Connery

Medie: PlayStation 5 Pro er en mærkbar forbedring

Med den snare lancering af PlayStation 5 Pro står Sony igen klar med en grafisk mid-konsol opdatering til at imponere gaming-verdenen med grafiske forbedringer, der er svære at overse. Men spørgsmålet, som mange gamere - og Sean Hollister fra The Verge rejser, er: Er den nye PS5 Pro egentlig prisen værd?

En af de første ting, der skinner igennem i Hollisters hands-on gennemgang, er, hvor markant PS5 Pro skiller sig ud grafisk - især hvis du sidder tæt på din skærm. Hollister bemærker, hvordan detaljer som individuelle græsstrå og partikelmængden på skærmen får et synligt løft sammenlignet med den oprindelige PS5. Konsollen tilbyder desuden valgfri 8K-opløsning og ray tracing, som er en gamechanger, især i spil som Horizon Forbidden West

Men som Hollister påpeger, er det ikke hele billedet. For selvom detaljerne står skarpere, og skygger og reflektioner forbedres med ray tracing, er det essentielt, at du sidder tæt nok på skærmen for virkelig at kunne bemærke forskellen. Når afstanden øges til 1,8 eller 3 meter, begynder de grafiske opgraderinger at forsvinde - noget, der var mindre udtalt med PS4 Pro.

ANNONCE

En af de helt store overraskelser med PS5 Pro er dens evne til at køre ray tracing uden de enorme performance-tab, som mange gamere frygter.

Gran Turismo 7 er ifølge The Verge et godt eksempel på PS5 Pros fleksibilitet, hvor spillere kan vælge mellem fire forskellige tilstande, der prioriterer enten ray tracing, billedhastighed, 8K eller 120Hz. 

 

Er det pengene værd?

Selvom PS5 Pro bringer grafiske forbedringer til bordet, er det ikke uden forbehold. En af de største udfordringer, som Sean Hollister nævner, er prisen på konsollen - et godt stykke over den oprindelige PS5. Med en pris på omkring 700 dollars (cirka 4.900 kroner - men med højere forudbestillingspriser i danske butikker) kan det virke som en stor investering for mange gamere. Og selvom de tekniske opgraderinger er imponerende, er spørgsmålet om forskellen er markant nok for den gennemsnitlige gamer.

En anden udfordring er, at ikke alle udviklere vil kunne udnytte PS5 Pro’s ekstra kræfter fuldt ud. I nogle tilfælde kan der være kompromisser, som i Spider-Man 2, hvor spillets nye "Performance Pro"-tilstand faktisk kører i en lavere renderopløsning end "Fidelity"-tilstanden på den oprindelige PS5. Selvom PS5 Pro giver en jævnere og mere detaljeret oplevelse, kan sådanne tilfælde vække tvivl om, hvorvidt det virkelig er en stor nok opgradering til at retfærdiggøre den ekstra omkostning.

Der er ingen tvivl om, at PS5 Pro sætter nye standarder for, hvad konsolgaming kan tilbyde. For hardcore-gamere, der foretrækker at optimere deres spil til den højeste grafiske kvalitet og sidder tæt på skærmen, er Pro-versionen en fantastisk opgradering. Med forbedringer i opløsning, teksturer og ray tracing, føles spil mere levende end nogensinde før.

Men for den gennemsnitlige spiller kan det være svært at retfærdiggøre prisen på PS5 Pro, især når forskellene i visse tilfælde kun er synlige ved meget tæt skærmafstand. Samtidig er den originale PS5 stadig en god maskine, der leverer en fremragende spiloplevelse til en lavere pris. For mange vil spørgsmålet derfor være, om PS5 Pro virkelig bringer nok til bordet til at retfærdiggøre den ekstra udgift.

ANNONCE
Del

Seneste nyt