser på produkterne. Det punkt er vi nu forbi. 

Men hvor er det dejligt, at nogle af de bedste lydprodukter til gamere er på danske hænder og ingeniørkræfter: Steelseries startede dansk er er blevet det igen - og EPOS, ja det er også dansk. Og jeg vifter lidt med flaget i dag, for de nye gamerphones EPOS H3 Hybrid, er et super blæret produkt. 

Det er ikke fordi H3 Hybrid er creme-de-la-creme, men det er et virkeligt gennemtænkt og multianvendeligt headset til gamere, der gerne skifter mellem platforme. 

Så lad os dykke ned i det. 

ANNONCE
Epos H3 Hybrid kommer selvfølgelig med både USB-kabel og 3.5 mm minijack kabel i en pæn og filterfri kvalitet - Test: EPOS H3 Hybrid Epos H3 Hybrid kommer selvfølgelig med både USB-kabel og 3.5 mm minijack kabel i en pæn og filterfri kvalitet

Epos H3 Hybrid er vel egentlig baseret på EPOS H3, et fornuftigt prissat ikke-så-meget-pis headset til 799 kroner, som er kablet, har god lyd og en for prisklassen; god mikrofon. 

H3 Hybrid er et andet dyr. 

Det er stadig et kablet headset - med USB-kabel til den gode digitale PC-forbindelse, og et analogt jack-kabel til den direkte opkobling til spillekonsoller. Men det er ikke det eneste. 

H3 Hybrid får sit navn, fordi det også er trådløst. Hele fidusen i både kabling og trådløs, er at man kan koble sig op på to lydkilder på samme tid, og det fungerer rigtigt godt i et væld af anmeldelsesmuligheder, også hvis du streamer - eller bare chatter med vennerne et andet sted, end platformen du gamer fra. 

ANNONCE
Test: EPOS H3 Hybrid

Lydkvaliteten fra de lukkede ørekopper er god. Man kan godt høre, at der har været en fokus på at fremhæve både bas og diskant, det er et fint greb, hvis der ikke er penge til at levere høj kvalitet over hele linjen - men det er lykkedes EPOS rigtigt godt, at skabe en lydprofil, der ikke formudrer mellemtonerne, og så er det selvfølgelig også vigtigt at have god opmærksomhed på frekvensområder som er så tungt anvendt i gaming. Vi behøver nok ikke at have et ekstemt velbalanceret akustisk lydbillede i et gamerheadset, der ikke koster en halv bondegård. 

Når hybridfunktionen er i brug, altså kablet til gamingplatform og opkoblet på Bluetooth, kan man trække op til 19 timers spilletid ud af sættet ved analogt-forbundet konsolgaming - eller op til 37 timer på ren Bluetooth. Hvis H3 Hybrid er tilkoblet en PC med USB, er det uendeligt - her lader den nemlig mere end den bruger. 

På samme tid har disse gaming-phones også en aftagelig boom-mikrofon, som igen er god: Ikke best-in-class, men fint så langt, så man sagtens kunne tage den med på Twitch i et begynderstadie. No sweat. 

Skulle man have fjernet boom-mikrofonen og glemt hvor den er, er der oven i købet en ekstra indbygget mikrofon i den venstre lydkop på sættet - og det er bare et ekstra plus, hvis man har hang til at forlægge små dimser. Den interne mikrofon er godt nok ikke så god som boom-mikrofonen, men den er der. 

ANNONCE
Test: EPOS H3 Hybrid

Det er værd at bemærke, at konstruktionen og materialevalget i Epos H3 Hybrid er spitzenklasse. Det er godt nok primært en plastkonstruktion, men overfladebehandlingen giver et godt feel, drejehjulet til lydstyrken er tilpas taktilt og så er headsettet forholdsvist let. 298 gram. Behageligt at bære - og let at tilpasse i størrelsen.

Hybrid-funktionaliteten, muligheden for de to lydkilder på samme tid, er set før. Det er en af de ting, der gør Steelseries Arctis Pro Wireless til et af de mest elskede gamerheadsets - og det er noget der kan gøre H3 Hybrid voldsomt populært. 

Mens det førnævnte headset benytter trådløs teknologi over hele linjen (til en salgspris på mindst 2.400 kroner), gør Epos det på budget - og det har også en anden fordel: Som flittig konsolgamer har jeg et dedikeret analogt headset, som jeg bruger i min PlayStation controller - og et andet headset til min PC, og så et par earbuds ved siden af det. Det løber hurtigt op. Epos H3 Hybrid kan løfte alle konventionelle gaming-cases i et headset. Godt tænkt!

 

Pris og tilgængelighed

Epos H3 Hybrid har en vejledende salgspris på 1.800 kroner - og kommer i den ene farve: Sort. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt