Connery

Er det en Dacia? Duster får nyt look

Dacia Duster får en seriøs overhaling i 2024

Meget kan man sige om Dacia - og meget er der allerede blevet sagt. Jeg kan til stadighed ikke lade være med at nynne "Another one bites the Duster", hver gang jeg læser navnet - så bilmærket har i hvert fald været effektive i deres markedsføring af bdugetvenlige biler. 

Dacia Duster har været et prisvenligt - og ja, måske lidt kedeligt, bilvalg gennem mange år. Selv er jeg varmet mere op til konceptet over de seneste par år - den faceliftede 2022-model hjalp på det.. Men nu sker der noget spændende, for den nye 2024 Dacia Duster kommer på en helty ny bilplatform - CMF-B, som blandt andet deles med Renault Cpatur, Clio og Dacia Jogger. 

Det betyder flere ting - men først og fremmest et nyt udtryk med en bil der godt nok har samme længde, men både er blevet bredere og lavere - med mere kabineplads og endnu mere bagageplads. 

ANNONCE
Dacia Duster 2024 - Er det en Dacia? Duster får nyt look Dacia Duster 2024

Den kommende bil lanceres med nye motorer - I Danmark forventer importøren at bringe en TCE 130 hk motor ind, en turbo-benzin motor, med manuel gearkasse, der kan trække bilen i både 2-hjulet og 4x4 version.

Der er stadig tænkt terrænkørsel ind i Dusteren, og de nye kofangere giver stejlere tilkørsel og afkørsel, mens den nederste del af bilen er pakket ind i (genanvendt) plastik, til at tage de værste tæske fra omgivelserne. 

ANNONCE
Dacia Duster 2024 - Er det en Dacia? Duster får nyt look Dacia Duster 2024

Kabinen er også helt ny, centreret omkring et 10.1" infotainment-system der understøtter Apple CarPlay og Android Auto. 

Den nye Davia Duster lanceres i Danmark i tre forskellige udstyrsmodeller: 

- Duster Expression (Media-control, digitalt førerdisplay, 17" fælge m.m.) 
- Duster Extreme (Modulære tagbøjler, vaskbart kabinestof, gummimåtter m.m.) 
- Duster Journey (klimaanlæg, elektronisk parkeringsbremse, nøglefri betjening, trådløs mobilopladning, 3D lydsystem og 18" fælge m.m.).

Dacia Duster 2024 forventes at lande i Danmark i foråret 2024. Renault Nordic har endnu ikke meldt danske priser ud. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce