Connery

Countrysanger og Blade-legende Kris Kristofferson er gået bort i en alder af 88 år

Hvil i fred.

Kris Kristofferson, den ikoniske sanger, sangskriver og skuespiller, er gået bort i en alder af 88 år. 

Født i 1936, slog Kristofferson igennem som sangskriver i 1970’erne og skrev nogle af countrymusikkens store klassikere, heriblandt "Me and Bobby McGee", "Help Me Make It Through the Night" og "Sunday Mornin' Comin' Down". Han blev hurtigt anerkendt som en af sin generations mest betydningsfulde stemmer inden for amerikansk country-musik. Kristoffersons grusede stemme og ærlige, poetiske tekster ramte mange, og han blev en central figur i countrymusikkens "outlaw"-bevægelse sammen med navne som Johnny Cash og Willie Nelson.

Udover sin bemærkelsesværdige musikkarriere, var Kristofferson også en succesfuld skuespiller. Han medvirkede i en række film, men mange husker ham især for hans rolle som Whistler i Blade-trilogien, hvor han assisterede Wesley Snipes i hans blodige eskapader i kampen for at befri verden for vampyrer.

Det var jo Marvels pendant til Alfred og Batman-dynamikken, hvor Whistler var lidt af en faderskikkelse for vampyrdræberen Balde.

I denne kultklassiker spillede han den aldrende våbensmed og mentor for vampyrjægeren Blade, spillet af Wesley Snipes. Whistler blev en elsket karakter og en vigtig del af Blade-universet, og Kristoffersons præstation var med til at give filmen dybde og menneskelighed.

Og lidt amerikansk bad-ass til hele puljen!

Udover sin rolle i Blade-trilogien medvirkede Kris Kristofferson også i den ikoniske film Convoy fra 1978, hvor han spillede lastbilchaufføren "Rubber Duck." Filmen blev et kultfænomen og et symbol på den amerikanske truckerbevægelse, og Kristoffersons rolle cementerede ham som en karismatisk actionhelt med en rå og rebelsk attitude. Convoy blev en af hans mest mindeværdige filmpræstationer og styrkede hans status som en alsidig skuespiller.

Kristoffersons alsidige talent gjorde ham til en unik skikkelse i underholdningsindustrien, hvor han skabte sig en plads både som countryikon og som en markant skuespiller. 

Kristofferson sov stille ind i sit hjem på Maui på Hawaii - hvil i fred.

ANNONCE
Del

Seneste nyt